breaking news Νέο

Θετικές ειδήσεις από το δήμαρχο Ν. Κουτσογιάννη στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Θετικές ειδήσεις από το δήμαρχο Ν. Κουτσογιάννη στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Θετικές οι ειδήσεις από το δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη, στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, 27ης Απριλίου.

Ασφαλτοστρώσεις αγροτικής οδοποιίας 5 χιλιομέτρων. Θα εξυπηρετήσουν τους μακεδονικούς τάφους «Κρίσεως» και Ανθεμίων

Αναφερόμενος στην πρόσφατη έγκριση από την ΠΚΜ και των τεσσάρων προτάσεων για την αγροτική οδοποιία στο δήμο Νάουσας, (το μοναδικό που εγκρίθηκαν όλες οι προτάσεις) ο κ. Κουτσογιάννης, αφού ευχαρίστησε τους κ.κ. Τζιτζικώστα και Καλαϊτζίδη, είπε ότι δυο αγροτικοί δρόμοι, από αυτούς που θα ασφαλτοστρωθούν, θα εξυπηρετούν τους μακεδονικούς τάφους «Κρίσεως» και «Ανθεμίων». Οι ασφαλτοστρώσεις θα καλύψουν 5 χιλιόμετρα.

Μελέτες από την τεχνική υπηρεσία του δήμου

«Η τεχνική μας υπηρεσία για πρώτη φορά παράγει μελέτες και δεν είναι ελεγκτής μελετών εξωτερικών συνεργατών. Φροντίζουμε να ενταχθούν και άλλες αντίστοιχοι οδοί, σε επόμενο έργο», τόνισε ο δήμαρχος.

Ναι στην πρόταση Καλδάρα για δημιουργία της «καλλιτεχνικής κοινότητας Νάουσας»

Θετικός υπήρξε ο κ. Κουτσογιάννης στην πρόταση του Κώστα Καλδάρα, για τη δημιουργία «καλλιτεχνικής κοινότητας» στη Νάουσα. «Τα είπαμε κατ΄ ιδίαν, υπάρχει και διάθεση και πρόταση. Στηρίζουμε στο μέγιστο βαθμό τον πολιτισμό του τόπου. Είναι σημαντική η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ διαφορετικών δρώντων», είπε ο δήμαρχος

«Είναι σκέψη, που έχει χρόνια εμπειρίας και κτισίματος, με ορμητήριο το ΕΣΠΑ. Για μας ο πολιτισμός δεν είναι ο τίτλος στην ουρά κάθε δήλωσης, αλλά πηγή ζωής. Πολλοί δήμοι έχουν αναγάγει τον τόπο τους σε πρωταγωνιστή αντίστοιχων δραστηριοτήτων. Τα Τρίκαλα έλαβαν 1,5 εκ., για να κάνουν μουσείο πολιτισμού.  Λείπει από τη Νάουσα μια καλλιτεχνική συνεργασία. Έχουμε πολλά παλιά εργοστάσια και κτίρια. Να συνυπάρχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, δημιουργώντας τέχνες. Να γράψει ο δήμαρχος ένα τραγούδι και τους στίχους κάποιος άλλος από εδώ», είπε στην εισήγησή του ο δημοτικός σύμβουλος της «Κοινωνίας Πολιτών», γιος του μεγάλου Απόστολου Καλδάρα.

 Ως ενδιαφέρουσα και συγκινητική χαρακτήρισε την πρόταση ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Σταύρος Βαλσαμίδης, επισημαίνοντας ότι πολλά από αυτά που προτείνει, υπάρχουν ως «μαγιά» στη δημοτική αρχή.

Καραμπατζός : Η Νάουσα είναι η μόνη πόλη, που η απόστασή της από τη Βέροια έχει μεγαλώσει! Κουτσογιάννης: Σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις.

Στη μελέτη σύνδεσης του κάθετου άξονα με την Εγνατία αναφέρθηκε ο Τάσος Καραμπατζός, λέγοντας ότι ακόμη δεν έχει έρθει στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Καραμπατζός είπε στο δήμαρχο να πιέσει την περιφέρεια, γιατί η Νάουσα είναι η μόνη πόλη, που η απόστασή της από τη Βέροια έχει μεγαλώσει, κάνοντας λόγο για ένα δρόμο που δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται και οδηγεί στο πουθενά.

«Έχουμε συνεχή επαφή με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το υπουργείο υποδομών, αποκτώντας συναντίληψη για το ζήτημα. Είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει. Ζητήσαμε την άμεση δέσμευση πόρων για την υλοποίηση του ανισόπεδου κόμβου σύνδεσης καθέτου με τη Νάουσα, 4 εκ. ευρώ. Σύντομα θα ανακοινώσουμε θετικές ειδήσεις σε αυτό το θέμα», απάντησε ο δήμαρχος.

 

- Προκάλεσε αντιδράσεις το...απουσιολόγιο!

 

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννη Παρθενόπουλου, να εφαρμόσει το παρουσιολόγιο στις συνεδριάσεις του σώματος, τονίζοντας στο σώμα ότι κάθε δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να απουσιάζει αδικαιολόγητα μέχρι τρεις συνεχόμενες φορές, καθώς έτσι δυσκολεύεται η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Αυτονόητο θα λέγαμε το ζήτημα, το οποίο μάλλον δεν υπήρχε στην προ «Καλλικρατική» εποχή, όταν οι σύμβουλοι αποζημιώνονταν για κάθε συνεδρίαση, ενώ το ίδιο ισχύει από τις 17 Απριλίου για αυτούς που η κατοικία τους απέχει 10 χιλιόμετρα από την έδρα του δήμου.

«Χάρηκα από τη μια, αφού πρέπει να εφαρμόζονται οι κανονισμοί. Υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που απείχαν 7 και 8 συνεδριάσεις και δεν κάνατε τίποτε. Είμαστε και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν υποχρεώσεις, που δεν τους επιτρέπουν να τιμούν το συμβούλιο σε ακατάλληλες ώρες. Να καθιερωθεί μια συγκεκριμένη μέρα, ώστε να προγραμματίζουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους», απάντησε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Βασιλείου, επισημαίνοντας τη μη τέλεση των συνεδριάσεων σε σταθερή ώρα και μέρα.

«Δεν είμαι αργόσχολος, είμαι και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας. Υπάρχει δυσκολία ορισμού ορισμένης μέρας, λόγω των εισηγήσεων των θεμάτων από τις υπηρεσίες του δήμου. Το κάνουμε για να μειώσουμε τον αριθμό των συμβουλίων, που γίνονται εντός μηνός. Δεν υπάρχει κανένας κανονισμός για ορισμό συγκεκριμένης μέρας. Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου γίνονται, όσες φορές υπάρχει ανάγκη», ήταν η απάντηση του προέδρου.

Για…αλαλούμ  στον ορισμό της ημέρας των συνεδριάσεων έκανε λόγο και ο Τάσος Καραμπατζός, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ζητώντας να οριστεί συγκεκριμένη ώρα και μέρα. «Είχαμε καταλήξει  στο να γίνονται το απόγευμα της Δευτέρας. Δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός. Τα ίδια ισχύουν και στις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής. Αν συνεχιστεί η κατάσταση, η παράταξή μας δεν θα συμμετάσχει ξανά», είπε ο τέως δήμαρχος.

«Θέλει πολύ θράσος να αναφέρονται κάποιοι στις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής. Θα δώσω τον αριθμό των παρουσιών.  Και όταν συμφωνούσαμε στην ώρα, υπήρχε απουσία από τη μείζονα αντιπολίτευση. Μου είναι αδιανόητο να μην μπορεί κάποιος να είναι παρών σε  μια συνεδρίαση το μήνα.  Περιμέναμε τις αποφάσεις των υπηρεσιών, για να τις περάσουμε στα θέματα Έχετε μια αδυναμία να μαζεύεστε», απάντησε στον κ. Καραμπατζό ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

Το  περί…απουσιών ζήτημα μάλιστα δεν έμεινε μόνο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, αφού απουσιάζων, λόγω ασθενείας του, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, θεώρησε ότι θίγεται από τα όσα είπε ο πρόεδρος και με δηλώσεις του τόνισε ότι θα προστατεύσει την υπόληψή του, ενώ ακολούθησε η απάντηση του προέδρου, μέσω διαδικτύου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής