breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας : Οι 16 ομάδες της επόμενης περιόδου

ΕΠΣ Ημαθίας : Οι 16 ομάδες της επόμενης περιόδου

Τρεις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της Ένωσης μας και ενω η μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική διάρκεια του που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλεϊ οφ που θα ακολουθήσουν, μεταξύ της Νίκης Αγκαθιας και του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας βρίσκεται στο αποκορύφωμα της στην ουρά τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει με τις πέντε ομάδες να έχουν ήδη ετοιμάσει τις βαλίτσες της επιστροφής τους στην νεα Β’ κατηγορία καθώς από το περασμένο Σάββατο η εκκρεμότητα που υπήρχε όσο αφορά την 11η θέση εχει εκλείψει.

Από την περασμένη αγωνιστική λοιπόν και μετά την ήττα της Νέας Γενεάς από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας κάτι βέβαια αναμενόμενο και το στραβοπάτημα της Νάουσας κόντρα στον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου η ιστορική ομάδα της Ν. Νικομήδειας επιστρέφει “στο δεύτερο τη τάξει” πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ημαθίας που πλεον δεν θα είναι η Α2 καθώς καταργείται αλλά η Β’ κατηγορία.

Η Νέα Γενεά με 28 βαθμούς και δυο εναπομείνοντα παιχνίδια (την τελευταία αγωνιστική κάνει το ρεπο της) δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 34 ακόμη κι αν κερδίσει και τους δύο επόμενους αντιπάλους της (ΓΑΣ Κοπανού εκτός και ΑΕ Χαρίεσσας εντός) οσους δηλαδή έχει ήδη ο Αχιλλέας Νάουσας (δεν υπολογίζουμε το χθεσινό εξ αναβολής παιχνίδι με τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου το αποτέλεσμα του οποίου όταν γράφεται το ρεπορτάζ δεν γνωρίζουμε) που όμως έχει καλύτερο συντελεστή βαθμών στα μεταξύ τους παιχνίδια (δυο νίκες 1-0 μέσα στη Ν. Νικομήδεια και 3-1 στο ΔΑΚ της Νάουσας) και συνεπώς σε περίπτωση ισοβαθμίας η ομάδα της Νάουσας ευνοείται.

Ουτε βέβαια τον Κεραυνό Επισκοπής που ήδη έχει 32 βαθμούς και 3 που παίρνει από την Δόξα Λιανοβεργίου την οποία αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική οταν η Νέα Γενεά κάνει το ρεπό της σύνολο τουλάχιστον 35 μπορεί να φθάσει οπότε η 5η ομάδα που υποβιβάζεται από την Α1 κατηγορία είναι η Νέα Γενεά Ν. Νικομήδειας.

 

ΟΙ 15 ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Με δεδομένο λοιπόν ότι έχουν ξεκαθαρίσει οι ομάδες που υποβιβάζονται από την Α1 κατηγορία της Ένωσης μας, οι τέσσερις που προβιβάζονται από την Α2 και τον οριστικό υποβιβασμό των τριών της Γ’ Εθνικής της Νάουσας του Φιλίππου Αλεξάνδρειας και του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων μπορούμε από σήμερα να αναφέρουμε τις 15 από τις 16 ομάδες που θα συγκροτήσουν την νέα περίοδο την μεγάλη κατηγορία της Ένωσης μας, που πλεον δεν θα αποκαλείται Α1 αλλά Α’ κατηγορία.

Στην Α’ λοιπόν κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθιας την νέα περίοδο θα αγωνίζονται οι τρεις ημαθιώτικες ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Γ’ Εθνική: Η Νάουσα, ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων.

Οι τέσσερις που κέρδισαν την άνοδο τους από την Α2 κατηγορία: ο Φίλιππος Μελίκης, ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος, ο ΑΟ Μαρινας και ο Αγρ. Αστέρας Αγίας Βαρβάρας.

Και οι 9 που παραμένουν από την Α1 κατηγορία: Ο Κεραυμός Επισκοπής, ο Αχιλλέας Νάουσας, η ΑΕ Χαρίεσσας ο ΓΑΣ Κοπανού, το Μακροχώρι, ο Αρης Παλαιοχωρίου και οι τρεις από τους τέσσερις που θα πάρουν μέρος στα πλεϊ οφ, την Νικη Αγκαθιάς, τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου και τον Μ. Αλέξανδρο Αγ. Μαρίνας. Σύνολο 16 ομάδες.

Βέβαια αν θέλουμε να είμαστε προσγειωμένοι με βάση την εικόνα που μας παρουσίασαν μέχρι σήμερα οι ομάδες οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι εκτος συγκλονιστικού απροόπτου η “μάχη” των πλεϊ οφ θα δοθεί μεταξύ της Νίκης Αγκαθιάς και του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με την ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση   στην κανονική διάρκεια η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική και στο μεταξύ τους παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί στο ΔΑΚ της Αλεξάνδρειας να έχει περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει αφου θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

Ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων θα προαπαθήσουν βέβαια για το καλύτερο όμως με βάση την αγωνιστική τους εικονα θεωρούμε ότι πολύ δύσκολα μπορούν να περιμένουν κάτι περισσότερο απο μια τιμητική συμμετοχή στα πλεϊ οφ.

Εξ αλλου ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη εκατό τοις εκατό την συμμετοχή του στα πλεϊ οφ καθώς απειλείται απο τον Αρη Παλαιοχωρίου, ενω μαθηματικά ελπιδες για την κατάκτηση της 4ης θέσης και τη συμμετοχή της στα πλεϊ οφ έχει και η ομάδα του Μακροχωρίου που μπορεί να έχει τους λιγότερους βαθμούς από τους τρεις (Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, Αρη Παλαιοχωρίου, Μακροχώρι) έχει όμως και το πιο εύκολο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα:

Ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, με 46 βαθμούς παίζει με το Μακροχώρι στην έδρα του, τον Κεραυνό Επισκοπής εκτός έδρας και τον Αρη Παλαιοχωρίου επίσης εκτός έδρας.

Ο Αρης Παλαιοχωρίου με 41 βαθμούς αντιμετωπίζει την Νίκη Αγκαθιάς στην έδρα του, τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου εκτός έδρας και τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας στο γήπεδό του και

Το Μακροχώρι με 38 βαθμούς αντιμετωπίζει τον Μ. Αλέξανδρο Αγ. Μαρίνας, την Δόξα Λιανοβεργίου από την οποία παίρνει τους τρεις βαθμούς δίχως αγώνα και την τελευταία αγωνιστική παίζει στο ΔΑΚ της Νάουσας με τον Αχιλλέα.

Μαθηματικά λοιπόν μέχρι αυτή τη στιγμή τρεις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθληματος έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στα πλεϊ οφ οι τρεις απο τις τέσσερις ομάδες. Η Νίκη Αγκαθιάς, ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου, που έχει 47 βαθμούς και επιπλεον ευνοείται από τυχόν ισοβαθμία με τον Αρη Παλαιοχωρίου (μετράει μία νίκη και μια ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια 5-1 και 1-1).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής