breaking news Νέο

Κ.Παπακώστα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η πολιτική απεχθάνεται τα κενά, όταν αφήσεις χώρο, κάποιος θα έρθει να τον καταλάβει"

  • Κ.Παπακώστα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ:
  • Κ.Παπακώστα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ:
  • Κ.Παπακώστα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ:

Τη νέα πολιτική πρωτοβουλία, στην οποία η ίδια θα έχει σημαντικό ρόλο, είχε προαναγγείλει δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα. «Ανάσταση στη Μακεδονία. Από εδώ ξεκινάει το Ν.Ε.Ο....», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter, ως λεζάντα σε φωτογραφία της από την αναστάσιμη τελετή στην πλατεία «Ελιάς» στη Βέροια. Η διαγραφή της από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ελέω Άδωνη Γεωργιάδη, κάθε άλλο παρά την αποθάρρυνε. Η ίδια δείχνει να θέλει να βαδίσει το δικό της δρόμο στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για τις προθέσεις της από το 2018. Κάτι που έκανε ακόμα πιο ξεκάθαρο, όταν, ερωτηθείσα αν κρίνει ότι υφίσταται χώρος για την ίδρυση νέου κόμματος, ιδεολογικά τοποθετούμενου στη Δεξιά, είχε απαντήσει : «Η πολιτική απεχθάνεται τα κενά, όπως και η φύση. Όταν αφήσεις χώρο, κάποιος θα έρθει να καταλάβει το χώρο που εσύ αφήνεις. Θα πρέπει να προσέξουμε όλοι το χώρο που αφήνουμε».

Και τώρα η ανεξάρτητη βουλευτής ετοιμάζεται να προβεί και σε επίσημη ανακοίνωση της πολιτικής πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει (ΝΕΟ), όπως μας μετέφερε στη συνομιλία που είχαμε μαζί της το Σάββατο το μεσημέρι, στο ART GALLERY COFFEE «Εκτός χάρτη». Πότε πρόκειται να γίνει αυτό; «Την Τρίτη 17 Απριλίου (σήμερα), στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «ΑΠΕΝΑΝΤΙ», την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Γιαννούλης, ενώ την επομένη (Τετάρτη) θα δοθεί συνέντευξη από πλευράς μου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) και κατόπιν πρόκειται να εμφανιστώ στο κανάλι της Βουλής, αλλά και σ' άλλα μέσα, στα οποία και θα εκφράσω τις θέσεις και τις απόψεις μου πάνω σε πολιτικά ζητήματα της χώρας», ανέφερε.

 

«Ναι, στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά...»

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπακώστα : «Αυτή τη στιγμή η ΝΔ φέρει τυπικά την ταμπέλα πάνω της, πλην όμως ο κόσμος της ήδη έχει απομακρυνθεί από τις ιδέες και τον ιδεολογικό της άξονα». Ενώ η ίδια τάσσεται υπέρ της κοινωνικής Δεξιάς και του κοινωνικού φιλελευθερισμού της πολιτικής, με επίκεντρο τον άνθρωπο, με μετριοπάθεια και χωρίς ακραίες φωνές.

Εστιάζει στην κοινωνική ατζέντα, που – όπως υποστηρίζει – απουσιάζει παντελώς σήμερα, ενώ τονίζει την ανάγκη ύπαρξης διεξόδου για τις κοινωνικές ομάδες, που ασφυκτιούν από τις δύο σημερινές «μεγάλες δυνάμεις» του πολιτικού μας συστήματος, το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Παράλληλα, εμφανίζεται θετική στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά με ισχυρές ενστάσεις που αφορούν στο δείκτη κοινωνικής προστασίας και την υπεράσπιση, της κοινωνικής ατζέντας και των εργασιακών σχέσεων.

Επιπλέον, όπως ανέφερε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» η κυρία Παπακώστα, το τελευταίο διάστημα συνομιλεί με πολλά στελέχη από το χώρο της Κεντροδεξιάς, όπως με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε ο ίδιος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Τέλος η ανεξάρτητη βουλευτής αποκάλυψε πως μετά την κίνησή της αυτή υπήρξε ενδιαφέρον από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά!

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής