breaking news Νέο

Κ. Παπακώστα : «Απηχούμε την ανάγκη της κοινωνίας, αυτό ζυγίζουμε αυτή την ώρα»

Κ. Παπακώστα : «Απηχούμε την ανάγκη της κοινωνίας, αυτό ζυγίζουμε αυτή την ώρα»

Η Κατερίνα Παπακώστα, μετά την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Τρίτης (17/4), μίλησε χθες για τη νέα πολιτική της κίνηση στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

«Το ΝΕΟ στοχεύει στο να μπορέσει να παρουσιάσει στην κοινωνία των πολιτών, στους πολίτες, στους ανθρώπους που άφωνοι μας παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια, μια διαφορετική πολιτική πρόταση και ένα διαφορετικό ύφος πολιτικής, εστιάζοντας ουσιαστικά στην εφαρμογή του αυτονόητου», δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής.

«Το αυτονόητο στις δύσκολες ώρες για μια χώρα, η οποία ανήκει στη Δύση, είναι ότι μπορεί να συνεννοείται και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, είναι να μπορεί να ομονοεί και έχουμε διχασμό και τοξικό περιβάλλον, είναι να μπορεί να ενώνει. Δεν μπορούμε στα εθνικά θέματα να διαμορφώσουμε επιτέλους μια στέρεη εθνική γραμμή και ένα ενιαίο αρραγές μέτωπο. Όλα αυτά τα «δεν» με οδήγησαν στο να ανακοινώσω αυτή την πολιτική πρωτοβουλία, που αγκαλιάζεται από ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς, με πολύ γρήγορους ρυθμούς, να μπορούν όλα αυτά να γίνονται πράξη. Είναι η μετριοπαθής κοινωνική Δεξιά, σε αρμονία με το Κοινωνικό Κέντρο», εξήγησε.

 

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν βλέπω να προσφέρει τις δυνατότητες εναλλακτικής πρότασης»

Η κ. Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου διατύπωσε την εκτίμηση ότι «υπάρχει κενό ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ».

«Το Κίνημα Αλλαγής», διευκρίνισε, «δεν βλέπω να προσφέρει τις δυνατότητες εναλλακτικής πρότασης, οι οποίες θα μπορούσαν να ισορροπήσουν το σύστημα». «Η μετριοπαθής Κοινωνική Δεξιά ασπάζεται αυτό που λέμε τις συγκλήσεις και το κοινωνικό κέντρο. Νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε την κάλυψη στο κενό, το οποίο είναι υπαρκτό και βέβαια το πολιτικό κενό το διαπιστώνει η κοινωνία (...), οι πολίτες διαπιστώνουν ένα έλλειμμα πολιτικής, το οποίο έχει να κάνει κυρίως με την κοινωνική ατζέντα, κυρίως με την καθημερινότητά τους, με ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της ζωής τους».

 

«Απηχούμε την ανάγκη της κοινωνίας, αυτό ζυγίζουμε αυτή την ώρα»

Ερωτηθείσα σχετικά με τα πρόσωπα που στηρίζουν την πρωτοβουλία, απάντησε : «Ασφαλώς και υπάρχουν, κάθε τι θα πάει στο χρόνο του. Πρώτα απ' όλα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τη δημιουργία αυτής της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας. Απηχούμε την ανάγκη της κοινωνίας, αυτό ζυγίζουμε αυτή την ώρα.

Τα πρόσωπα, τα οποία πλαισιώνουν αυτή την προσπάθεια και έρχονται συνεχώς να την υποστηρίξουν και να πυκνώσουν τις τάξεις μας, είναι πρόσωπα, τα οποία προέρχονται από τη μετριοπαθή κοινωνική Δεξιά, οι οποίοι αγαπούν την πατρίδα τους και δεν είναι ακραίοι. Οι ακραίοι σε εμάς δεν χωρούν σε καμιά περίπτωση».

Σ' ό,τι αφορά στη ΝΔ, σημείωσε : «Αυτό που με πληγώνει, είναι η αλλαγή του ιδεολογικού και αξιακού μας κώδικα, η οποία απέχει από αυτό που πρεσβεύει η μεγάλη ιστορική παράταξη της ΝΔ. Αυτό με πληγώνει και γι' αυτό δεν μένω αδρανής και απαθής».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής