breaking news Νέο

Στο επίκεντρο το παιδί

Στο επίκεντρο το παιδί

«Το 2018 είναι για εμάς χρονιά για το παιδί και το δημογραφικό πρόβλημα», τόνισε αρχικά στο χαιρετισμό της στα εγκαίνια της νέας δομής της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» στη Βέροια αλλά και λίγο αργότερα στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από πλευράς της στα τοπικά ΜΜΕ, η κ. Θεανώ Φωτίου. Συνέχισε λέγοντας πως «φέτος εξοικονομήσαμε 315 εκ. από όλα τα υπουργεία και τα δώσαμε για το παιδί, 260 εκ. επιπλέον για οικογενειακά επιδόματα, 15 εκ. για 400 νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς και 40 εκ. για σχολικά γεύματα. Επιδοτούμε με 300 εκ. τη στέγαση των οικογενειών (ενοίκιο και δάνειο).

Ιδρύουμε 100 κέντρα στήριξης της οικογένειας σε όλη την Ελλάδα και ενισχύουμε την αποϊδρυματοποίηση με το νέο νόμο για την αναδοχή και υιοθεσία, για να βρουν όλα τα παιδιά μια ζεστή αγκαλιά σε γονείς, που τα περιμένουν με λαχτάρα. Μας ενδιαφέρει το παιδί, όπου κι αν βρίσκεται, απ' όπου κι αν έρχεται. Στους καταυλισμούς των Ρομά. Στα κέντρα υποδοχής των προσφύγων, σε ένα χαρούμενο σπίτι ή σε ένα ίδρυμα. Ό,τι χρώμα ή θρήσκευμα κι αν έχει. Το παιδί είναι το μέλλον μας. Το παιδί είναι η ελπίδα μας».

Σ' ό,τι αφορά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η κ. Φωτίου ανέφερε πως 50 επιπλέον παιδιά του Δήμου Βέροιας θα εισέλθουν μέσα στο 2018 στους δύο νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στο δε Δήμο Βέροιας θα δοθεί επιχορήγηση ύψους 75.000 € για ανακαίνιση, αναμόρφωση και εξοπλισμό υφιστάμενων κτιρίων, ιδιόκτητων ή μισθωμένων που πρέπει να βρει ο Δήμος, ενώ οι εργαζόμενοι που θα στελεχώσουν τους σταθμούς, θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής». Όσο για τα σχολικά γεύματα, η κ. Φωτίου είπε πως «στόχος μας είναι το 2019 να συνεχίσουμε δυναμικά, καλύπτοντας το μισό μαθητικό πληθυσμό των δημοτικών και γυμνασίων της χώρας και παράλληλα να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τον αριθμό των θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινωνίες, όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής