breaking news Νέο

Θανάσης Θεοχαρόπουλος : «Ο κ. Τσίπρας όφειλε να έχει αποπέμψει τον Καμμένο εδώ και καιρό»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος : «Ο κ. Τσίπρας όφειλε να έχει αποπέμψει τον Καμμένο εδώ και καιρό»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 και στο δημοσιογράφο  Γιάννη Πρετεντέρη, μεταξύ άλλων τόνισε :

Για την στάση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου

  • Είναι επικίνδυνος ο κ. Καμμένος στη θέση του υπουργού Άμυνας. Ο κ. Τσίπρας όφειλε να τον είχε αποπέμψει εδώ και πολύ καιρό. Θεωρώ ότι κάποιες φορές λειτουργεί σε συνεννόηση ο κ. Καμμένος με τον κ. Τσίπρα και άλλες φορές λειτουργεί εν αγνοία του πρωθυπουργού, στην αγωνία του για την κομματική δική του επιβίωση.
  • Ας του δώσει ένα άλλο υπουργείο ο πρωθυπουργός να ασχολείται, που δεν έχει τέτοια εθνική επικινδυνότητα.

Για το Μακεδονικό

  • Σε διαδοχικές συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής έχουμε βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για τη θέση μας για το Μακεδονικό. Όντως συζητήσαμε διεξοδικά το θέμα και στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και υπήρξε συμφωνία στις έως τώρα αποφάσεις μας για το Μακεδονικό.
  • Περιμένουμε να υπάρξει αποτέλεσμα συμφωνίας, δεν πρόκειται να τοποθετηθούμε επί σεναρίων.
  • Η θέση μας είναι σύνθετη ονομασία, εμείς δεν φεύγουμε από τη σταθερή θέση της χώρας, σύνθετη  ονομασία, erga omnes, για χρήση έναντι όλων και με δεσμευτικές εγγυήσεις για τα ζητήματα του αλυτρωτισμού.
  •  Όλα αυτά πρέπει να έρθουν σε μία συμφωνία για να τα αξιολογήσει το ελληνικό κοινοβούλιο και να τοποθετηθούμε υπεύθυνα, εμείς είμαστε υπέρ της λύσης, να μην υπάρξει αδιέξοδο.
  • Ο κ. Καμμένος είναι ο κύριος υπεύθυνος ο οποίος τορπιλίζει σταθερά τις προσπάθειες λύσης, γιατί αν δεν είχε κάνει όλες τις δηλώσεις από την αρχή, δεν είχε βάλει το θέμα τόσο ψηλά, θα μπορούσε το θέμα να λυθεί πιο εύκολα με εθνικά υπεύθυνη στάση όλων.
  • Δυστυχώς και ο κ. Τσίπρας το σκέφτεται σήμερα πλέον πολύ σοβαρά να κάνει πίσω λόγω πολιτικού κόστους, όπως τελικά έχει κάνει στροφές σε πάρα πολλά θέματα, να θυμίσω ότι έκανε πίσω στον αναγκαίο διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας και έδιωξε τον κ. Φίλη στο τέλος.

Για συνταγματική αναθεώρηση

  • Η πρόταση για την συνταγματική αναθεώρηση είναι η συνεδριακή απόφαση που πήραμε και είναι αυτή που παρουσίασε η κ. Γεννηματά.
  • Η Συνταγματική Αναθεώρηση από την παρούσα Βουλή, ώστε να καθοριστεί ποια άρθρα είναι αναθεωρητέα και η επόμενη Βουλή να αποφασίσει προς ποια κατεύθυνση θα αναθεωρηθεί το κάθε άρθρο, για να μην χάσουμε μια πενταετία.
  • Να αναθεωρηθεί το άρθρο 16, για να υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, τα οποία θα αξιολογούνται και θα πιστοποιούνται και θα συνοδεύονται με μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας.
  • Επίσης, να γίνουν τομές στο πολιτικό σύστημα με τις οποίες επιτέλους να σταματήσουν τα προνόμια του πολιτικού συστήματος, όπως το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών και η βουλευτική ασυλία, για το οποία συμφωνούν Κίνημα Αλλαγής, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
  • Υποθέτω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει στόχευση να είναι πρώτος στις επόμενες εκλογές και να κάνει κυβέρνηση. Εφόσον είναι αυτή η στόχευση του, και είναι στην δικαιοδοσία περισσότερο του πρώτου κόμματος πως θα γίνει η αναθεώρηση δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί να μη ξεκινήσει η διαδικασία άμεσα ώστε να ολοκληρωθεί από την επόμενη Βουλή. Το ζήτημα είναι να μην χαθούν ακόμα 5 χρόνια.

Το ηχητικό της συνέντευξης: ">


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής