breaking news Νέο

Νέους βρεφικούς σταθμούς και νέα κοιμητήρια προανήγγειλαν οι Στ. Διαμάντης και Β. Παπαδόπουλος στο Δ.Σ. Βέροιας

Νέους βρεφικούς σταθμούς και νέα κοιμητήρια προανήγγειλαν οι Στ. Διαμάντης και Β. Παπαδόπουλος στο Δ.Σ. Βέροιας

• H 6η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας μέσα στο 2018 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με το Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη να παίρνει πρώτος το λόγο και να προβαίνει σε μια ενημέρωση προς το σώμα για την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, την Τρίτη (χθες), στην Αθήνα, αναφορικά με τις κυοφορούμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη», όπως και για έργα 692.000 € για αγροτική οδοποιϊα που ενέταξε ο Δήμος στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (για τα οποία υπήρξε λεπτομερής αναφορά στο χθεσινό μας φύλλο).

 

Στο πεδίο των ερωταπαντήσεων...

... ο Γιώργος Γουλτίδης υπέβαλλε ερώτημα για το τι γίνεται με την κυκλοφοριακή ρύθμιση της εισόδου στη Βεργίνα, την οποία και θα μπορούν να βρουν εύκολα οι επισκέπτες.

Επιπλέον, ο ίδιος έθεσε και ζήτημα αστυνόμευσης στη Βεργίνα και αν μπορεί να το πράξει η Δημοτική Αστυνομία, ειδικά στην περίοδο που υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα σ' αυτήν.

• Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Άρης Λαζαρίδης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά προτάσσοντας μια μελέτη διαχείρισης της όλης παρουσίας των επισκεπτών. Συν τοις άλλοις, είπε, θα γίνει μία σύνδεση των επισκέψιμων χώρων, όπως και χωροθέτηση μέρους στάθμευσης. Ενώ ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος σημείωσε πως, όπου υφίσταται ανάγκη, η Δημοτική Αστυνομία παρεμβαίνει. Όμως λόγω έλλειψης προσωπικού- όπως επεσήμανε – δεν έχει τη δυνατότητα να έχει μόνιμη παρουσία, προσθέτοντας «ό,τι υπάρξει, μπορούμε να το δούμε».

 

Νέα Κοιμητήρια

• Περί κοιμητηρίων και πάλι ο λόγος στη συνεδρίαση, κατόπιν σχετικού ερωτήματος που έθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Μελιόπουλος. Με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο να επισημαίνει πως αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα χώρου ταφής στα Κοιμητήρια της Βέροιας. Ωστόσο – πρόσθεσε – η λύση που δόθηκε, δεν λύνει οριστικά το εν λόγω ζήτημα, απλά το αντιμετωπίζει προσωρινά, οπότε και ο Δήμος προχωρά τις διαδικασίες για τη δημιουργία νέων κοιμητηρίων. «Το άμεσο, βέβαια, δεν σημαίνει ότι αύριο θα έχουμε νέα κοιμητήρια, αλλά η υλοποίηση θα γίνει σύμφωνα με τους χρόνους που απαιτούνται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Λειτουργία δύο νέων βρεφικών σταθμών τη νέα χρονιά

• Στο αγωνιώδες ερώτημα του κ. Μελιόπουλου, να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, ο πρόεδρος του ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας, Στέργιος Διαμάντης, προανήγγειλε τη λειτουργία δύο νέων βρεφικών σταθμών στη νέα σχολική χρονιά, κίνηση η οποία αποσκοπεί στο να μη μείνει κανένα βρέφος έξω από αυτούς. Επεσήμανε, δε, ότι οι παιδικοί σταθμοί Εργοχωρίου και Ασωμάτων θα λειτουργήσουν ως βρεφικοί σταθμοί, καθώς, με το νέο νόμο, τα παιδιά των παιδικών σταθμών θα μειωθούν σημαντικά, με την υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στα νηπιαγωγεία. Μάλιστα, ο κ. Διαμάντης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Κάτι που σημαίνει, όπως τη φετινή, έτσι και τη νέα χρονιά, κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού. Ο ίδιος επιπλέον ενημέρωσε ότι ο παιδικός σταθμός της οδού Πολυζωϊδη που ήταν υπόγειος, δεν θα λειτουργήσει εκεί τη νέα χρονιά, αλλά θα συστεγασθεί με τον αντίστοιχο της οδού Μουρούζη.

• Πρόταση για τη μετατροπή της οδού Αγίου Δημητρίου σε διπλής κατεύθυνσης για να υπάρξει αποφόρτιση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε ημέρες με έντονη κίνηση, έβαλε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίας Βαρβάρας Σπύρος Κωτσιαντής. Όπως είπε, θα χαθούν 28 θέσεις στάθμευσης, αλλά εκτίμησε πως θα υπάρξει εμφανής βελτίωση της εικόνας κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην εν λόγω οδό. «Το θέμα της Αγίου Δημητρίου ως κάθοδος τέθηκε στο μελετητή, που εκπόνησε την κυκλοφοριακή μελέτη και στην περίπτωση αυτή υπήρξε αρνητικός», ήταν η απάντηση που δόθηκε από το Δήμαρχο.

• Ζητήματα της Φυτειάς έθεσε ο πρόεδρός της Νίκος Αγγέλου. Ειδικότερα, τη διαγράμμιση που πρέπει να γίνει στην κεντρική οδό, τους αγροτικούς δρόμους που είναι απροσπέλαστοι και χρειάζεται παρέμβαση του Δήμου, την αποκατάσταση των τομών στο οδικό δίκτυο και την υδροδότηση του οικισμού Αγίου Νικολάου.

Απαντώντας ο Δήμαρχος για το θέμα της διαγράμμισης, είπε ότι, αν χωρέσει στον φετινό προϋπολογισμό, θα γίνει, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης σημείωσε ότι δεν μπορούν να αποκατασταθούν όλες οι τομές, παρά αναλογικά σ' όλα τα χωριά.

Ο ίδιος στην απάντησή του, σχετικά με την υδροδότηση του Αγίου Νικολάου, ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΒ μελετά το θέμα, πλην όμως δεν δύναται να υδροδοτήσει τον οικισμό από την Πατρίδα. Και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση στην Πατρίδα θα προκληθεί πρόβλημα μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

• Η επανεμφάνιση του Γιώργου Κάκαρη στην προχθεσινή συνεδρίαση συνοδεύτηκε και από βολές που εξαπέλυσε σε βάρος της Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα, ανέδειξε το πρόβλημα φωτισμού την περιοχή της Ελιάς, όπου τα νέα φωτιστικά, που τοποθετήθηκαν με την ανάπλαση, δεν ανάβουν και ότι στην εβδομάδα θεάτρου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (του οποίου, σημειωτέον, υπήρξε πρόεδρος στο παρελθόν), υπάλληλοι δεν ακολούθησαν αποφάσεις του Δ.Σ. και έκαναν άλλα πράγματα. «Όταν υπάρχουν τέτοια θέματα, πρέπει να κατατίθενται στην υπηρεσία, για να προγραμματίζει την αποκατάστασή τους», απάντησε ο κ. Βοργιαζίδης για το θέμα των φωτιστικών στην περιοχή της Ελιάς, ενώ ο ίδιος για το θέμα της εβδομάδας θεάτρου ανέφερε πως όλα έγιναν σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΚΕΠΑ Λεωνίδα Ακριβόπουλο. Ο οποίος με τη σειρά του, προς απάντηση του κ. Κάκαρη, τον ευχαρίστησε αρχικά για τα καλά του λόγια προς αυτόν, αναφέροντας πως υπήρξαν κάποια προβλήματα στην υλοποίηση του πλάνου.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής