breaking news Νέο

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 2ου Διαγωνισμού Εικαστικών στο Φουαγιέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

  • Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 2ου Διαγωνισμού Εικαστικών στο Φουαγιέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών
  • Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 2ου Διαγωνισμού Εικαστικών στο Φουαγιέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Τα εγκαίνια του 2ου Διαγωνισμού Εικαστικών πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο Φουαγιέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Διοργανωτές του διαγωνισμού το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας και η φωτογραφική Ομάδα «ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ».

Χαιρετισμό στα εγκαίνια απηύθυνε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λένα Δημητριάδου και ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης.

Στα εκθέματα της έκθεσης περιλαμβάνονται μάσκες, τις οποίες επιμελήθηκαν μαθητές των σχολείων μαζί με φωτογραφίες των έργων, που τραβήχτηκαν από τη φωτογραφική Ομάδα «ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ».

Τα έργα – όπως έγινε γνωστό – θα εκτίθενται στο φουαγιέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών έως και τη Δευτέρα 30 Απριλίου, τα οποία και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στον εκθεσιακό χώρο του 2ου ορόφου του Χώρου Τεχνών και θα παρουσιάζονται από το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Απριλίου έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Μαϊου.

Η δε έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό, καθημερινά στις ώρες 8.30 π.μ.. - 9.00 μ.μ., ενώ για τους μαθητές των σχολείων από χθες Τετάρτη και μέχρι τη Δευτέρα 7 Μαϊου και στις ώρες 8.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 86 έργα (50 που μετείχαν στο διαγωνισμό και 36 εκτός διαγωνισμού) και προέρχονται από τα παρακάτω σχολεία : 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας, 10ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής, ΓΕΛ Μακροχωρίου, 3ο Γυμνάσιο Βέροιας, 3ο ΓΕΛ Βέροιας, 2ο ΓΕΛ Βέροιας, Γυμνάσιο Μακροχωρίου, Γυμνάσιο Τρικάλων, 10ο Γυμνάσιο Βέροιας, 4ο Γυμνάσιο Βέροιας, Γυμνάσιο Καβασίλων, 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, ΓΕΛ Κονταριώτισσας, Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και 1ο ΕΚ Γιαννιτσών.

Τέλος, το πρωί της Τρίτης η Κριτική Επιτροπή (την οποία αποτελούν η πρόεδρος Λένα Δημητριάδου, Αρχιτέκτονας, MSC, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΕ Ημαθίας, ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, ο Σίμος Καραγαβριηλίδης, εκπρόσωπος της φωτογραφικής ομάδας «ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ» η Μαρία Γεωργιάδου, Εικαστικός – Εκπαιδευτικός Δ.Ε. Ημαθίας και ο Κωνσταντίνος Μπουλασίκης, Αρχιτέκτονας – εκπαιδευτικός Δ.Ε. Ημαθίας), προέβη σε συζήτηση για τα έργα. Για τα οποία μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης, «βασανίστηκε», μιας και είναι δυσδιάκριτα τα όρια για το τι  είναι προς έπαινο και τι λιγότερο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Αποφεύχθηκε η κατάταξη αυτή, καθώς όλα τα έργα είναι αξιόλογα, τα δημιούργησαν παιδιά με πολύ μεράκι και αγάπη».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής