breaking news Νέο

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τη βέλτιστη εφαρμογή της Δράσης «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ», στην αίθουσα Δ.Σ. του Δήμου Βέροιας

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τη βέλτιστη εφαρμογή της Δράσης «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ», στην αίθουσα  Δ.Σ. του Δήμου Βέροιας

Με πρωτοβουλία του Δήμου Βέροιας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στις 18.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βέροιας, σύσκεψη με θέμα «Βέλτιστη εφαρμογή της Δράσης «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του (ΠΑΑ) 2014-2020.»

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Περιφερειακής Ενότητας ΗΜΑΘΙΑΣ, των Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής, των καταστημάτων εμπορίας Γεωργικών Φαρμάκων, των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ, καθώς και εταιριών εμπορίας γεωργικών εφοδίων.

Κατά τη σύσκεψη διατυπώθηκαν απόψεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με τις ωφέλειες της μεθόδου. Αναφέρθηκαν προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της περσινής πρώτης εφαρμογής της και οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με την επίλυσή τους για ενδεχόμενη μελλοντική αποφυγή τους. Γενικότερα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή της μεθόδου.

Από την αρχή της σύσκεψης είχε διαφανεί ξεκάθαρα η αξία της μεθόδου ως προς την καταπολέμηση των μικρολεπιδοπτερων και μάλιστα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Με τη σωστή και ευρεία εφαρμογή της μεθόδου επιτυγχάνεται ελάττωση σε πρώτη φάση των ψεκασμών με εντομοκτόνα (δηλητήρια) και εν συνεχεία, τα επόμενα έτη, έως και η ολοκληρωτική αποφυγή τους, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους παραγωγής, την προστασία του περιβάλλοντος, των υδάτων και της δημόσιας υγείας των κατοίκων της περιοχής, κ.α. Κύριο όφελος εφαρμογής της μεθόδου είναι η παραγωγή ασφαλέστερων και υψηλότερης εμπορικής αξίας αγροτικών προϊόντων.

Κλείνοντας τη σύσκεψη, όλοι οι φορείς συμφώνησαν ότι όλοι θα πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες για όσο πιο ευρεία εφαρμογή της μεθόδου από τους αγρότες της περιοχής μας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής