breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Ζητείται δωρητής σπέρματος, που να αγαπά το σοσιαλισμό και το κόμμα, να έχει τη σωστή ιδεολογία και να μην είναι... καραφλός.

Αυτή, σε γενικές γραμμές, είναι η αγγελία που είχε βάλει η τράπεζα σπέρματος του Τρίτου Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

Η διαφήμιση, που λοιδορήθηκε ευρέως στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετά από ένα διάστημα αποσύρθηκε, έθετε ως προϋπόθεση από τους υποψήφιους δωρητές ότι «πρέπει να έχουν καλές ιδεολογικές σκέψεις, να αγαπούν τη σοσιαλιστική μητέρα πατρίδα και να υποστηρίζουν την ηγεσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος».

Επίσης, οι δωρητές όφειλαν να είναι τίμιοι, νομοταγείς και απαλλαγμένοι από «πολιτικά ζητήματα». Ακόμη, δεν έπρεπε να είναι φαλακροί και να έχουν κληρονομικές παθήσεις, τις οποίες θα μπορούσαν να περάσουν στους απογόνους (σ.σ. προφανώς και η λάθος ιδεολογία είναι κάτι παρόμοιο…).

Όποιος άνδρας κρινόταν κατάλληλος για δωρητής (περίπου ένας στους πέντε που έκανε αίτηση), έπαιρνε γύρω στα 800 δολάρια, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

«Η αγάπη για τη χώρα και το κόμμα αρχίζει από το σπέρμα», έγραψε σαρκαστικά ένας χρήστης στο Weibo, ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι έχει αναζωογονήσει τον κομματικό πατριωτισμό στην καθημερινή ζωή της χώρας του και ορισμένοι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν συχνά κάνει λόγο (μεταφορικά) για την ανάγκη να ενσταλλάξουν ένα «κόκκινο γονίδιο» στις νεότερες γενιές.

Από την άλλη, οι κινεζικές τράπεζες σπέρματος προσπαθούν να προσελκύσουν δωρητές, καθώς ολοένα περισσότερες οικογένειες θέλουν να κάνουν δεύτερο παιδί, μετά τη χαλάρωση της επίσημης πολιτικής του ενός παιδιού. Αν και το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μάλλον μεμονωμένο, φαίνεται πως ορισμένες τράπεζες σπέρματος έχουν πάρει το πράγμα πολύ ζεστά…

Μακρυμάλληδες κομμουνιστές όλου του κόσμου, εκσπερματώστε!

*****

Ένα μωρό γεννήθηκε στην Κίνα από παρένθετη μητέρα, τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο των γονέων του σε τροχαίο, μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και αναμετέδωσε το BBC.

To ζευγάρι, το οποίο σκοτώθηκε το 2013, είχε καταψύξει πολλά έμβρυα, ελπίζοντας να αποκτήσει παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μετά το δυστύχημα, οι γονείς του ζευγαριού έδωσαν δικαστική μάχη, για να τους επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν τα κατεψυγμένα έμβρυα.

Το μωρό, ένα αγοράκι, γεννήθηκε το Δεκέμβριο από μια παρένθετη μητέρα από το Λάος και η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα από την εφημερίδα The Beijing News.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πρόκειται για μια υπόθεση χωρίς προηγούμενο, γι’ αυτό και οι γονείς του ζευγαριού χρειάστηκε να δώσουν σκληρό δικαστικό αγώνα, για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα να καταφύγουν σε παρένθετη μητέρα.

Επιπλέον, στην Κίνα είναι παράνομη η παρένθετη μητρότητα και έτσι οι γονείς του ζευγαριού αναγκάστηκαν να την αναζητήσουν εκτός συνόρων.

Τελικά, απευθύνθηκαν σε ένα ειδικό πρακτορείο ανεύρεσης παρένθετης μητέρας στο Λάος, όπου η πρακτική αυτή είναι νόμιμη.

Όμως προέκυψε και νέο πρόβλημα, καθώς καμία αεροπορική εταιρεία δεν ήταν πρόθυμη να μεταφέρει τα ειδικά δοχεία, σαν θερμός, με υγρό άζωτο, μέσα στα οποία φυλάσσονταν τα έμβρυα. Και έτσι το πολύτιμο φορτίο μεταφέρθηκε οδικώς.

Στο Λάος, το έμβρυο εμφυτεύθηκε στη μήτρα της παρένθετης μητέρας, η οποία το Δεκέμβριο 2017 έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι.

Και το όνομα αυτού, Τιαντιάν. Το επόμενο πρόβλημα για το μικρό ήταν το θέμα της υπηκοότητάς του, έτσι η παρένθετη μητέρα ταξίδεψε με τουριστική βίζα στην Κίνα, για να τον γεννήσει.

Δεδομένου όμως ότι οι βιολογικοί γονείς του δεν βρίσκονταν στη ζωή, ώστε να υπάρχει απόδειξη της πατρότητάς του, οι τέσσερις παππούδες και γιαγιάδες υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις και σε εξετάσεις DNA, για να αποδειχθεί πως το αγόρι είναι πράγματι εγγονός τους και πως και οι δύο γονείς του ήταν Κινέζοι.

Το μεγαλείο της ζωής, όπως δεν μπορεί να το φανταστεί ο ανθρώπινος νους….

*****

Όλα είναι θέμα ψυχολογίας... Δείτε τους λόγους, για τους οποίους οι θέσεις στα αεροπλάνα έχουν τις περισσότερες φορές μπλε χρώμα.

Άλλοι λένε ότι είναι ένα τυχαίο χρώμα και άλλοι ότι μας θυμίζει τον ουρανό… Τελικά, όμως ποια είναι η αλήθεια πίσω από τις μπλε θέσεις αεροπλάνου; Το βίντεο εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους οι θέσεις στα αεροπλάνα έχουν τις περισσότερες φορές μπλε χρώμα.

Σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας, το μπλε είναι ένα χρώμα που ηρεμεί, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι όλες οι αποχρώσεις του μπλε μειώνουν το ρυθμό της καρδιάς και προσφέρουν το αίσθημα της γαλήνης. Το χρώμα αυτό δίνει την αίσθηση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας και για αυτόν το λόγο είναι το ιδανικό χρώμα για τις θέσεις του αεροπλάνου.

Ένας ακόμη λόγος, που οι αεροπορικές εταιρείες προτιμούν το μπλε χρώμα, εξυπηρετεί πρακτικούς σκοπούς. Στο μπλε δεν είναι τόσο εμφανή σημάδια και λεκέδες, όσο σε άλλα χρώματα. Έτσι, τα καθίσματα διαρκούν περισσότερο.

Τελικά μόνο στην πολιτική οι λεκέδες είναι «φανεροί» σε όλα τα χρώματα…

*****

Ό,τι δεν τρώμε, ό,τι πετάμε στα σκουπίδια ή κάτω στο δρόμο, ό,τι κομμάτι φαγητού φεύγει από το χέρι μας και προσγειώνεται στο έδαφος, γίνεται το φαγητό εκατομμυρίων μικρών οργανισμών, των μυρμηγκιών.

«Υπάρχει πληθώρα πεινασμένων μυρμηγκιών, που περιμένει εσάς να πετάξετε ένα κομμάτι φαγητού, για να φάνε όλα τα μέλη της αποικίας!», δηλώνει στην κάμερα ο πρώην αστροναύτης, Mike Massimino. Σύμφωνα με έρευνες, για κάθε άνθρωπο σε αυτόν τον πλανήτη αντιστοιχούν πολλά εκατομμύρια μυρμηγκιών.

Τα μικροσκοπικά αυτά ζώα έχουν εγκατασταθεί στις μεγάλες πόλεις, που αποτελούν «λαχείο» για αυτά, λόγω των πολλών σκουπιδιών και πεταμένων τροφίμων. «Αν προσθέσεις όλο το φαγητό, που καταναλώνεται από τα μυρμήγκια στους δρόμους του Μανχάταν, ισοδυναμεί 60.000 χοτ ντογκς το χρόνο!», συμπληρώνει ο ίδιος.

Είναι λοιπόν σαφές ότι τα μυρμήγκια μπορεί να είναι μικρά, όμως επιτελούν ένα μεγάλο έργο. Εκτός από τα πεταμένα φαγητά που καταναλώνουν, περιορίζουν τον αριθμό των αρουραίων και των περιστεριών στην πόλη, που μεταφέρουν πολλές αρρώστιες.

Τα μυρμήγκια αποτελούνται από εκατομμύρια μέλη. Οι μεγαλύτερες αποικίες αποτελούνται κυρίως από στείρα άπτερα θηλυκά, που σχηματίζουν τάξεις «εργατών», «στρατιωτών», ή άλλες εξειδικευμένες ομάδες. Οι αποικίες περιγράφονται κάποιες φορές ως υπεροργανισμοί, επειδή τα μυρμήγκια μοιάζουν να συμπεριφέρονται σαν μια ενιαία ύπαρξη, καθώς εργάζονται συλλογικά, για να υποστηρίξουν την αποικία.

Τα μυρμήγκια ευημερούν σχεδόν σε όλα τα οικοσυστήματα και αποτελούν ίσως και το 15-25% της βιομάζας των ζώων της ξηράς. Όλες οι αποικίες παρουσιάζουν καταμερισμό εργασίας, επικοινωνία μεταξύ των ατόμων και ικανότητα επίλυσης περίπλοκων προβλημάτων. Αυτοί οι παραλληλισμοί με τις ανθρώπινες κοινωνίες έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης και αντικείμενο μελέτης.

Αλλά μέχρι εδώ. Αυτή η απόλυτη αρμονία δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο ανθρώπινο είδος!

*****

Τέσσερις φίλες παίζουν χαρτιά.

Η πρώτη απ’ αυτές λέει:

- Ξέρετε, κορίτσια. Γνωριζόμαστε τόσον καιρό και δεν σας έχω πει το μυστικό μου. Θα σας το πω τώρα, να ξαλαφρώσω! Είμαι κλεπτομανής! Αλλά μην ανησυχείτε, ούτε έχω κλέψει, ούτε θα κλέψω ποτέ από σας. Είσαστε οι καλύτερες φιλενάδες μου.

Η δεύτερη λέει:

- Αφού έχουμε εξομολογήσεις, ας πω κι εγώ τα δικά μου. Είμαι νυμφομανής! Αλλά μην ανησυχείτε. Ούτε είχα, ούτε θα έχω ποτέ σεξ με τους άντρες σας. Είσαστε οι καλύτερες φιλενάδες μου.

- Κι εγώ πρέπει να σας εξομολογηθώ κάτι, λέει η τρίτη. Είμαι λεσβία! Αλλά μην ανησυχείτε. Ούτε είχα, ούτε θα έχω ποτέ σεξ με κάποια από σας. Είσαστε οι καλύτερες φιλενάδες μου.

Η τέταρτη σηκώνεται και λέει:

- Θα σας εξομολογηθώ κι εγώ κάτι: Είμαι κουτσομπόλα! Και τώρα σας ζητάω συγγνώμη, γιατί έχω μερικά πολύ σπουδαία τηλεφωνήματα να κάνω.


μητέρα-παιδί
θέσεις αεροπλάνου
εδώ γελάμε

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής