breaking news Νέο

Διάκριση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ΕΠΟΚ

Διάκριση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ΕΠΟΚ

Μια νέα διάκριση, δύο χρόνια μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος 1974-2014: Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ», ήρθε και πάλι για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας. 

Η ταινία μικρού μήκους, με την οποία συμμετείχε στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος, με θέμα: «Οι ήρωες των αγώνων του Ελληνισμού για Ελευθερία ως πηγή έμπνευσης των νέων σε Ελλάδα και Κύπρο», κατέκτησε την 3η θέση, πίσω από το 3ο Λύκειο Πατρών και το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, τα οποία και κατέλαβαν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα. 

Στην ταινία πρωταγωνίστησαν οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης του σχολείου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Ορφανίδη Γιάννη, Κοκκίνη Γιάννη, Βαλομάνδρα Ζωγραφίας, Γρηγοριάδου Παρασκευής. Το σενάριο, βασισμένο στα διηγήματα της Π. Δέλτα «Τα τρία κεράκια» και «Το τίμημα της δόξας» και η σκηνοθεσία ήταν της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Μπαμπίνα Έλενας. 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του σχολείου συγχαίρει θερμά τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς για τη μεγάλη διάκριση σε Πανελλήνιο Επίπεδο και εκφράζει τις ευχαριστίες του:

  • Στους  γονείς των μαθητών.
  • Στον Ηγούμενο και τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά, για την παραχώρηση του χώρου, όπου έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας, καθώς και για τη φιλοξενία και ξενάγηση των μαθητών στους χώρους του μοναστηριού.
  • Στην πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Αναστασία Κωνσταντίνου.
  • Στον ιστορικό και συλλέκτη κ. Ντόντο Κανέλλο για την παραχώρηση μέρους του υλικού που χρησιμοποιήθηκε.
  • Στον Ιππικό Όμιλο Βέροιας και ειδικότερα στον κ. Ξυνόπουλο Ηρακλή και στη σύζυγό του Μαρία για την εκπαίδευση του μαθητή και την παραχώρηση του αλόγου που χρησιμοποιήθηκε κατά τη βιντεοσκόπηση.
  • Στην κ. Ματσκάνη Χριστίνα για την παραχώρηση της τσάντας του ταχυδρόμου.
  • Στο fotostudio Καψαλός και την κ. Γώγου Ευπραξία για το μοντάζ.
  • Στους κ.κ. Καραγιάννη Αχιλλέα και Καραγιάννη Σωτήρη για τη βοήθειά τους στην προετοιμασία του βίντεο και στα γυρίσματα.

Την ταινία  με τίτλο  «Όλα για την πατρίδα»  μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην  ιστοσελίδα του σχολείου μας  http://9dim-veroias.ima.sch.gr/.

Από το σχολείο


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής