breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Όλα άρχισαν, όταν ο νεαρός Gwilym Pugh πήγε στο κομμωτήριο. Μια συμβουλή του κομμωτή άλλαξε όλη του την κοσμοθεωρία...

Ο Gwilym Pugh, με καταγωγή από την Ουαλία, ζει τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο. Η ζωή του έχει αλλάξει πολύ και ποιος το περίμενε ότι όλα θα άρχιζαν από ένα απλό ραντεβού στο κομμωτήριο της γειτονιάς του…

Όταν ήταν 21 χρονών, δούλευε στην επιχείρησή του δώδεκα ώρες την ημέρα, με αποτέλεσμα να ακολουθεί καθιστική ζωή και να μην τρώει υγιεινά. Κατέληξε να ζυγίζει 127 κιλά και λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού, δεν είχε βρει τη δυνατότητα, αλλά και τη δύναμη, να πάει σε γυμναστήριο.

Η ψυχολογία του είχε πέσει και έτσι θέλησε να βρει έναν τρόπο να εκτονώνεται. Εκείνος και ο κολλητός του φίλος δημιούργησαν το ροκ συγκρότημα The Rooster Brothers. Μια επίσκεψη στο κομμωτήριο έκανε το Gwilym να αφήσει μούσι. Ο κομμωτής του τον συμβούλεψε ότι αυτό θα ταίριαζε στη μπάντα του. Κανείς από τους δύο όμως δεν ήξερε ότι αυτό έμελλε να του αλλάξει όλη του τη ζωή.

Τελικά, άφησε μούσι και άρχισε να νιώθει πιο αρεστός στις γυναίκες. Ο Gwilym πήρε τα πάνω του, άρχισε να χάνει κιλά και να πηγαίνει στο γυμναστήριο. Όταν η εμφάνισή του άλλαξε άρδην, παράτησε τη δουλειά του και έγινε μέλος σε πρακτορείο μοντέλων στο Λονδίνο.

Τώρα ο Gwilym είναι 33 χρονών, ζει μόνιμα στο Λονδίνο, δηλώνει προσγειωμένος, παρά τα αμέτρητα μηνύματα θαυμασμού, που δέχεται στα social media και είναι ευτυχισμένος στο πλευρό της συντρόφου του, που τον στήριζε κατά τη διάρκεια όλης της αλλαγής του.

*****

Έρευνα που διεξήχθη στη Δανία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γαλανομάτες έχουν τον ίδιο πρόγονο. Δείτε πώς εξηγείται η πρώτη εμφάνιση του μπλε ματιού.

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους όλοι όσοι έχουν μπλε μάτια; Σύμφωνα με Δανούς επιστήμονες, όλοι οι γαλανομάτες έχουν κοινό πρόγονο.

«Αρχικά είχαμε όλοι σκούρα καστανά μάτια, μέχρι τη στιγμή που στη Βόρεια Ευρώπη εμφανίσθηκε μια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο γνωστό ως ΟCΑ2», λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Άιμπεργκ. Η μετάλλαξη αυτού του γονιδίου διατάραξε την παραγωγή της μελανίνης στην ίριδα και έτσι το χρώμα των ματιών κατέληξε να μετατραπεί σε μπλε.

Με άλλα λόγια, η παραλλαγή στα χρώματα των ματιών από τα καστανά εξηγείται από την ποσότητα της μελανίνης στην ίριδα. Οι άνθρωποι, δηλαδή, με μπλε μάτια έχουν μια μικρή παραλλαγή της μελανίνης στα δικά τους.

Αυτό δείχνει ότι η μετάλλαξη προέρχεται από ένα και μόνο πρόσωπο, σύμφωνα με τη μελέτη του καθηγητή Χανς Άιμπεργκ στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Έτσι, το συμπέρασμα είναι ένα: Όλοι οι γαλανομάτες – είτε ξανθοί, είτε μελαχρινοί, είτε πεθαμένοι, είτε ζώντες, είτε γυναίκες, είτε άνδρες – έχουν καταγωγή από έναν άνθρωπο, που έζησε πριν από περίπου 6.000 με 10.000 χρόνια και ευθύνεται για αυτήν τη μετάλλαξη και αυτό το αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό προσώπου!

*****

Το να έχεις μεγαλύτερη ή μικρότερη αδερφή, σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Και οι λόγοι είναι πολλοί...

Είσαι καλός άνθρωπος; Μη βιαστείς να απαντήσεις! Γιατί σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μεταξύ άλλων, το αν έχεις μεγαλύτερη ή μικρότερη αδερφή, σε κάνει καλύτερο άνθρωπο!

«Η αδερφή σού μαθαίνει πράγματα, που ένας γονέας δεν μπορεί να σου μάθει! Η συνύπαρξη με την αδερφή μας μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τον κόσμο μας και να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι!», δηλώνει η ερευνήτρια Laura Padilla-Walker, του Πανεπιστημίου Brigham Young University της Utah.

Χαλάλι όλοι αυτοί οι τσακωμοί για τα ρούχα και τα παιχνίδια, αφού η συνύπαρξη με μία μεγαλύτερη ή μικρότερη αδερφή βοηθά τους ανθρώπους να λύνουν πιο γρήγορα συγκρούσεις και εντάσεις, να είναι πιο συμπονετικοί σε όσους γύρω τους το έχουν ανάγκη, να είναι πιο ευαίσθητοι και κοινωνικοί. Ακόμη, η έρευνα αποκαλύπτει ότι η πνευματική υγεία είναι καλύτερη από αυτούς που δεν έχουν αδέρφια και δη, αδερφή.

«Η αδερφή σε βοηθάει να κάνεις συμβιβασμούς, καλύτερες διαπραγματεύσεις, να αντιμετωπίζεις καβγάδες, να είσαι πιο ήρεμη μετά από αυτούς, καθώς και να αναπτύσσεις πιο γρήγορα τις κοινωνικές σχέσεις με τον περίγυρό σου», δηλώνουν οι ερευνητές και συμπληρώνουν: «Μετά το χαμό των γονιών τους, οι αδερφές έρχονται ακόμα πιο κοντά και διατηρούν δεσμούς μεταξύ τους εσαεί, κάτι που δεν συμβαίνει στο ίδιο ποσοστό με τα αγόρια αδέρφια».

Παράλληλα, η έρευνα απέδειξε ότι τα αγόρια που έχουν αδερφή, τα πάνε καλύτερα με τις γυναίκες. Γνωρίζουν τον ιδιαίτερο και διαφορετικό κόσμο του ενός και του άλλου και αυτές οι γνώσεις τούς κάνουν να έχουν περισσότερη εκτίμηση και σεβασμό στο αντίθετο φύλο.

Όλα τα παραπάνω βοηθούν, ώστε οι αδερφές να έχουν μια πιο ήρεμη ζωή, να λύνουν τις διαφωνίες με τον περίγυρό τους πιο αποτελεσματικά και να διατηρούν ευχάριστες και μακροχρόνιες σχέσεις με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Όλα αυτά λοιπόν δεν μπορούν παρά να συμβάλλουν στην πνευματική υγεία τους, που χωρίς την αδερφή τους δεν θα ήταν η ίδια…

*****

Το άγαλμα «Spring Temple Budda» στην Κίνα είναι το ψηλότερο άγαλμα ολόκληρου του κόσμου. Πλέον όμως υπάρχει ανταγωνισμός...

Ονομάζεται «Spring Temple Budda»ν, βρίσκεται στην Κίνα και είναι το ψηλότερο άγαλμα όλου του κόσμου. Βέβαια, μπορεί να μην κρατά την πρωτιά για πολύ καιρό ακόμα…

Χτίστηκε το 2002 και βρίσκεται στην πόλη Zhaocun της περιοχής Lugshan, στο Henan της Κίνας. Αποτελείται από 1.100 κομμάτια από χυτό χαλκό, με συνολικό βάρος που ξεπερνά τους 1.000 τόνους. Πριν καταλήξει κανείς στο επιβλητικό άγαλμα, πρέπει να διασχίσει τον ποταμό Foquan River και να ανέβει τα δύο σετ από 365 σκαλιά το καθένα, όσα οι μέρες του χρόνου.

Ωστόσο, ένα νέο άγαλμα ύψους 182 μέτρων αναμένεται να ξεπεράσει το ρεκόρ του ψηλότερου αγάλματος στον κόσμο. Το «Άγαλμα της Ενότητας» θα αναπαριστά το Σαρντάρ Πατέλ, ήρωα της ανεξαρτησίας της Ινδίας και θα κατασκευασθεί σε μικρό νησί σε ποταμό του κρατιδίου Γουτζαράτ, ενώ αναμένεται να έχει ύψος 182 μέτρων.

Το «Άγαλμα της Ενότητας» βρίσκεται ακόμα σε στάδιο κατασκευής και προβλέπεται ότι θα περάσουν πολλοί μήνες, μέχρι να γίνει το ψηλότερο άγαλμα όλου του κόσμου και πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες.

*****

Κάποτε ήταν ένα μικρό αγοράκι με την οικογένειά του. Το μεσημέρι που λες, ο μπαμπάς του παιδιού του έφτιαξε αυγά, το παιδάκι όμως δεν τα ήθελε και του λέει ο πατέρας του.

-Φάε το αυγουλάκι σου παιδί μου, να μεγαλώσεις

-Δεν θέλω.

-Φάε το αυγό σου παιδί μου, να γίνεις δυνατός.

-Δεν θέλω, απαντάει πάλι το παιδί.

-Φάε το αυγουλάκι σου παιδί μου, να μεγαλώσει το πουλάκι σου.

Και τότε, ακούγοντάς το αυτό πετάγεται η μαμά από την κουζίνα και λέει : Θανάση, φάε εσύ το αυγό, στο παιδί θα φτιάξω μπιφτέκια.


γαλάζια μάτια
γυναίκα
άγαλμα «Spring Temple Budda» στην Κίνα
μπαμπάς-γιος

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής