breaking news Νέο

"Κουτσά, στραβά και ανάποδα…"- ενός ανήσυχου πολίτη

Τα «Κουτσά –στραβά και ανάποδα» είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας, μια κραυγή οργής και πόνου για τα τόσα στραβά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας και δεν αντιδρούμε, να πούμε το παράπονό μας ή ακόμη και τη γνώμη μας και να προσπαθήσουμε να καλυτερεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, έτσι ώστε να μη ξανασυμβούν.

 

Πριν 10 μέρες, μαζί με ένα φίλο μου επισκεφθήκαμε και θαυμάσαμε ένα ιστορικό μνημείο στο κέντρο της πόλης μας, την Εκκλησία του Χριστού. Τη μέρα εκείνη είχε έρθει να επισκεφθεί το μνημείο και μια ομάδα Ευρωπαίων τουριστών, που θαύμαζαν τις περίφημες τοιχογραφίες του σπουδαίου αγιογράφου Γεωργίου Καλλιέργη.

Δυστυχώς όμως η ωραιότης του μνημείου δεν συμβάδιζε με την κατάσταση που επικρατούσε στον αύλειο χώρο του. Τα παρτέρια απεριποίητα και γεμάτα με χόρτα και οι τριανταφυλλιές που υπήρχαν,  είχαν ..πνιγεί μέσα σε αυτά.

Οι τριανταφυλλιές είχαν προσφάτως κλαδευτεί και τα κομμένα κλαδιά τους είχαν πεταχτεί πάνω στο τσιμέντο, χωρίς κάποιος να ενδιαφερθεί να τα μεταφέρει κάπου αλλού. Μια ολόκληρη εβδομάδα περνούσα από το ναό και τα κομμένα κλαδιά υπήρχαν εκεί, περιμένοντας κάποιον ευσυνείδητο υπάλληλο να τα πετάξει.

Φευ !!!!! Σήμερα το πρωί, μετά από μία εβδομάδα, είχαν επιτέλους καθαριστεί. Δυστυχώς όμως τα παρτέρια, μπροστά και πέριξ του ναού, εξακολουθούν να είναι γεμάτα χόρτα και δίνουν μια εικόνα εγκατάλειψης και μιζέριας. Και μιλάμε για ένα από τα πιο σπουδαία μνημεία, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης.

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει σε όλα τα παρτέρια που βρίσκονται σε όλα τα σημεία της πόλης. Γεμάτα αγριάδες, αποτσίγαρα, απεριποίητα, δεν σου δίνουν την εντύπωση μιας νοικοκυρεμένης πόλης.

Για φανταστείτε τα παρτέρια της Βενιζέλου και γενικά όλου του κέντρου, χωρίς χόρτα και ακαθαρσίες, γεμάτα πολύχρωμα λουλούδια ή έστω και πράσινα φυτά π.χ. αγγελικές, ιβίσκους ή πολύχρωμες τριανταφυλλιές;

Για φανταστείτε την πλατεία Ελιάς, μέσα στο απέραντο μπετόν της, να υπήρχαν κάποιες οάσεις λουλουδιών, όπως κόκκινες, κίτρινες, πράσινες τουλίπες ή άλλα πολύχρωμα λουλούδια; Τι όμορφο θα ήταν!

Δεν είναι δύσκολο να ομορφύνουμε την πόλη μας. Χρειάζεται όρεξη για δουλειά, γούστο, φαντασία και  εργατικότητα.

Εδώ βέβαια πρέπει να τονίσουμε στους συμπολίτες μας να μην πατούν στο πράσινο, να μη ρίχνουν σκουπίδια και οι μαγαζάτορες να μην τοποθετούν τα διαφημιστικά τους πάνω στο πράσινο, καταπατώντας το. Αντιθέτως, θα μπορούσαν να αναλάβουν την περιποίηση  των παρτεριών, που βρίσκονται μπροστά από τα μαγαζιά τους και να δώσουν μια ξεχωριστή νότα δροσιάς  και ομορφιάς στην πόλη μας.

Ένας ανήσυχος πολίτης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής