breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Είναι ένα σπίτι 95 τετραγωνικών με πέντε δωμάτια, που δημιουργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ναντ, του αρχιτεκτονικού γραφείου TICA, των γαλλικών εταιρειών Bouygues και Lafarge Holcim και του δημοτικού οργανισμού στέγασης της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος Yhnova.

Ο ρομποτικός εκτυπωτής BatiPrint3D χρησιμοποίησε ένα πολυμερές υλικό, που μπορεί να αντέξει για ένα αιώνα τουλάχιστον, προκειμένου να δημιουργήσει κούφιους τοίχους, που μετά γεμίστηκαν με τσιμέντο. Η τρισδιάστατη εκτύπωση διήρκεσε μόνο 18 μέρες και το κόστος ανήλθε σε περίπου 4.000 δολάρια, αποδεικνύοντας ότι οι τεχνολογίες προσθετικής κατασκευής μπορούν πλέον να παράγουν φθηνές κατοικίες.

Το σπίτι σε σχήμα Υ είναι επίσης «έξυπνο», καθώς διαθέτει πολλούς ηλεκτρονικούς αισθητήρες, που παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, την υγρασία, τη θερμοκρασία, την αντοχή των κατασκευαστικών υλικών κ.ά. Επίσης καταγράφουν και αξιολογούν τις θερμικές ιδιότητες του κτιρίου, ώστε να μειώνεται το ενεργειακό κόστος για τους ενοίκους.

«Είναι αυτό το μέλλον; Είναι μια λύση και μια ενδιαφέρουσα κατασκευαστική πρόταση, επειδή δημιουργούμε το σπίτι άμεσα και επιτόπου, ενώ χάρη στο ρομπότ είμαστε σε θέση να φτιάξουμε τοίχους με πολύπλοκα σχήματα», δήλωσε ο καθηγητής Μπενουά Φουρέ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Στο σπίτι θα μείνει μια οικογένεια της πόλης, που δικαιούται κοινωνική στέγαση. Οι αρχές της Ναντ σχεδιάζουν να φτιάξουν και άλλα τέτοια σπίτια, για να τα παραχωρήσουν σε οικογένειες.

Που είσαι Εργατική Εστία, να δεις το θαύμα. Με μόλις 4000 δολάρια, «στέγη» στο κεφάλι σου και όχι «κόκκινο δάνειο» στην Τράπεζα και σπίτι στο σφυρί…..

*****

Η Victoria Faye έφτασε, τόσο αυτή, όσο και οι κουμπάρες, στο γάμο της με πατίνια. Ο λόγος που το έκαναν αυτό, συγκινεί…

Η 28χρονη πάσχει από ινομυαλγία. Ως ινομυαλγία αναφέρεται μια μορφή ρευματισμού και πιο συγκεκριμένα εξωαρθρικού ρευματισμού, καθώς αφορά πόνο στους μυς και όχι στις αρθρώσεις. Ο πάσχων από ινομυαλγία υποφέρει από διάχυτο μυοσκελετικό πόνο, καθώς οι μύες, τένοντες και ινώδεις ιστοί παρουσιάζουν άλγος, που συνυπάρχει με κόπωση και διαταραχές ύπνου.

Στον ασθενή, ο βαθύς ύπνος (στάδιο IV της nonREM), διακόπτεται από άλφα κύματα (RΕΜ φάση: κύματα αφύπνισης), με αποτέλεσμα το σώμα να μη χαλαρώνει και ο ύπνος να μην αναπληρώνεται.

«Ήθελα κάτι διαφορετικό! Δεν ήθελα να εμφανιστώ στην εκκλησία ούτε με λιμουζίνα, ούτε με αυτοκίνητο. Έτσι, επειδή κιόλας η εκκλησία ήταν πολύ κοντά από το σπίτι μου, μου ήρθε τελευταία στιγμή μια τέλεια ιδέα. Να πάω με πατίνι, συνοδευόμενη από τις φίλες μου! Πάσχω από ινομυαλγία και επειδή ξέρω ότι σε λίγο καιρό μπορεί ο πόνος να με κάνει να μην μπορώ να περπατάω άνετα, τώρα που μπορώ, θέλω να το ευχαριστηθώ!», δήλωσε η ίδια στο Caters News.

Οι φίλες της έδειξαν την υποστήριξή τους και με τα πατίνια τους έκαναν όλους τους περαστικούς στο δρόμο να γυρίσουν να τις κοιτάξουν!

Ευχόμαστε τα καλύτερα στη νιόπαντρη Βικτόρια και εκτός της διαφορετικής μεταφοράς που επέλεξε, ποτέ ξανά η ζωή της «πατίνι»

*****

Μια πρωτοπορία που τότε εκθειαζόταν και σήμερα σοκάρει… Μα τι λέει ένα vintage διαφημιστικό για τη ζώνη προστασίας χορού, που είχαν εφεύρει οι Γάλλοι τη δεκαετία του ’20.

«Όλο και περισσότερο οι ευρωπαϊκοί χοροί καλούν το ζευγάρι να έρχεται πιο κοντά όσο χορεύει. Ήρθε όμως η πρωτοπορία στο Παρίσι με τη ζώνη προστασίας!», λέει χαρακτηριστικά το διαφημιστικό, που γυρίστηκε το 1925.

Η γυναίκα του διαφημιστικού φορά ρούχα χορού και ύστερα συμπληρώνει την εμφάνισή της με τη «ζώνη προστασίας». Πρόκειται για μία ζώνη, που εμποδίζει το συνοδό χορού της να την πλησιάσει όσο αυτοί χορεύουν.

Λίγα χρόνια μετά, στο Παρίσι έφτασε το Blues, οι ζώνες «πήγαν περίπατο» τα κορμιά έσμιξαν και η προστασία περιορίστηκε…στα επίμαχα σημεία ΜΟΝΟ!.

*****

Αν αυτοαποκαλείσαι φαν του Χάρι Πότερ και σέβεσαι τον εαυτό σου, τότε δεν γίνεται να μην επισκεφτείς κάποια στιγμή στη ζωή σου το ξενοδοχείο του Χάρι Πότερ στο Λονδίνο, αν δεν το έχεις κάνει ήδη…

Το θεματικό ξενοδοχείο Georgian House Hotel είναι μαγευτικό. Για να μείνει κανείς στα δωμάτια, πρέπει να μπει από μία κρυφή πόρτα μίας τεράστιας βιβλιοθήκης στο δωμάτιο, όπου γίνεται όλη η… μαγεία! Το δωμάτιο μοιάζει σαν ένα ολόκληρο κάστρο με αναφορές και διακοσμητικά, που παραπέμπουν στον αγαπημένο χαρακτήρα παιδικών βιβλίων και ταινιών

Μάλιστα, προσφέρεται Μαγικό Πρωινό αλλά και μπαρ με κοκτέιλ μαγείας, που οι ίδιοι οι επισκέπτες τα φτιάχνουν μόνοι τους, ακολουθώντας τις οδηγίες και πειραματιζόμενοι με τα μαγικά συστατικά, που κάνουν μικρά θαύματα. Υπάρχουν συνολικά επτά θεματικά δωμάτια, που καλούν μικρούς και μεγάλους να εξερευνήσουν τον κόσμο του Χάρι Πότερ. Το δίκλινο δωμάτιο κοστίζει από 239 λίρες τη βραδιά, όμως η εμπειρία είναι ανεκτίμητης αξίας…

Τελικά, στη ζωή τα πάντα είναι θέμα τύχης, αφού, όταν η συγγραφέας ξεκινούσε να γράφει τις πρώτες σειρές του παραμυθιού, σίγουρα δεν φανταζότανε πως οι λάτρεις του Χάρι θα ήταν τόσοι, που θα την «χρύσωναν» με το καθετί, που θα έφερε το όνομά του.

*****

Μια φορά ήταν ένας που βρισκόταν σε μια ερημική περιοχή κάπου ανάμεσα σε Αθήνα και Λαμία. Ήταν χειμώνας, έκανε παγωνιά. Έκανε ωτοστόπ, για να πάει μέσα στην πόλη. Η ώρα ήταν 2:00 μετά τα μεσάνυχτα. Από τα λιγοστά αυτοκίνητα που πέρασαν, κανένα δεν σταμάτησε. Τα χέρια του είχαν κοκαλώσει, μελάνιασε από το κρύο.

Καταλάβαινε πως, αν δεν σταματήσει κάποιος μέσα σε λίγη ώρα, θα έφτανε το τέλος του. Ελπίδες δεν είχε. Σκέφτηκε και είπε, «ε! αφού θα πεθάνω που θα πεθάνω, ας ξαπλώσω στη μέση του δρόμου, για να με βρουν». Εκεί που ξάπλωσε, από μακριά βλέπει ένα αυτοκίνητο να έρχεται με μικρή ταχύτητα, σηκώνεται, τρέχει, ανοίγει την πόρτα, μπαίνει μέσα.

«Ααχ!, παράδεισος είναι εδώ. Χίλια ευχαριστώ που σταμα...στα.. Γυρίζει και βλέπει το κάθισμα του οδηγού άδειο. Το τραύλισμα άρχισε να μετατρέπεται σε πανικό, όταν το αυτοκίνητο συνέχιζε να προχωράει! Αμάν, το αμάξι είναι στοιχειωμένο!», έκανε να ανοίξει την πόρτα να κατέβει, αλλά ο τσουχτερός αέρας του άλλαξε το μυαλό.

«Μπριτς! που θα κατέβω! στοιχειωμένο, ξεστοιχειωμένο, εγώ εδώ θα μείνω». Το αυτοκίνητο εν τω μεταξύ συνέχιζε την πορεία του κανονικά, είχε μπει στην εθνική και κάπου αργότερα έστριψε σ` ένα βενζινάδικο, πήρε βενζίνη, σε λίγο ανοίγει η πόρτα του οδηγού και μπαίνει ένας μέσα.

- «Αχ!, μη!, μη κύριε, μην μπαίνετε σ` αυτό το αμάξι!, είναι στοιχειωμένο!»

- «Πιο στοιχειωμένο ρε ηλίθιε!, απ` τα διόδια το σπρώχνω!»


Victoria Faye-γάμος-πατίνια
ζώνη προστασίας χορού
το ξενοδοχείο του Χάρι Πότερ
αυτοκίνητο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής