breaking news Νέο

Πληρώνονται άμεσα οι τευτλοπαραγωγοί, έκλεισε η συμφωνία δανειοδότησης ΕΒΖ-Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών

Πληρώνονται άμεσα οι τευτλοπαραγωγοί, έκλεισε η συμφωνία δανειοδότησης ΕΒΖ-Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών

Τη Μεγάλη Δευτέρα (2/4) έγινε στα γραφεία της ΕΒΖ σύσκεψη και κατά τη διάρκειά της τέθηκαν επί τάπητος οι λεπτομέρειες του συμφωνητικού της εταιρείας με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών για την αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών. Η Τράπεζα θα καλύψει την οφειλή αντί ενεχύρου ποσότητας ζάχαρης. Υπενθυμίζεται ότι το υπόλοιπο της οφειλής της ΕΒΖ προς τους παραγωγούς ανέρχεται σε 7,2 εκατ. ευρώ.

Προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση του δανείου, ύψους 7,2 εκατ. ευρώ, από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης θα προχωρήσεις στην ενεχυρίαση του σιλό στο Πλατύ Ημαθίας. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ εξέτασε και αποδέχτηκε την πρόταση της Τράπεζας, προκειμένου να εξοφληθούν οι τευτλοπαραγωγοί για τη σοδειά του 2017.

Η ακριβής ποσότητα της συμφωνίας μεταξύ ΕΒΖ και Συνεταιριστικής, όπως και η τιμή ανά τόνο κρυσταλλικής ζάχαρης, δεν έχουν οριστικοποιηθεί, πάντων οι συζητήσεις αφορούν ποσότητα περίπου 20.000 τόνων και η τιμή που συζητείται είναι 340 ευρώ/τόνο.

Όσοι από τους τευτλοπαραγωγούς θέλουν να υπαχθούν στη συμφωνία, θα πρέπει να εγγραφούν μέλη, να υποβάλλουν τα έγγραφα και τα δικαιολογητικά που θα τους ζητηθούν, για να προχωρήσει η εξόφλησή τους. Έτσι, εκτιμάται ότι θα προστεθούν περί τους 1.000 νέους μεριδιούχους στα μέλη της Τράπεζας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής