breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Θεματοφύλακας οι παλαίμαχοι

ΒΕΡΟΙΑ: Θεματοφύλακας οι παλαίμαχοι

Τελικά θα υπάρξει αύριο για την θρυλική βασίλισσα του Βορρά, ή το μαύρο που έπεσε πριν δυόμιση περίπου μήνες στο βιβλίο της ιστορίας της θα σημάνει και το οριστικό τέλος της διαδρομής της στον χώρο του ποδοσφαίρου;

***

Τα βήματα που έγιναν στο διάστημα των δυόμιση περίπου μηνών που μεσολάβησαν από την ημέρα που αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, γράφοντας έτσι και την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της, κατά την προσωπική μας κρίση, είναι ανεπαίσθητα, μέχρι ανύπαρκτα.

***

Κανείς δεν αμφισβητεί την αγάπη και την θέληση να βοηθήσουν να ορθοποδήσει η ομάδα την οποία υπηρέτησαν για δεκαετίες και από διαφορετικά πόστα, ο Στέφανος Γαϊτάνος, ο Γιώργος Χατζάρας και οποιοσδήποτε άλλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της, απλός φίλαθλος ή παράγοντας, οικονομικός και πολιτικός.

***

Μόνο που κατά την άποψή μας αυτό πρέπει να γίνει με πιο επίσημο τρόπο, για να υπάρχει και η απαραίτητη δέσμευση προς τον κόσμο, που θα κληθεί στη συνέχεια να στηρίξει την προσπάθεια.

***

Εμείς σε ένα από τα τελευταία σημειώματα μας κάναμε την πρόταση και δεν έχουμε πρόβλημα να την επαναλάβουμε και σήμερα.

***

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της είναι το μοναδικό – ίσως μαζί με τους φιλάθλους – υγιή και ζωντανό κύτταρο που παραμένει στην ομάδα και αυτός πρέπει να μπει μπροστάρης στην προσπάθεια αναγέννησής της.

***

Προσέξτε, δεν εννοούμε να αναλάβει απαραίτητα και την διοίκηση της ομάδας, αλλά να κινήσει τις διαδικασίες για να βρεθεί, μέσα από συναίνεση, λύση για την σωτηρία της και να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα πορευθεί, για να βρει τον δρόμο της.

***

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που πρέπει να κάνει είναι να καλέσει σε ανοιχτή συζήτηση τα μέλη του (παλαιμάχους ποδοσφαιριστές και όλους όσους τον ακολουθούν τα τελευταία χρόνια) και φυσικά, τους φιλάθλους και τους φορείς της πόλης.

***

Και μέσα από αυτή την διαδικασία είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν ενεργό ρόλο και να βοηθήσουν στην αναγέννηση της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο και απλοί φίλαθλοι να προσφέρουν εθελοντική εργασία για την συντήρηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων, που όπως λέγεται κινδυνεύουν να μετατραπούν σε ερείπια.

***

Και αφού εκλεγεί η άτυπη επιτροπή, επικεφαλής της οποίας μπορεί να είναι ο Στέφανος Γαϊτάνος, ο Γιώργος Χατζάρας, ή οποιοσδήποτε άλλος και ενημερώσει τον κόσμο μέσω του τύπου, αναλαμβάνοντας συγχρόνως και δεσμεύσεις από την επόμενη ημέρα μπορεί να ξεκινήσει τις ενέργειες για την αναγέννηση της ομάδας.

***

Από τη στιγμή που ο ΓΑΣ που αποτελεί την μητέρα του Συλλόγου είναι ανενεργός εδώ και 10-12 χρόνια τον ρόλο του θεματοφύλακα της ομάδας, κατά την άποψή μας, οφείλει να τον παίξει ο Σύλλογος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του, και επαναλαμβάνουμε δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αναλάβει και την διοίκησή του.

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής