breaking news Νέο

Αθηνά Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου : «Είμαι αισιόδοξη ότι θα πάμε καλά»

Αθηνά Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου : «Είμαι αισιόδοξη ότι θα πάμε καλά»

Πρεμιέρα χθες των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν έως τις 15 Μαΐου. Οι έμποροι έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 6 Μαΐου από τις 11.00 έως τις 20.00, με την πλειονότητα, πάντως, του εμπορικού κόσμου να μη συμφωνεί με το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Παρ' όλα αυτά, η αισιοδοξία δε λείπει για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου. «Εγώ είμαι αισιόδοξη ότι θα πάμε καλά», ανέφερε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου. «Βέβαια, σαν πρώτη ημέρα των ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν μπορούμε να κάνουμε μια αποτίμηση της κατάστασης. Ωστόσο το γεγονός ότι ο κόσμος πέρασε, χάζεψε τις βιτρίνες, βοηθούντος και του καλού καιρού, κάνοντας μια έρευνα αγοράς, πιστεύω πως μέσα σ' αυτό το πρώτο 15ημερο του Μαΐου να πάρουμε όλοι μαζί ένα καλό κομμάτι. Εδώ θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι κάνουμε γενναιόδωρες και πραγματικές εκπτώσεις», προσέθεσε.

Όσο για το αν η αγορά σ' αυτές τις ενδιάμεσες εκπτώσεις θα πάει καλύτερα σε σχέση με την πασχαλινή περίοδο, η κ. Πλιάτσικα είχε να πει : «Σίγουρα θα πάει πολύ καλύτερα, στηριζόμενη στο ότι αυτές τις ημέρες έχουμε και πληρωμές».

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε, όπως αναφέρει σε εγκύκλιό της προς τα μέλη της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών, που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Σε όσους, δε, παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, επιβάλλεται πρόστιμο τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής