breaking news Νέο

Ζητήματα της Αγίας Βαρβάρας στο προσκήνιο

Ζητήματα της Αγίας Βαρβάρας στο προσκήνιο

Στη συμβίωση των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας με τους πρόσφυγες και σε κάποια προβλήματα που δημιουργούνται σε χωράφια, που βρίσκονται πέριξ της περιοχής, αναφέρθηκε ο Σπύρος Κωτσιαντής, πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίας Βαρβάρας, παίρνοντας το λόγο στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βέροιας.

«Δύο χρόνια τώρα που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες εκεί, είμαστε πολύ καλά σε γενικές γραμμές, σε σχέση και με άλλα κέντρα φιλοξενίας, αλλά κάποια προβλήματα δεν λείπουν. Και σχετίζονται με τα χωράφια που βρίσκονται στη γύρω περιοχή. Υπάρχουν καταγγελίες από χωριανούς πως κάποιοι από το κέντρο κάνουν μικροζημιές. Να το λύσουμε το ζήτημα, ειδικά αυτή την εποχή που βγαίνουν τα φρούτα, πριν γίνει το θέμα σοβαρό και έχουμε διαπληκτισμούς μεταξύ κατοίκων και προσφύγων», ανέφερε.

«Το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και πέρυσι και έπειτα από ενημέρωση που έγινε στο κέντρο φιλοξενίας, το πρόβλημα σταμάτησε. Φέτος θα το φροντίσουμε με τους συμβασιούχους φύλακες από τα 8μηνα και θα γίνει και η σχετική ενημέρωση στους πρόσφυγες του καμπ», απάντησε επ' αυτού ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης.

Ένα άλλο θέμα που έθιξε ο κ Κωτσιαντής είχε να κάνει με τη ρύπανση, που δημιουργείται από τα κηδειόχαρτα στις κολώνες των χωριών. Όπως είπε, «δεν μπορώ να διανοηθώ, σε ένα χωριό 500 κατοίκων να κολλάνε σε όλες τις κολώνες κηδειόχαρτα και μετά να μην τα βγάζει κανένας. Τα χωριά μας είναι μικρές κοινωνίες, δεν χρειάζεται σ' αυτό το βαθμό. Ή να αναλάβουν τα γραφεία και να τα απομακρύνουν ή να μπουν ειδικοί καλαίσθητοι πίνακες για το σκοπό αυτό». Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος είπε ότι «τα κηδειόχαρτα δεν είναι διαφήμιση, οπότε το θέμα δεν αφορά στις θέσεις διαφήμισης, ενώ ενημέρωσε ότι τα μεγέθη των κηδειόχαρτων θα αλλάξουν σε Α4 τουλάχιστον στα μνημόσυνα, ενώ τα ταμπλό στην πόλη θα παραμείνουν ως έχουν. Στα χωριά θα βρούμε τη λύση, είτε με τα γραφεία, είτε με την υπηρεσία καθαριότητας». Ο δε Αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου ζήτησε από τον κ. Κωτσιαντή να υποδείξει στο δήμο τις θέσεις, που θα μπορούσαν να μπουν κάποια ταμπλό, θέσεις που θα είναι εναρμονισμένες με την Αρχαιολογία.

Τέλος, ο κ. Κωτσιαντής έθιξε και το θέμα της έλλειψης καλαθοφόρου, που ένα δεν φθάνει για τις εργασίες στο Δήμο, όπως είπε. «Δεν υπάρχει χειριστής. Ο μόνιμος χειριστής είναι σε μακροχρόνια άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας και προσπαθούμε συνήθως να το λύνουμε με συμβασιούχους. Προσπαθούμε να το λύσουμε και μόνιμα το θέμα», απάντησε ο κ. Παπαδόπουλος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής