breaking news Νέο

Οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες από το συνέδριο της Θεσσαλονίκης για την Ημαθία

Οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες από το συνέδριο της Θεσσαλονίκης για την Ημαθία

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο GRAND HOTEL της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Τετάρτης 28ης Μαρτίου, έκλεισε το τριήμερο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Τριήμερο συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της….Θεσσαλονίκης!

Με μια πρώτη ανάγνωση των εξαγγελιών του κ. πρωθυπουργού, σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της… Θεσσαλονίκης, αφού τα όσα ακούστηκαν αφορούσαν κατά 80% την, πάλαι ποτέ, συμπρωτεύουσα των Αθηνών, η οποία κατά τον κ. Τσίπρα εξελίσσεται (ή και μεταλλάσσεται!) σε  πρωτεύουσα της Βαλκανικής συνανάπτυξης!

 

Σταχυολογώντας τα όσα είπε, για την Ημαθία, ακούσαμε :

 

Για ΕΒΖ : Σε κάθε περίπτωση θα πληρωθούν οι αγρότες για την παραγωγή που παρέδωσαν

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη. Αναζητούμε έναν επενδυτή με όρους, όμως, που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, εγώ σήμερα θέλω να διαβεβαιώσω για ένα πράγμα τους αγρότες που μας παρακολουθούν. Τους τευτλοπαραγωγούς. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την πορεία της διαπραγμάτευσης, άμεσα θα αποζημιωθούν για το προϊόν που παρέδωσαν».

 

Για φυσικό αέριο

Το 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης, προβλέπει την κατασκευή νέου δικτύου 336 χιλιομέτρων, στις πόλεις των Σερρών, του Κιλκίς, της Κατερίνης, του Δήμου Βέροιας-Αλεξάνδρειας και του Δήμου Πέλλας-Γιαννιτσών.

 

Για προαστιακό σιδηρόδρομο

Έως το Νοέμβριο ολοκληρώνονται οι μελέτες για την ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Βέροια-Έδεσσα, προκειμένου να προκηρυχθεί το έργο μέσα στο 2019. Το 2021 θα γίνει η σιδηροδρομική διάβαση στη Βέροια.

 

Για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας!. «Επενδύσεις» 2,5 δις ευρώ σε αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα!

Στο διάστημα 2018-2020 προβλέπεται να γίνουν διαγωνισμοί για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συνολικής ισχύος 2.600 MW, που θα έχουν αποτέλεσμα να προσελκύσουν επενδύσεις στην Κεντρική Μακεδονία ύψους 2,5 δις. Τα μεγέθη αυτά αφορούν μόνο αιολικά και φωτοβολταϊκά και όχι άλλες τεχνολογίες, που επίσης προσελκύουν ενδιαφέρον.

 

Κάθετος άξονας Εγνατία-Σκύδρα…γιοκ!

Ματαίως αναμέναμε να ακούσουμε την εξαγγελία της ολοκλήρωσης του καθέτου άξονα Εγνατία- Νάουσα-Σκύδρα. Αντί αυτού, ο κ. Τσίπρας είπε ότι προωθείται  για ένταξη το 2019 στο σχετικό ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα της μελέτης για τη σύνδεση Γιαννιτσών και Αριδαίας. «Με τον τρόπο αυτό διευρύνουμε παράλληλα το προαστιακό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας και σπάμε την απομόνωση περιοχών, ενισχύοντας και τις εμπορευματικές μεταφορές από περιοχές υψηλής πρωτογενούς παραγωγής, όπως η Ημαθία και η Πέλλα».

Τώρα, πώς θα σπάσει η απομόνωση της Ημαθίας στις εμπορευματικές μεταφορές μέσω της σύνδεσης Γιαννιτσών και Αριδαίας, μάλλον είναι μιας άλλης…Αχτσιόγλου Ευαγγέλιο, «κατόπιν ενεργειών» της!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής