breaking news Νέο

Μετά από 3 επιστολές, 146 εξακολουθούν να είναι ασυνεπείς…

Μετά από 3 επιστολές, 146 εξακολουθούν να είναι ασυνεπείς…

Σε αναμμένα κάρβουνα εξακολουθούν να κάθονται οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων σε 146 δήμους της χώρας, οι δημοτικές αρχές δεν έχουν αποτυπώσει ακόμα τα όρια των οικιστικών πυκνώσεων. Ένα μήνα προτού εκπνεύσει η σχετική προθεσμία (15 Μαϊου), ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε τη Δευτέρα 16 Απριλίου τρίτη επιστολή στους δημάρχους, που δεν έχουν συμμορφωθεί, καλώντας τους να ενεργοποιήσουν άμεσα τις υπηρεσίες τους και να οριοθετήσουν τις οικιστικές πυκνώσεις, διασφαλίζοντας έτσι τα δικαιώματα των πολιτών τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 3 Απριλίου, οπότε και έστειλε τη δεύτερη επιστολή, έως τώρα, μόλις 12 Δήμοι ανταποκρίθηκαν και οριοθέτησαν τα οικιστικά περιγράμματα στους δασικούς χάρτες, είτε αναρτημένους, είτε προς ανάρτηση.

Στη νέα επιστολή του ο κ. Φάμελλος ζητεί από τους δημάρχους την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών τους, καθώς η καταληκτική ημερομηνία, 15η Μαϊου 2018, είναι καθορισμένη νομοθετικά και δεν τροποποιείται με υπουργική απόφαση, κοινώς δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

Να σημειωθεί ότι από τους 146 δήμους που δεν έχουν φανεί συνεπείς, οι 23 βρίσκονται στην Αττική.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής