breaking news Νέο

Σ.Ζαριανόπουλος κατά την επίσκεψη του στην Ημαθία: "Μυρίζουν μπαρούτι οι εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας."

Σ.Ζαριανόπουλος κατά την επίσκεψη του στην Ημαθία:

Το ενδεχόμενο δημιουργίας συνθηκών θερμών επεισοδίων ακόμα και γενικευμένης σύρραξης με την παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων, βλέπει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, με αφορμή την όξυνση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, στις 11.30 π.μ., στην ΕΛΙΑ, στο πλαίσιο επίσκεψης και περιοδείας του στην Ημαθία.

Ο κ. Ζαριανόπουλος εξέφρασε τους έντονους φόβους του για το ότι θα κληθεί ο ελληνικός λαός να κάνει μία ακόμα θυσία, η οποία αυτή τη φορά δεν θα έχει να κάνει με τα μνημόνια, αλλά με το εξωτερικό μέτωπο.

«Μυρίζουν μπαρούτι οι εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας. Δημιουργούνται συνθήκες θερμών επεισοδίων και πολέμου με γενικευμένες παρεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και κατέστησε σαφές στον ελληνικό λαό πως θα πρέπει να άρει την εμπιστοσύνη του σε όλα τα κόμματα και τις κυβερνήσεις, που τον έχουν φέρει σε αυτή την άσχημη κατάσταση. «Δεν μπορεί αυτοί που έχουν ματώσει τον κόσμο, είτε στην καθημερινή ζωή, είτε στην εξωτερική πολιτική, να εξυπηρετούν τα συμφέροντα για μια χούφτα μονοπώλια. Παίζονται διεθνή παιχνίδια και στα Βαλκάνια», επισήμανε χαρακτηριστικά και έβαλε κατά της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΝΔ, της Κεντροαριστεράς, όπως ακόμα και κατά της Χρυσής Αυγής, την οποία και αποκάλεσε φερέφωνο του ναζισμού και του φασισμού.

 

«Ο λαός πρέπει να αλλάξει ματιά και να πιστέψει στις δυνάμεις του»

Ο κ. Ζαριανόπουλος ξεκαθάρισε ακόμα πως με την έξοδο από το πρόγραμμα τον προσεχή Αύγουστο, δεν τελειώνει το μνημόνιο, στάθηκε στην ανάγκη ότι ο λαός δεν θα πρέπει να δεχθεί πολιτικές που ενισχύουν τους οικονομικά μεγάλους.

Υποστήριξε δε πως «κάθε νέα κυβέρνηση, που θα κληθεί να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Ο λαός πρέπει να αλλάξει ματιά και να πιστέψει στις δυνάμεις του».

Στην αναφορά του ο κ. Ζαριανόπουλος έκανε λόγο επίσης και για πλιάτσικο των μεγάλων συμφερόντων, που, όπως επεσήμανε, αφήνουν ανοιχτές πόρτες με την Τουρκία και τα Σκόπια και θέλουν να εκμεταλλευτούν περιοχές μεταφορών ενέργειας. Στόχος τους, είπε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, είναι να «γκριζάρουν» ζώνες και να υπάρξει εμπλοκή διαιτητών, προκειμένου να αποδώσουν μονοπωλιακά τα συμφέροντα στην τουρκική και την ελληνική τάξη, την ώρα που οι οργανισμοί νίπτουν τας χείρας τους. Υπογράμμισε πως «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αναγνωρίζουν σύνορα και δεν απαντούν στις ερωτήσεις μας. Υπάρχει έντονη αμφισβήτηση της κυριαρχίας σε περιοχές μεταφοράς ενέργειας. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η απόρριψη του ρόλου του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υποκινούν την αλλαγή των συνόρων, όπως έγινε με τη Γιουγκοσλαβία, που γέννησε το πρόβλημα των Σκοπίων».

 

«Όχι» σε ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ

Σ΄ό,τι αφορά στο Σκοπιανό ζήτημα, ο κ. Ζαριανόπουλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ως... «σημαιοφόρο και τον άνθρωπο για τη «βρώμικη δουλειά»...» στο ζήτημα αυτό.

«Η βιασύνη για λύση στο Σκοπιανό ζήτημα οφείλεται στο ΝΑΤΟ, που επιθυμεί την ένταξη αυτού του κρατιδίου στην ευρωατλαντική συμμαχία, για να μην αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία», σημείωσε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε δε ότι το πρόβλημα με τους Σκοπιανούς είναι ότι στο σύνταγμά τους έχουν αλυτρωτικές διατάξεις και ανύπαρκτες Μακεδονικές εθνότητες και μειονότητες και πως η θέση του ΚΚΕ είναι αρνητική για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

«Οι πολίτες να παρεμποδίσουν τους πλειστηριασμούς»

Επιπλέον, ο κ. Ζαριανόπουλος, μιλώντας για τους πλειστηριασμούς, σημείωσε πως αυτοί θα συνεχισθούν και θα ενταθούν, μέσα από τους οποίους - όπως είπε - θα υπάρξει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι οποίες και θα χρηματοδοτήσουν μεγάλες επιχειρήσεις.

Τέλος, ο ίδιος - κατόπιν σχετικού ερωτήματος - κάλεσε τους πολίτες σε παρεμπόδιση πλειστηριασμών, παρεμπόδιση κατασχέσεων, παρεμπόδιση εξώσεων, σημειώνοντας πως «βρίσκονται σε μεγάλο ζόρι, το ζήτημα είναι η οργάνωση. Ο λαός να στρέψει την προσοχή του στο λόγο του ΚΚΕ, να έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και να ενισχύσει το ΚΚΕ σε κάθε χώρο δουλειάς...»

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής