breaking news Νέο

Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Ξεκαθαρίζει η κατάσταση στην ουρά

Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Ξεκαθαρίζει η κατάσταση στην ουρά

Η Νίκη Αγκαθιάς και ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, οι δυο μονομάχοι, της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλεϊ οφ, όπως αναμένονταν νίκησαν εύκολα τον Κεραυνό Επισκοπής και την Νέα Γενεά Ν. Νικομήδειας και διατήρησαν την μεταξύ τους διαφορά του ενος βαθμού.

Έτσι και με βάση το πρόγραμμα και την δυναμικοτητα των ομάδων, όπως έχει φανεί μέχρι σήμερα, η πρώτη θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλεί οφ που θα ακολουθήσουν θα παιχθεί την τελευταία αγωνιστική στο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΔΑΚ της Αλεξάνδρειας.

Ο τρίτος του βαθμολογικού πίνακα ΓΑΣ Ροδοχωρίου, ηττήθηκε στην Χαρίεσσα από την γηπεδούχο ΑΕΧ με 1-0, με αποτέλεσμα ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας που περασε νικηφόρα απο τον Αραχο με αντίπαλο την Ποντιακή Νεολαία να μειώσει την διαφορά που τον χωρίζει από την 3η θέση.

Με νίκη προχώρησε και ο Αρης Παλαιοχωρίου στο γήπεδο του Διαβατού, όπως και το Μακροχώρι (2-1) που υποδέχονταν τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου.

Αντίθετα το γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του ΓΑΣ Κοπανολυ και του Αχιλλέα Νάουσας έληξε ισόπαλο 1-1.

Να δουμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες τα έξι παιχνίδια της Α1 κατηγορίας της Ενωσης μας που διεξήχθηκαν το περασμένο Σάββατο.

 

ΑΓΚΑΘΙΑ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ 7-0

Αυτή τη φορά η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πινακα Νίκη Αγκαθιάς ηταν υποψιασμένη, καθως είχε προηγηθεί το “στραβοπάτημα της” στο Μακροχώρι και πέρασε ένα εύκολο απόγευμα κερδίζοντας στο γήπεδο της τον Κεραυνό Επισκοπής με 7-0.

Το παιχνίδι οπως φανερώνει και το μέγεθος του σκορ ήταν ένας διαρκής μονόλογος των γηπεδούχων και δεν αντέχει σε κριτική.

Εξάλλου το αποτέλεσμα κρίθηκε πριν καλά - καλά συμπληρωθούν τα πρώτα 15 λεπτά του παιχνιδιού καθώς στο 14’ η γηπεδούχος ομάδα προηγείτο ήδη 3-0.

Το σκορ για τους μετέπειτα νικητές άνοιξε μολις στο 9’ με τον Ζαρογιάννη και με την συμπλήρωση του 14ου λεπτού η γηπεδούχος ομάδα είχε πάρει προβάδισμα τριων τερμάτων. Συγκεκριμένα στο 9’ με απευθείας εκτέλεση φαουλ ο Ζαρογιάννης έκανε το 1-0 στο 12’ ο Βούλγαρης με κεφαλά το 2-0 και στο 14’ και πάλι με κεφαλιά ο ίδιος παίκτης το 3-0, για να διαμορφωθεί το σκορ για το πρώτο ημίχρονο στο 40’ σε 4-0 με γκολ του Τριανταφυλλίδη.

Στο 42’ η Επισκοή είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ όμως το πεναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Παραστατίδης απέκρουσε ο Ιωακειμίδης.

Σ’ αυτό το πρώτο καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Αγκαθιάς ειχε και τρία δοκάρια.

Στην επανάληψη η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα έχοντας το 4-0 κατέβασε ταχύτητα, παρόλα αυτά ομως πέτυχε άλλα τρια τέρματα, δυο με τον Ευγένη Κίτσα (55 και 64’) και ένα με τον Λίτσι (72’) διαμορφώνοντας το τελικό 7-0.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παρασίου με βοηθούς τους Γιαγκιτζόγλου - Χαραλαμπίδη.

 

Ν. ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ - ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 1-6

Με τον Μάριο Αργυρόπουλο τον αρχισκορερ του πρωταθλήματος να πετυχαίνει τέσσερα τέρματα ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στο γήπεδο της Ν. Νικομήδειας κέρδισε με 6-1 την τοπική Νέα Γενεά και διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή του βαθμολογικού πινακα.

Ο ΠΑΟΚ που ηταν καλυτερος σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιου άνοιξε το σκορ στο 10’ με κοντινό πλασέ του Αργυρόπουλου και με τον ίδιο παίκτη στο 13’ ζευγάρωσε τα τέρματά του. Στο 25’ ο Αργυρόπουλος κτύπησε για τρίτη φορά στο παιχνίδι γραφοντας από κοντά το 0-3 για την ομάδα του και αυτό ηταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτερου μέρους η Νικομηδεια μείωσε με τον Χότζα σε 1-3. Στο τελευταίο 30λεπτο ο ΠΑΟΚ ανέβασε και πάλι ρυθμό πετυχαίνοντας αλλα τρία τέρματα με τον Αργυρόπουλο (64’) τέταρτο προσωπικό του, Πατατούκα (73’) και Πετράϊ (76’) με πέναλτι διαμορφώνοντας το τελικό 1-6.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και ένα δοκάρι με τον Καρατάσιο στο 57’.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μελτζανίδης με βοηθούς τους Γιάντση, Ιασωνίδη.

 

ΧΑΡΙΕΣΣΑ - ΡΟΔΟΧΩΡΙ 1-0

Υπερπολύτιμη νίκη πήρε η ΑΕ Χαρίεσσας στο γήπεδο της με 1-0 επι του ΓΑΣ Ροδοχωρίου που της εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την εδαφική υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πιο κλασικές ευκαιρίες για γκολ όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον τερμαφυλακα της Χαρίεσσας Ηλιάδη που βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα.

Το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα σημείωσε ο Δίντσης με κεφαλιά υστερα από εκτέλεση φαουλ του Τουμαρά στο 10’.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραγκιζόπουλος με βοηθούς τον Μοσχόπουλο και τον Νατσιούρα.

 

ΔΙΑΒΑΤΟΣ - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ 0-4

Εύκολο απόγευμα πέρασε στο γήπεδο του Διαβατού ο Άρης Παλαιοχωρίου κερδίζοντας με 0-4 τον τοπικό Ατρόμητο.

Η ομάδα του Παλαιοχωρίου που μετά την νίκη της, αυτή παρέμεινε σε τροχιά πλεϊ οφ, ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της και η νίκη της θεωρείται δίκαιη.

Το σκορ άνοιξε μολις στο 4’ ο νεαρός Γεωργίου με σουτ από πλάγια θέση και στο 25’ ο Γιοβαννόπουλος ζευγάρωσε τα τέρματά του μετέπειτα νικητή.

Στο 40’ ο Μπακιρτζής ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3 που ηταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Το τελικό 0-4 διαμορφώθηκε στο 58’ από τον Μιχαηλίδη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παζαρτζικλής με βοηθούς τον Αργυρίου και τον Μπακάλη.

 

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2-1

Μία ακόμη νίκη στο γήπεδο της πήρε η νεανική ομάδα του Μακροχωρίου επι του Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου αυτή τη φορά που την καθιέρωσεη στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι νεαροί παίκτες του Μακροχωρίου, παρότι παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0, χάνοντας στη συνεχεια σημαντικές ευκαιρίες να μεγαλώσει το σκορ. Δεν κατάφεραν όμως να τις αξιοποιήσουν και λίγο πριν ολοκληρωθείτο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν αγνώριστοι με αποτέλεσμα ο Απόλλων να ισορροπήσει και το παιχνίδι να μετατραπεί σε ντέρμπι.

Το σκορ για την ομάδα του Μακροχωρίου άνοιξε στο 30’ με ένα πολύ όμορφο γκολ ο Κουλουριώτης και στο 42’ ο Πίκος ύστερα από ωραία ενέργεια και πάσα του Τσακαλίδη έκανε το 2-0.

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Απολλων Αγίου Γεωργίου μείωσε σε 2-1 που ήταν και το τελικό αποτελεσμα με τον Γερμάνη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παπαδάκης, με βοηθούς τους Γαβρά και Ασβεστάρα.

 

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 1-1

Ισόπαλο (1-1) έληξε το γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του ΓΑΣ Κοπανού και του Αχιλλεα Νάουσας, ένα αποτέλεσμα που βόλεψε και τις δυο ομάδες αφού εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία.

Το παιχνίδι είχε δυο εικόνες. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και προηγήθηκαν στο σκορ με κεφαλιά του Μπράτση στο 14’.

Στην επανάληψη ο ΓΑΣ Κοπανού ανέβασε την απόδοση του πίεσε την αντίπαλη άμυνα και κατάφερ να ισοφαρίσει το σκορ στο 54’ με τον Ηλία επισης με κεφαλιά.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παυλίδης με βοηθούς τους Νησελίτη και Χαλιατζούκα.

 

ΑΡΑΧΟΣ - ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ 1-4

Αναμενόμενη νίκη του Μ. Αλεξάνδρου Αγ. Μαρίνας στον Αραχο επι της τοπικής Ποντιακής Νεολαίας που τον διατήρησε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο σκορ προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με τον Κεχαϊδη στο 20’, με τους γηπεδούχους να φέρνουν τον αγώνα στα ίσα με γκολ του Αναστάση στο 40’. Λίγο όμως πριν ολοκληρωθεί το πρωτο μέρος η ομάδα της Αγίας Μαρίνας πήρε και πάλι προβαδισμα στο σκορ με τον Χ. Συμεωνίδη.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν άλλα δύο τέρματα στην επανάληψη με τους Τεπετό (70’) και Σερασκέρη (80’) διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Πίτος με βοηθους τους Λαζάρου και Σωτηριάδη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής