breaking news Νέο

Δύο θέματα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Βέροιας

Δύο θέματα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Βέροιας

Δύο ήταν τα θέματα που τέθηκαν στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βέροιας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στις 14.00 και υπήρξε ολιγόλεπτη.

• Το πρώτο θέμα αφορούσε στην τροποποίηση του εσωτερικού κανονισμού Λειτουργίας Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Βέροιας. Το θέμα αυτό – ως γνωστόν – είχε περάσει πέρυσι από τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία (δύναται και) είχε διατυπώσει παρατηρήσεις, προκειμένου η ΕΠΖ να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την τροποποίηση του εν λόγω ζητήματος, ως εξής:

Α. «της παρ. 1 του άρθρου 5», όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας...»

  • Λειτουργεί με σταθερό ωράριο, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.00 π.μ. - 16.00 μ.μ....»

Β. «της παρ. 2 του άρθρου 8»:

«2. Ειδικότερα, στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου έχουν δικαίωμα συμμετοχής, άτομα που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας (όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών 2015 – περίοδος αναφοράς 2014 και όπως αυτά αναθεωρούνται κάθε φορά)...»

Γ. Στο άρθρο 14 όσον αφορά τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης να γίνει αντικατάσταση του εκπροσώπου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας από εκπρόσωπο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας».

Κατά τα λοιπά ισχύει η με αριθμ. 425/2017 προγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Κάτι που τα παρόντα μέλη της ΕΠΖ (Γιώργος Σοφιανίδης, Στέργιος Διαμάντης, Θεόδωρος Τέτος, Ηλίας Τσιφλίδης, Δημήτρης Τραπεζανλής, Γιώργος Ορφανίδης και με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Θεόφιλο Κορωνά να προεδρεύει της συνεδρίασης) αποδέχθηκαν ομόφωνα.

• Το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης είχε να κάνει με την ανάκληση ή μη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της μικτής επιχείρησης λιανικής διάθεσης τροφίμων (τυποποιημένου καφέ) και αναψυχής (καφετέρια) της Παρθένας Ανδρεανίδου του Νικολάου, στην οδό Παυσανίου 3 στη Βέροια.

• Κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος, η εκπρόσωπος της ενδιαφερόμενης, Φωτοπούλου Μηνοδώρα, Μηχανικός, προσκόμισε έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται ότι υπήρξε απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών από το χώρο της επιχείρησης, με αποτέλεσμα τα μέλη της ΕΠΖ να μην προβούν στην ανάκληση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης.

• Τέλος, την Πέμπτη 3 Μαϊου και ώρα 14.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Βέροιας έχει ορισθεί νέα τακτική συνεδρίαση της ΕΠΖ, στην ημερήσια διάταξη της οποίας έχουν τεθεί 4 θέματα.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής