breaking news Νέο

Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Παίζεται μόνο η πρώτη θέση

Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Παίζεται μόνο η πρώτη θέση

Από το περασμένο Σάββατο και δυο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οριστικοποιηθηκε και η 4αδα που θα συμμετάσχει στα πλεϊ οφ που για πρώτη φορά ύστερα από 15 περίπου χρόνια θα εφαρμοστούν και στην Ημαθία. Πρόκειται για την Νίκη Αγκαθιάς, τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου και τον Μ. Αλέξανδρο Αγιας Μαρίνας που από προχθες και μετά την νίκη επι του Μακροχωρίου και την ήττα του Αρη Παλαιοχωρίου από την Νίκη Αγκαθιάς σιγούρεψε την συμμετοχή του.

Αυτό λοιπόν που ακόμη παίζεται στην Α1 κατηγορία είναι η πρώτη θέση, που δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στους αγώνες μπαραζ και η τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα που θα αντιμετωπίζει τον δεύτερο (ο τετάρτος στους αγώνες μπαραζ παίζει με τον πρώτο και οι δυο μειονέκτημα έδρας).

Οσον αφορά την “μάχη” της παραμονής στην κατηγορία αυτή η υπόθεση έχει ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετό καιρό αφού ο Ατρόμητος Διαβατού, η Ποντιακή Νεολαία Αράχου, ο Απόλλων Αγίου Γεωργίου και η Νέα Γενεά Ν. Νικομήδειας εδώ και αρκετό καιρό έχουν ετοιμάσει τις βαλίτσες της επιστροφής τους για την νέα Β’ κατηγορία της Ένωσης μας.

Για να συμβούν όμως όλα αυτά το περασμένο Σάββατο το απόγευμα η Νίκη Αγκαθιάς πέρασε δύσκολα μέσα από το Παλαιοχώρι κερδίζοντας τον τοπικό Άρη με 1-0 με γκολ που πέτυχε στο τελευταίο 10λεπτο του παιχνιδιού με πέναλτι που εκτέλεσε ο Ζαρογιάννης και το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες της γηπεδούχου ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου κέρδισε εύκολα στο γήπεδο του με 6-1 τον Ατρόμητο Διαβατού και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση έναν βαθμό πάνω από τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρινας που νίκησε με 2-1 την ομάδα του Μακροχωρίου με γκολ που πέτυχε τρια λεπτά πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν φοβερά παράπονα από την διιατησία του κ. Κελεσίδη για δυο κυρίως κρίσιμες αποφάσεις του που καθόρισαν και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο ημίχρονο που αμφισβήτησαν οι παικτες του Μακροχωρίου που υποστηρίζουν οτι προηγήθηκε χέρι του σκορερ και μια φάση στο 90’ στην οποία ζήτησαν έντονα πέναλτι και στην οποια μάλιστα λόγω των έντονων διαμαρτυριών αποβληθηκε με απευθείας κόκκινη ο παίκτης και προπονητής της Γρηγόρης Ηλιάδης.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας δεν είχε πρόβλημα να πάρει τους τρεις βαθμούς με αντίπαλο την ΑΕ Χαρίεσσας την οποία κέρδισε με 3-0 ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου όπως ήδη αναφέραμε κέρδισε με 6-1 τον Ατρόμητος Διαβατού ο ΓΑΣ Κοπανού νίκησε 3-0 την Νέα Γενεά Ν. Νικομήδειας και πέρασε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ο Απόλλων Αγίου Γεωργίου πήρε μια ακόμη εκτός έδρας νίκη κερδίζοντας στην Επισκοπή τον Κεραυνό με 3-1 μια νίκη όμως όπως και η προηγούμενη εκτός έδρας δίχως ακρίκρυσμα αφου έχει ήδη υποβιβαστεί ενω η Ποντιακή Νεολαία Αράχου πήρε τους βαθμούς της νίκης δίχως αγώνα αφού ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει την Δόξα Λιανοβεργίου που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Να δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες τα έξι παιχνίδια της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας.

 

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ - ΑΓΚΑΘΙΑ 0-1

Δύσκολο απογευμα πέρασε στο γήπεδο του Παλαιοχωρίου η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Νίκη Αγκαθιάς που νίκησε τον τοπικό Αρη με ένα γκολ που πέτυχε στο 86’ ο Ζαρογιάννης με πέναλτι που έδωσε με καθυστέρηση ο διαιτητής του αγώνα Μαλούτας και το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι.

Γενικά έγινε ένα μέτριο παιχνίδι με την ομάδα της Αγκαθιάς να είναι καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του δίχως όμως αυτό να σημαίνει οτι έπιασε κάποια σπουδαία αποδοση, ενω και οι ευκαιρίες που δημιούργησε ηταν ελάχιστες και μια από αυτές σημειώθηκε στο 18’ με την μπάλα ύστερα από εκτέλεση φαουλ του Ξαγοράρη να σκαει στο έδαφος και να καταλήγει στο δοκάρι της εστίας του Αρη.

Το μοναδικό τέρμα του αγώνα όπως ήδη αναφέραμε σημείωσε στο 86’ ο Ζαρογιάννης από τα 11 βήματα. Την εσχάτη των ποινών υπέδειξε ο διαιτητής αφου προηγουμένως συμβουλεύθηκε τον βοηθό του Πίτο και ενω προηγουμένως είχε δείξει παίζετε.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαλούτας (Νατσιούρας - Πίτος)

 

ΠΑΟΚ ΑΛ. - ΧΑΡΙΕΣΣΑ 3-0

Ανετη επικράτηση του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στην έδρα του επι της ΑΕ Χαρίεσσας με 3-0.

Η γηπεδούχος ομάδα που ηταν καλύτερη σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού προηγήθηκε στο σκορ με κοντινό πλασε του Πετράϊ στο 17’ και οκτώ λεπτά αργότερα έκανε δυο τα τέρματα της με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αργυρόπουλου. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο ίδιος παίκτης (Αργυροπουλος) με ατομική ενέργεα στο 55’.

Ο ΠΑΟΚ είχε και ενα δοκάρι με τον Κούκκλα Χρ.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κωστούλης (Χαλατζιούκας - Γιαγκιτζόγλου).

 

ΡΟΔΟΧΩΡΙ - ΔΙΑΒΑΤΟΣ 6-1

Αφου προηγήθηκε με 4-0 στο πρώτο ημίχρονο ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου νίκησε τελικά με 6-1 τον Ατρόμητο Διαβατού και διατηρήθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικου πίνακα.

Το σκορ άνοιξε για λογαριασμό της γηπεδούχου μολις στο 4ο λεπτό ο Μυσιρλής και με την συμπλήρωση 38 λεπτών η ομάδα του Ροδοχωρίου είχε κάνει τεσσερα τα τέρματά της. Στο 12’ συγκεκριμένα ο Σακελλάρης έκανε το 2-0 στο 25’ ο Μπρέγκου το 3-0 και στο 38’ ο Αργυρίου το 4-0.

Στην επανάληψη η γηπεδούχος ομαδα πέτυχε άλλα δυο τέρματα με τους Πετγαζλη στο 60’ και τον Μουρουζίδη στο 78’ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 6-0, για να μειώσει σε 6-1 στο 82’ ο Γιαννόπουλος που ηταν και το τελικό σκορ.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ιασωνίδης (Χαραλαμπίδης - Ρηγόπουλος).

 

ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ - ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 2-1

Με γκολ που πέτυχε εξι λεπτά πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο η Αγ. Μαρίνα έκαμψε την αντίσταση του Μακροχωρίου και πηρε την νίκη που της δίνει το εισιτήριο των πλεϊ οφ.

Το Μακροχώρι προηγήθηκε στο σκορ με τον Πίκο και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη ανέβασαν την απόδοσή τους οι γηπεδούχοι και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 55’ με τον Φραγγή με τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους όμως των φιλοξενουμένων να διαμαρτύρονται έντονα υποστηρίζοντας ότι προηγήθηκε χέρι παίκτη της Αγίας Μαρίνας παράβαση που αγνόησε ο διαιτητής Κελεσίδης και ο βοηθός του Παρασίου.

Στο 84’ ο Πατσιαβούρας με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε την πλήρη ανατροπή διαμορφώνοντας το 2-1.

Στο 90’ νέες έντονες διαμαρτυρίες των παικτών και των ανθρώπων του Μακροχωρίου όταν ο Κουλουριώτης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή της γηπεδούχου με τον διαιτητή να δείχνει παίζετε. Οι εντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Μακροχωρίου είχαν σαν αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη ο Ηλιάδη και τον κ. Κελεσίδη να σφυρίζει την λήξη του αγώνα πριν καν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας του!!

Η Αγ. Μαρίνα στο πρώτο ημίχρονο είχε δυο δοκάρια με τους Φραγγή και Μουχτάρη.

 

ΚΟΠΑΝΟΣ - Ν. ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ 3-0

Με τρια γκολ που πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΓΑΣ Κοπανού νίκησε στο γήπεδό του την Νέα Γενεά Ν. Νικομήδειας ύστερα από ένα μέτριο κυρίως στο πρώτο μέρος παιχνίδι.

Το σκορ άνοιξε στο 52’ ο Ντέλλας και ο ίδιος παικτης στο 57’ έκανε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 72’ ο Τζιβάρας.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παπαδάκης (Ασβεστάρας - Μπακάλης).

 

ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1-3

Νίκη δίχως αντίκρυσμα πήρε στην Επισκοπή ο Απόλλων Αγίου Γεωργίου καθώς επιβλήθηκε του τοπικού Κεραυνού με 1-3. Το σκορ άνοιξε στο 51’ ο Σαρκατζής για λογαριασμό των φιλοξενουμενων με την Επισκοπή να ισοφαρίζει στο 70’ με εύστοχο πέναλτι του Καρυπιδη. Στο 74’ ο Ρόκο από τα 11 βήματα ξαναέδωσε προβάδισμα στην ομάδα του και ο ίδιος παικτης στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Λαζάρου (Γιάντσης - Μπογιατζόγλου).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής