breaking news Νέο

«Πόντος : Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη» : πολυθεματική έκθεση του καθηγητή Κ. Φωτιάδη

 «Πόντος : Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη» : πολυθεματική έκθεση του καθηγητή Κ. Φωτιάδη

Σε χρόνια που η αμφισβήτηση της ιστορίας του ελληνικού έθνους, η αλλοίωση της ελληνικής γλώσσας και της εθνικής συνείδησης, όπως και η παραχάραξη αυταπόδεικτων γεγονότων της χώρας μας τίθενται ευθέως, από τους... γνωστούς αναθεωρητές της ιστορίας και εθνομηδενιστές, αλλά και από ανθέλληνες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, έρχεται να λειτουργήσει ως... φάρος γνώσης η πολυθεματική έκθεση του συντοπίτη μας Κώστα Φωτιάδη.

Πλούσια σε θέματα και άκρως ενημερωτική για την ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη, τη γαστρονομία, το θέατρο και τη μουσική των Ποντίων προμηνύεται η πολυθεματική έκθεση του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη με τίτλο: «Πόντος : Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη», που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 27 Απριλίου έως την Κυριακή 27 Μαϊου 2018, στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ – Helexpo.

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα, συνδιοργανώνονται με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την έδρα Ποντιακών Σπουδών, το Κέντρο Ποντιακών Μελετών και το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Δήμου Καλαμαριάς. Τα δε εγκαίνια έχουν προγραμματισθεί για την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, στις 7 το απόγευμα, και θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με τραγούδια «Από τον Πόντο στην Ανατολή» από σημαντικούς καλλιτέχνες ποντιακής καταγωγής.

 

Παρουσίαση Λευκώματος

Την ίδια ημέρα θα γίνει και η παρουσίαση του λευκώματος «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από τα εικαστικά έργα του Cjergi Kola». Όλες τις επόμενες ημέρες, έως την ολοκλήρωση της έκθεσης, θα διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις, με ομιλίες, μουσικές βραδιές, ποντιακό θέατρο, διαγωνισμό ζωγραφικής και αφιερώματα στην ποντιακή διάλεκτο, τη διατροφή, τους χορούς, τη μουσική αλλά και τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στο βήμα θα ανέβουν επιστήμονες, καθηγητές, ειδήμονες και καλλιτέχνες, με σκοπό τη διαφώτιση του κοινού.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής