breaking news Νέο

"Η ένταση της τουρκικής επιθετικότητας και το ακμαιότατο ηθικό του ελληνισμού", άρθρο του Ι. Παπαγιάννη

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά με φόντο το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλόριζου και συγκεκριμένα δυτικά του Καστελλόριζου στη νησίδα της Ρω. Το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, στις 9 Απριλίου 2018 σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο στη Ρω, όταν τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από το νησί. Το τούρκικο ελικόπτερο με προκλητικό τρόπο πέταξε πολύ κοντά και περιμετρικά του νησιού. Αν και δεν υπήρξε οπτική επαφή με το ελικόπτερο, η ελληνικές δυνάμεις κατάφεραν να το εντοπίσουν μέσω του ήχου της πτήσης του. Παρά τις προειδοποιήσεις της ελληνικής πλευράς το ελικόπτερο συνέχισε ακάθεκτο την πτήση του, με την ελληνική φρουρά, που το επιτηρούσε από το έδαφος, να ανοίγει πυρ εναντίον, προκειμένου να απομακρυνθεί.

Το συγκεκριμένο καθόλα παράνομο περιστατικό υπογραμμίζει την προκλητική στάση και πρακτική που έχει υιοθετήσει η Τουρκία απέναντι στη χώρα μας. Την εν λόγω πρακτική έρχεται να επισφραγίσει και η πτώση του μαχητικού αεροσκάφους Μιράζ 2000-5 το μεσημέρι της 12ης.04.2018 ανοιχτά της Σκύρου και η μετέπειτα θρασύτατη στάση του καθεστώτος Ερντογάν. Το ελληνικό Μιράζ 2000-5 ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά αυτού του τύπου που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών, και μετά την αναχαίτιση επέστρεφε στη βάση του. Τα τούρκικα μέσα ενημέρωσης, αλλά και μερικά διεθνή, τεχνηέντως και απατηλώς απέκρυψαν το γεγονός ότι το αεροσκάφος επέστρεφε από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών. Δεν έλειψαν και απίστευτες τοποθετήσεις μερικών ανοήτων εντός Ελλάδος, οι οποίες ουδόλως άγγιξαν το υψηλό φρόνημα της ισχυρής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

 

Ποιες είναι όμως οι ενέργειες των αρμοδίων υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης απέναντι στις συστηματικά προκλητικές και αήθεις ενέργειες των Τούρκων απέναντί μας; Για ακόμη μία φορά η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει ανεπαρκή αντανακλαστικά απέναντι σε μεγάλης βαρύτητας εθνικά ζητήματα. Το συλλογικό εθνικό υποσυνείδητο καταδικάζει τις απαράδεκτες πρακτικές του τουρκικού καθεστώτος.

 

Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες πρακτικές της Τουρκίας που απειλούν την εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Οι Έλληνες ενωμένοι θα τα καταφέρουμε ακόμη και σε αυτές τις περιστάσεις. Καλούμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, κάθε πατριωτικά και δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη, να δηλώσει το παρόν στη δυναμική προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και συμφερόντων του Ελληνισμού.

Του Ιωάννη Παπαγιάννη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής