breaking news Νέο

SOS! Γερνάμε και δεν γεννάμε

SOS! Γερνάμε και δεν γεννάμε

Καιρός ήταν στα τόσα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας, το να διαπιστώνουν ότι υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα σ' αυτήν, ότι υπάρχει θέμα γήρανσης του πληθυσμού.

Καταλήγουν δε στο συμπέρασμα ότι το... 2050 οι Έλληνες θα είναι 6,5 με 8 εκατομμύρια μόνο. Η διαπίστωση αυτή είναι σωστή, αν δεν αλλάξει τίποτα στις επόμενες δεκαετίες. Ωστόσο κάνουν λάθος να υπολογίζουν τόσο μονοσήμαντα τις εξελίξεις. Είναι πολλοί οι απρόβλεπτοι παράγοντες, που θα αλλάξουν τα δεδομένα. Η δυναμική των πληθυσμών και των πολιτισμών δεν μετριέται τόσο εύκολα. Καλό, βέβαια, θα είναι να ευνοηθούν οι γεννήσεις. Και αυτό γιατί, για να διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα ο πληθυσμός της Ελλάδος, θα πρέπει οι γεννήσεις να αυξηθούν από 1,3 παιδιά σε 5.

Ακόμα να σημειωθεί ότι τον περασμένο χρόνο οι γεννήσεις ήταν 38.000 λιγότερες από τους θανάτους, υπογράμμισε ο μαιευτήρας Στέφανος Χανδακάς, ενώ ραγδαία είναι η μείωση των γεννήσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας: - 24% στη Στερεά Ελλάδα, -23 στη Θεσσαλία, -21% στην Κρήτη, -16 στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Ο κ. Χανδακάς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε ότι αύξηση της γονιμότητας κατά 1% θα επιφέρει αύξηση της ΑΕΠ κατά 2%.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής