breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Έχουν το ενδιαφέρον τους κι αυτά...

  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Έχουν το ενδιαφέρον τους κι αυτά...
  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Έχουν το ενδιαφέρον τους κι αυτά...
  • Στην καλύτερη εικόνα που παρουσιάζει η πόλη, στο θέμα της καθαριότητας, αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας τη Δευτέρα, επισημαίνοντας πως σ' αυτό συνέβαλε η πρόσληψη 8 εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις. Επιπλέον επέστησε την προσοχή των δημοτών, λέγοντας πως «όλοι πρέπει να προσέξουμε τους κοινόχρηστους χώρους» και προέτρεψε αυτούς να πετούν τα σκουπίδια σε καλά κλεισμένες σακούλες και μέσα στους κάδους.
  • Η δημοτική σύμβουλος Σοφία Ελευθεριάδου επεσήμανε ότι «όποιος μπαίνει σε διαδικασία να καταγγείλει Δημοτικό Σύμβουλο, ας το κάνει σωστά κι όχι με ψεύτικο όνομα», παίρνοντας ως αφορμή καταγγελία για τις απουσίες των Δημοτικών Συμβούλων. Στην αναφορά της απάντησε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, σημειώνοντας με νόημα : «Κυρία Ελευθεριάδου, όπως διαπιστώσατε, ο ψευδώνυμος βάλλει κατά εχθρών και φίλων. Νομίζει ότι δεν τον γνωρίζουν. Όλοι τον γνωρίζουν ποιός είναι...».
  • Στην παρατήρηση του Ζήση Πατσίκα ότι χρόνο με το χρόνο ο τουρισμός στη Βέροια αυξάνεται και ο χώρος κάτω από την Ελιά δεν επαρκεί, τη στιγμή που και το πάρκινγκ κάτω από την Ελιά δεν έχει παραδοθεί, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος έκανε γνωστό πως ο χώρος κάτω από την Ελιά ολοκληρώνεται. Συνάμα κάλεσε το Ζήση Πατσίκα, αν εκείνος έχει κατά νου πρόταση για την περιοχή του Βήματος Αποστόλου Παύλου, να την καταθέσει.
  • Ο δε Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης σημείωσε πως, τέτοια εποχή, με τις σχολικές εκδρομές έρχονται στην πόλη πολλά λεωφορεία, τα οποία μπορούν να σταθμεύσουν κάτω από την Ελιά, πλην όμως – όπως είπε - δεν το επιλέγουν οι οδηγοί. Επιπλέον, ο ίδιος έθεσε το χώρο στα Εβραϊκά Μνήματα ως μία λύση για το πάρκινγκ, για τον οποίο, μάλιστα, σημείωσε πως θα δώσει λύση και για την περιοχή του Βήματος Αποστόλου Παύλου, μιας και δεν θα χρειάζεται να σταθμεύουν τα λεωφορεία. Και τούτο γιατί, θα είναι μόνο χώρος αποβίβασης και επιβίβασης.
  • Επανήλθε ο Αντώνης Καγκελίδης στην πρότασή του για Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων, μετά την αφαίρεση κεφαλαίων από το βιβλίο της ιστορίας, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να απευθυνθεί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. «Πρέπει επιτέλους ο Δήμος να ενεργοποιηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καγκελίδης, λέγοντας ότι στόχος είναι η νέα γενιά να μάθει για το σφαγιασμό των Ελλήνων του Πόντου.

-«Υπάρχουν επιστολές, αλλά είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας, να δώσει την εντολή στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για έναν τέτοιο διαγωνισμό», απάντησε λίγο αργότερα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης.

  • Ανέβηκαν απότομα οι τόνοι, στη (μέχρι τότε ήρεμη) συνεδρίαση του σώματος. Αιτία, έργο στη Βεργίνα, που έκανε το Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη να ξιφουλκίσει κατά του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Γουλτίδη. Όλα ξεκίνησαν, όταν ο κ. Βοργιαζίδης, απαντώντας σε ερώτημα του κ. Νίκου Μπέκη, για τη δυνατότητα χρηματοδότησης της αποχέτευσης Βεργίνας – Παλατιτσίων, ανέφερε πως έγινε προσπάθεια ένταξης του έργου αυτού στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Και ότι αυτό πρώτα έπρεπε να περάσει από υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οποία εργάζεται ο κ. Γουλτίδης και ο τελευταίος προσπάθησε να το σταματήσει. Μάλιστα, όπως είπε ο Δήμαρχος, υπάρχει και μάρτυρας γι' αυτό. Θυμίζοντας συνάμα ότι ο κ. Γουλτίδης προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στην περίπτωση του έργου της Γέφυρας Κούσιου. Λίγο πιο πριν ο κ. Γουλτίδης ανέγνωσε δημοσιευθείσα επιστολή στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» του πρώην προέδρου του Καποδιστριακού Δήμου Βεργίνας Λάζαρου Ιωσηφίδη, στην προσπάθειά του να αναδείξει την εγκατάλειψη της Βεργίνας. Καλώντας συγχρόνως τον κ. Βοργιαζίδη να προβεί σ' έναν απολογισμό τετραετίας, τον οποίο – όπως είπε – δεν κάνει. Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου, λέγοντας πως «εμείς κάνουμε απολογισμό στον κόσμο κάθε μέρα και προσπαθούμε να πάρουμε έργα, δεν κάνουμε σαν κι εσάς που προσπαθείτε να κόψετε έργα».

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής