breaking news Νέο

Α2 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Στην μεγάλη κατηγορία και η Αγία Βαρβάρα

Α2 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Στην μεγάλη κατηγορία και η Αγία Βαρβάρα

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, με τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας που νίκησε 1-0 την Πατρίδα να είναι η τελευταία ομάδα που συμπλήρωσε την τετράδα της ανόδου στην μεγάλη κατηγορία της Ένωσής μας.

Η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας που επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας κέρδισε την άνοδο της λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων στο σύνολο των αγώνων από τον Αριστοτέλη Νάουσας με τον οποίο ισοβάθμισε, ενώ υπήρξε και απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια (και τα δύο ισόπαλα δίχως γκόλ 0-0). Έτσι επιστρατεύτηκε το τρίτο κριτήριο, η διαφορά τερμάτων στο σύνολο, των αγώνων που έδωσαν, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Νάουσας που ισοβαθμούσε με την ΑΠΕ Λαγκαδά την άνοδο στον Αγρ. Αστέρα Αγίας βαρβάρας. Στο σύνολο των τερμάτων που έχουν πετύχει και έχουν δεχθεί οι δύο ομάδες ο Αγρ. Αστέρας υπερισχύει καθώς βρίσκεται στο +14 (23 γκολ πέτυχε και 9 δέχθηκε) έναντι +10 του Αριστοτελη που νίκησε 2-0 την Α.Ε. Ποντίων (28 πέτυχε και 18 δέχθηκε).

Να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας την άνοδό τους στην μεγάλη κατηγορία της Ένωσής μας από τον Α' όμιλο κέρδισαν ο Φίλιππος Μελίκης που στην τελευταία αγωνιστικη νίκησε με 4-0 τον Ολυμπιακό Λουτρού και έφτασε τους 50 βαθμούς και ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος που επίσης κέρδισε τον Άρη Π. Σκυλιτσίου με 1-0 συγκεντρώνοντας 41 βαθμούς, ενώ την πρώτη θέση και φυσικά το εισιτήριο της ανόδου στην Α' κατηγορία από τον Β' όμιλο πήρε ο Α.Ο. Μαρίνας που κέρδισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Νάουσας με 2-6.

Στον αγώνα μπαράζ για την ανάδειξη του σούπερ πρωταθλητή της Α2 κατηγορίας θα αγωνιστούν οι δύο επικεφαλείς των δύο ομίλων, δηλαδή ο Φίλιππος Μελίκης και ο Α.Ο. Μαρίνας και το παιχνίδι, όπως προβλέπει η προκήρυξη θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ομάδας που συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς, που βέβαια είναι ο Φίλιππος Μελίκης.

Στην αντίπερα όχθη τώρα οι ομάδες που κατέλαβαν τις τελευταίες θέσεις στους δύο ομίλους, ο Αχιλλέας Νεοκάστρου που έχασε στο γειτονικό ντέρμπι από τον ΠΑΟ Παλατιτσίων και έμεινε στους 4 βαθμούς και η Δόξα Νάουσας που επίσης ηττήθηκε στην έδρα της από τον Εθνικό Ραχιάς με 0-2 και έχει 6 βαθμούς την νέα περίοδο θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας. Οι υπόλοιπες 13 (7 από τον Α' όμιλο και 6 από τον Β') μαζί με τις πέντε ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α1 κατηγορία και αυτές που ανέβηκαν από την Β' θα δημιουργήσουν την νέα Β' κατηγορία, της οποίας το πρωτάθλημα από την νέα χρονιά θα διεξάγεται σε δύο ομίλους, όπως συνέβαινε και πριν τα πρωταθλήματα της Ημαθίας χωριστούν σε τέσσερις κατηγορίες (Α1, Α2, Β' και Γ). Επιστροφή λοιπόν και πάλι στην κλασική μορφή των πρωταθλημάτων μας (Α', Β' και Γ').


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής