breaking news Νέο

Φιλοξενούμενοι της εκπομπής «κοντά στον Αγρότη» βρέθηκαν ο Κώστας Καλαϊτζίδης και ο Στέργιος Κύρτσιος

Φιλοξενούμενοι της εκπομπής «κοντά στον Αγρότη» βρέθηκαν ο Κώστας Καλαϊτζίδης και ο Στέργιος Κύρτσιος

Φιλοξενούμενοι της εκπομπής «κοντά στον Αγρότη», του τηλεοπτικού καναλιού της Κατερίνης ΔΙΟΝ, βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Στέργιος Κύρτσιος, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη. (Αξίζει να αναφερθεί ότι η εκπομπή αυτή μαγνητοσκοπήθηκε την Τετάρτη 21/3 και έκτοτε προβλήθηκε τρεις φορές στις 24, 26, 28 Μαρτίου).

Ερωτηθείς από τον παρουσιαστή της εκπομπής, δημοσιογράφο Γιάννη Τσιμπονίδη, για το θέμα της τευτλοκαλλιέργειας στην Ημαθία, ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για κοροϊδία των τευτλοκαλλιεργητών. Οι οποίοι - όπως τόνισε - «εδώ και μήνες είναι απλήρωτοι και δεν μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πωλούν τα μηχανήματά τους, για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Όλα αυτά δεν τα λέω από αντιπολιτευτική διάθεση προς την κυβέρνηση, ούτε κάνω αντιπολίτευση για την... αντιπολίτευση, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι ένα ζήτημα, που πρέπει να το δει και να σκύψει πάνω σ' αυτό η κυβέρνηση και να δώσει λύσεις, ενθυμούμενοι και τη στήριξη που είχε δώσει ο πρωθυπουργός στους τευτλοκαλλιεργητές από την Ορεστιάδα».

Σ' ό,τι αφορά στα αποτελέσματα που αποκομίζει η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας από αυτή την εξωστρέφεια που επιδεικνύει, με την παρουσία της σε αγροτικές και τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο κ. Καλαϊτζίδης, σημείωσε : «Αυτό μπορούν να το απαντήσουν οι μικρές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν σ' αυτές τις εκθέσεις. Οπότε καλό θα ήταν την ερώτηση αυτή να την κάνετε στις εν λόγω επιχειρήσεις».

Ο κ. Καλαϊτζίδης επεσήμανε ακόμα ότι, «παρά τη μείωση των κεντρικών αυτοτελών πόρων σε ποσοστό 70%, έχουμε δώσει χρήματα για έργα αγροτικής οδοποιϊας, που τόσο απαραίτητα είναι», ενώ για τη συνεργασία που υπάρχει με τους θεσμικούς παράγοντες της Ημαθίας, είπε : «Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου ως αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, συνεργάζομαι μ΄ όλους τους φορείς για θέματα του νομού. Δεν θα πω τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα, αυτό θα το κρίνουν οι Ημαθιώτες. Αλλά θα πω τι δεν έχουμε κάνει και είναι : Η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα, το Διοικητήριο και η εγκατάσταση του τελωνείου στην Κουλούρα».

 

«Θέλω το έργο που ξεκινήσαμε, να το τελειώσουμε, φεύγοντας ευχαριστημένος»

Αναφορικά με το ονοματολογικό στο Σκοπιανό ζήτημα, ο ίδιος επανέλαβε και πάλι ότι «όποιος στηρίζει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο όνομα των Σκοπίων, θα μας βρει απέναντί του». Όσο για τον αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, αυτό - είπε - έγκειται στην απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, πλην όμως εξέφρασε τη θέληση όπως «το έργο που ξεκινήσαμε, να το τελειώσουμε, φεύγοντας ευχαριστημένος». Ακόμα, ο κ. Καλαϊτζίδης ευχήθηκε να δει τον κ. Τζιτζικώστα στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, λέγοντας πως είναι νέος, ικανός και καλός τιμονιέρης.

 

Κύρτσιος : «Θα έχουμε τα ίδια πράγματα, αν...»

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Στέργιος Κύρτσιος, επεσήμανε πως «οι ποσότητες βόιου κρέατος είναι μειωμένες στην Ημαθία, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε την πρωτοκαθεδρία σ' αυτό στη χώρα», τόνισε την ανάγκη πως «αν δεν σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων και γενικότερα στα προϊόντα ζωικής προέλευσης, θα έχουμε τα ίδια πράγματα», προτάσσοντας ο ίδιος πάνω σ' αυτό «το ηλεκτρονικό τιμολόγιο, το οποίο να ισχύει - όπως είπε - από τα σύνορα για όλα τα αμνοερίφια, όπως για όλα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης και με τον τρόπο αυτό να μπορούμε να ελέγχουμε τα πάντα».

Επιπλέον, ο κ. Κύρτσιος έκανε γνωστό πως την περασμένη εβδομάδα έφυγαν από όλη την Ελλάδα ποσότητες αμνοεριφίων σε χαμηλές τιμές με προορισμό την Ιταλία και την Ισπανία για το Πάσχα των καθολικών (Κυριακή 1 Απριλίου). Ο κ. Κύρτσιος δεν έκρυψε και τον προβληματισμό του για το ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει προχωρήσει στην αναγνώριση Διεπαγγελματικής οργάνωσης φέτας, τη στιγμή που - όπως είπε - «προχωρήσαμε στη συγκρότηση 7μελούς ΔΣ και έχουν κατατεθεί δύο φάκελοι στο υπουργείο», ενώ τέλος τόνισε και την άριστη συνεργασία που έχει με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Καλαϊτζίδη.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής