breaking news Νέο

Αξίζει να ενταχθεί στο πρόγραμμα των σχολικών εκπαιδευτικών εκδρομών!

Αξίζει να ενταχθεί στο πρόγραμμα των σχολικών εκπαιδευτικών εκδρομών!

Στην πρωτοπορία του συντοπίτη μας λαογράφου Γιώργη Μελίκη, ο οποίος έχει δέσει την παράδοση με την καθημερινότητα της Ημαθίας, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό Εθνογραφικό Κέντρο και ένα Κέντρο έρευνας μάσκας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Δημήτρης Μάντσιος. Το «Μουσείο» του λαϊκού πολιτισμού του τόπου μας έχει στεγαστεί σε ένα ιδιωτικό τριώροφο κτίριο 800 τ.μ. στη Μελίκη, ενώ διαθέτει και αύλειους χώρους, στεγασμένους και ακάλυπτους, με το συνολικό εμβαδό του να αγγίζει τα 1.400 τ.μ.!

«Με ιστορική και αισθητική ευαισθησία ερευνούμε, καταγράφουμε, συγκεντρώνουμε, δημοσιεύουμε και εκθέτουμε στους χώρους μας, αλλά και σε μεγάλα μουσεία, ιδρύματα, πνευματικά κέντρα και πανεπιστημιακούς χώρους, καταπιστεύματα και δημιουργήματα του υλικού και άυλου πολιτισμού. Σημαντικό στοιχείο του αποτελεί η ζωντανή -εφαρμοσμένη λαογραφία - παράδοση, και η αμφίδρομη - διαδραστική σχέση ατόμων και ομάδων με αυτό», τόνισε ο κ. Μελίκης σε ομιλία του στο αμφιθέατρο του νέου Μουσείου των Αιγών.

Καλό θα ήταν λοιπόν οι δυο διευθύνσεις της εκπαίδευσης στον τόπο μας να το εντάξουν στο πρόγραμμα των σχολικών εκπαιδευτικών εκδρομών. Είναι σίγουρο ότι τα παιδιά θα ενθουσιαστούν!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής