breaking news Νέο

Mένει εκτός πλέι οφ ο Ηρακλής;

Mένει εκτός πλέι οφ ο Ηρακλής;

Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης μπορεί να κατέλαβε την πρώτη θέση στον β' όμιλο, στον οποίο όπως είναι γνωστό αγωνίζονταν και οι τρεις ομάδες της Ημαθίας, η Νάουσα, η Αλεξάνδρεια και τα Τρίκαλα, όμως κινδυνεύει σοβαρά να μην του επιτραπεί να συμμετάσχει στα πλεϊ οφ της ανόδου στην Football League και αντί αυτού να παίξει ο δεύτερος Άρης Παλαιοχωρίου.

Συγκεκριμένα η ομάδα από την Χαλκιδική κατέθεσε ένσταση σε βάρος του Ηρακλή ζητώντας από την ΕΠΟ να αγωνιστεί εκείνος στα πλεϊ οφ επικαλούμενος το άρθρο 2 του παραρτήματος του ΚΑΠ το οποίο αναφέρεται στις προϋποθέσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα ΠΑΕ και Σωματείων.

Το εν λόγω άρθρο τιτλοφορείται «Μη δήλωση συμμετοχής ΠΑΕ στο πρωτάθλημα που δικαιούται» έχει να κάνει με την περσινή απόφαση της ομάδας της Θεσσαλονίκης να αγωνιστεί στην Γ' Εθνική αντί της Β' στην οποία ανήκε μετά τον υποβιβασμό της από την SuperLeague.

Το άρθρο αναφέρει τα εξής:

«ΠΑΕ, που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν καταθέτει δήλωση συμμετοχής σε πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούται να αγωνιστεί υποβιβάζεται και έχει τη δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί:

α) είτε στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής της οποίας θα δικαιούταν να συμμετάσχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά

β) είτε στην κατηγορία που δικαιούται να συμμετάσχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά, χωρίς δικαίωμα προβιβασμού την πρώτη αγωνιστική περίοδο. Το δικαίωμα προβιβασμού θα αποκτήσει την επόμενη, δεύτερη, περίοδο εφόσον στην πρώτη που θα αγωνιστεί στην αυτή κατηγορία καταλάβει μία από τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας, ή του ομίλου της κατηγορίας.

Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου θα ισχύσουν για τις ομάδες που δεν δηλώνουν συμμετοχή σε επαγγελματικό πρωτάθλημα από την αγωνιστική περίοδο 2016-2017».

Με απλά λόγια σύμφωνα με την ένσταση που υπέβαλε ο Άρης Παλαιοχωρίου και βάσει της συγκεκριμένης διάταξης, από την στιγμή που πέρσι ο Ηρακλής αποφάσισε να αγωνιστεί στην Γ' Εθνική και όχι την Β' στην οποία ανήκε, ή στο τοπικό πρωτάθλημα, θα πρέπει να περιμένει άλλη μια χρονιά για να έχει δικαίωμα ανόδου και όχι να ανέβει με την πρώτη.

γ) Ασφαλώς πρόκειται για μια εξέλιξη που κάνει άνω – κάτω τα πλεϊ οφ του β' ομίλου και φυσικά τον λόγο πλέον έχει η ΕΠΟ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής