breaking news Νέο

Σε πολιτικοκοινωνική συνάντηση στο Διαβατό το περασμένο Σάββατο ο Κ. Λαπαβίτσας

Σε πολιτικοκοινωνική συνάντηση στο Διαβατό το περασμένο Σάββατο ο Κ. Λαπαβίτσας

Ο Κώστας Λαπαβίτσας είναι ξανά εδώ! Την ευκαιρία να αφήσει για λίγες ημέρες το Λονδίνο, στο οποίο – ως γνωστό – διδάσκει σε πανεπιστήμιο και να βρεθεί στα... πάτρια εδάφη, βρήκε ο γνωστός οικονομολόγος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ερχομός και πάλι του Κώστα Λαπαβίτσα στη γενέτειρά του, τη Νάουσα, έγινε δεκτός με χαρά από φίλους και συνεργάτες του στην Ημαθία, με τους οποίους και συνευρέθηκε από τις πρώτες ώρες της παρουσίας του εδώ!

Μία τέτοια συνάντηση, λοιπόν, έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στο Διαβατό, με τον Κώστα Λαπαβίτσα να περιστοιχίζεται από το γνωστό χειρουργό και πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. Βέροιας Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, το δικηγόρο και γραμματέα του Δ.Σ. Βέροιας Θανάση Αποστολόπουλο και αγρότες της περιοχής.

 

Αδήριτη ανάγκη για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Λαπαβίτσας προέβη σε μια ανάλυση της τρέχουσας πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης της χώρας, εκφράζοντας συγχρόνως την αδήριτη ανάγκη για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου, που θα εμπεριέχει τα στοιχεία του κοινωνικού ριζοσπαστισμού και της πατριωτικής συνείδησης.

Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση – όπως ενημέρωσε ο ίδιος – πρόκειται να αναληφθούν πρωτοβουλίες μέσα στο επόμενο διάστημα, τόσο από πλευράς του, όσο και από άτομα που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους.

«Η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια, η ΝΔ ως εναλλακτική λύση δεν πείθει, οπότε πρέπει να δούμε τον τρίτο δρόμο, ο οποίος δεν μπορεί παρά να είναι η δημιουργία ενός κοινωνικού – πολιτικού μετώπου», τόνισε με έμφαση ο Κώστας Λαπαβίτσας. Ο οποίος ακόμα ενημερώθηκε από τους παρόντες αγρότες ροδακινοκαλλιεργητές για την πολύ δυσχερή οικονομική θέση, στην οποία έχουν βρεθεί, μετά το κλείσιμο της αγοράς της Ρωσίας, καθώς επίσης και για άλλα κυρίαρχα ζητήματα του πρωτογενή τομέα. Ο γνωστός Ναουσαίος οικονομολόγος και πανεπιστημιακός από την πλευρά του, εξέφρασε το αμέριστο ενδιαφέρον του για τα προβλήματα των αγροτών, στους οποίους κατέστησε σαφές όμως πως θα πρέπει να αναζητήσουν και εναλλακτικούς τρόπους καλλιέργειας (όπως αρωματικά φυτά), που θα αποφέρουν περισσότερα έσοδα και θα ενισχύσουν το εισόδημά τους, πέρα από τις γνωστές καλλιέργειες.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής