breaking news Νέο

Κάντε το πρώτο βήμα

Κάντε το πρώτο βήμα

Τον υποβιβασμό μιας ομάδας, συνήθως τον συνοδεύουν απογοήτευση και κλυδωνισμοί, το μέγεθος της επίδρασης των οποίων στην μετέπειτα πορεία της εξαρτάται από το πόσο καλά οργανωμένη είναι.

***

Αν διαθέτει σωστή οργάνωση και έχει δημιουργήσει στέρεες βάσεις τότε θα αντέξει και θα προχωρήσει ανεπηρέαστη παρακάτω, αναζητώντας την επόμενη επιτυχία της.

***

Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν και θα χρειαστεί χρόνο για να βρει και πάλι την ισορροπία της και τα πατήματά της.

***

Τι από τα δύο θα συμβεί λοιπον με τις τέσσερις ομάδες της Ημαθίας που υποβιβάστηκαν φέτος από τα εθνικά πρωταθλήματα, την Βεροια, την Νάουσα, τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας και τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων θα το γνωρίζουμε πολύ σύντομα.

***

Να επιχειρήσουμε όμως μια πρώτη εκτίμηση για το τι πρόκειται να δούμε προσεχώς ξεκινώντας από τη Βέροια.

***

Όχι μόνο επειδή αποτελεί το μεγαλύτερο μέγεθος από τις τέσσερις αλλά και επειδή η θέση στην οποία βρέθηκε μετά την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα και φυσικά τον υποβιβασμό της, είναι πιο επώδυνη από τις υπόλοιπες και θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να βρει τον δρόμο της.

***

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος πρώην ποδοσφαιριστών της, οπως του Γιώργου Χατζάρα, μπορεί να δημιούργησε ελπίδες όμως προσωπικά θα προτιμούσαμε και το έχουμε γράψει επανειλημμένα μια πιο συλλογική και επίσημη δραστηριοποίηση.

***

Και ειλικρινά απορούμε με την μέχρι σήμερα παθητική στάση, στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Συλλόγου των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της, καθως μέχρι σήμερα είχε δείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία οχι μόνο στο κομμάτι που του αναλογεί αλλά και σε θέματα που αφορούν γενικότερο το αγωνιστικό μέρος του Σωματείου.

***

Κανείς βέβαια δεν έχει την απαιτηση να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο στο οποίο την οδηγησαν οι παράγοντες που την διοίκησαν τα τελευταία χρόνια, αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις που δεν του αναλογούν.

***

Απλά ζητάμε να κάνει το πρώτο βημα καλώντας τα μέλη του όσους τον ακολουθούν τους απλούς φιλάθλους και τους φορείς της πόλης, σε ανοιχτή συζητηση. Και μέσα από αυτή τη συζήτηση είμαστε βέβαιοι, όπως γράψαμε και σε προηγούμενα σημειώματα μας, οτι θα βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι να πάρουν την ομάδα “από το χέρι” και να την οδηγήσουν και πάλι σε ξέφωτο.

***

Ένας σπινθήρας, πιστεύουμε, χρειάζεται αυτή τη στιγμή για να ανάψει η φλόγα και να μετατραπεί η θρυλική Βασίλισσα σε καμίνι, για να ζεστάνει και πάλι τις καρδιές των φιλάθλων της.

***

Και αυτόν τον σπινθήρα αυτή την στιγμή μόνο ο Σύλλογος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της με την αίγλη που διαθέτει μπορεί να τον δημιουργήσει.

***

Εμπρός λοιπόν κάντε το πρώτο βημα και να είστε σίγουροι οτι το όνομα σας θα ξαναγραφεί στην λαμπρη ιστορία της ποδοσφαιρικής εκπροσώπου της πόλης σας!!

 

ΥΓ.: Τελικά όπως αναμένονταν και όπως είχαμε προτείνει ο Σύλλογος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Βέροιας αποφάσισε να μπει μπροστάρης στις εξελίξεις στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η ομάδα. Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωσή του που την υπογράφουν ο Τάκης Παπατζίκος και ο Θωμάς Τρούπκος και την οποία δημοσιεύουμε σε διπλανή στήλη ο Σύλλογος των παλαιμάχων καλεί τα μέλη του και όλους τους φιλάθλους την προσεχη Τετάρτη (18/4) και ώρα 7.30μ.μ. στον πολυχώρο της Ελιάς προκειμένου να συζητήσουν την προοπτική της ομάδας της πόλης και της καρδιάς μας της Βασίλισσας του Βορρά.

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής