breaking news Νέο

Η διαφωνία Αλέξη με το... φίλο Αποστόλη!

Η διαφωνία Αλέξη με το... φίλο Αποστόλη!

Σε θετικό κλίμα κινούνται, προφανώς, οι σχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Έστω και αν διαφωνούν για το σκοπιανό, η επίκληση του.... φίλου Αποστόλη, όπως αποκάλεσε τον περιφερειάρχη ο κ. πρωθυπουργός, είναι δείγμα οικειότητας μεταξύ τους.  

«Η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη, ειδικά η Θεσσαλονίκη που θέλει να είναι πόλος και πυλώνας ανάπτυξης, μόνο οφέλη μπορεί να έχει από την επίλυση της διαφοράς μας με τους βόρειους γείτονές μας. Οφέλη οικονομικά, οφέλη αναπτυξιακά, οφέλη συγκοινωνιακά, οφέλη ενεργειακά, οφέλη τουριστικά, οφέλη πολιτιστικά, μόνο οφέλη από όλες τις πλευρές. Και νομίζω αυτό είναι κάτι στο οποίο κανείς δεν διαφωνεί και το γνωρίζει πολύ καλά και ο φίλος μου ο Αποστόλης αυτό και όλοι όσοι είναι σεβαστή η άποψή τους, έχουν διαφορετική θέση από τη θέση της κυβέρνησης. Υπ’αυτή την έννοια θα ήθελα να πω ότι δεν κατανοώ τη σπουδή του Αποστόλη να τοποθετηθεί σήμερα, παίρνοντας μια θέση που μας πηγαίνει πίσω και από την εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι, όταν τότε ήταν βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας που διαμόρφωσε αυτή την εθνική γραμμή. Πιστεύω ότι όσοι πραγματικά έχουμε όραμα, η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη να απογειωθεί και όσοι πραγματικά θέλουμε να λέμε πράγματα, όχι κατ’ ανάγκη ευχάριστα στα αυτιά, αλλά χρήσιμα για τον τόπο, αυτό το καταλαβαίνουμε καλά», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η μόνη λύση που μπορεί να σταθεί, είναι μια συμφωνία που δεν θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους και θα κλείνει οριστικά τα ζητήματα, όπως ο αλυτρωτισμός, η προπαγάνδα, η παραχάραξη της ιστορίας», είχε τονίσει στο χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας.

Διαλέγετε και παίρνετε λοιπόν. Με τους Μακεδόνες σε συντριπτικό ποσοστό να επιλέγουν τις ρήσεις του....Αποστόλη, όπως και πάνω από το 70% του ελληνικού λαού, που αποφεύγει τις λυκοφιλίες, που διαμορφώνει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με το ασταθές κρατικό μόρφωμα των σκοπίων!

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής