breaking news Νέο

Παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Νικολαΐδου «Στο τέλος νικάω εγώ» στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Νικολαΐδου «Στο τέλος νικάω εγώ» στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Ο σύνδεσμος φιλολόγων Ημαθίας και η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Νικολαΐδου «Στο τέλος νικάω εγώ», εκδόσεις (Μεταίχμιο), την Τετάρτη 2 Μαΐου, στις 7μ.μ., στο Βυζαντινό Μουσείο.

Πρόκειται για το νέο μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαΐδου που διατρέχει την ιστορία της Θεσ/νίκης από το 1916 έως το 2016. Από τον εθνικό διχασμό και τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, στα capital control και στα ευρωπαϊκά  κονδύλια. Ένας αιώνας, μια πόλη, μια εποχή.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Η Ευγενία Καβαλλάρη, πρόεδρος συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας
  • Η Ευαγγελία Πολυμένου, μέλος ΔΣ συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας

 

Θα συντονίσει: Η Μαρία Πολατίδου, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας

 

Η Σοφία Νικολαΐδου είναι πεζογράφος. Από το 1992 εργάζεται ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, μελέτες, μεταφράσεις αρχαίου δράματος κα. Σπούδασε κλασική φιλολογία( προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές) και αξιοποίηση τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας. Έχει διδάξει, δημιουργική γραφή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο Εργαστήρι του βιβλίου το ΕΚΕΒΙ και στο Οξυγόνο των εκδόσεων Μεταίχμιο. Διηγήματα της έχουν μεταφραστεί σε 8 γλώσσες. Το 2017 της απονεμήθηκε από την επιτροπή Κρατικών Βραβείων το ειδικό βραβείο σε λογοτέχνη του οποίου το βιβλίο προάγει σημαντικά το διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα για το βιβλίο “Καλά και σήμερα”   


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής