breaking news Νέο

Στο κάδρο τα επεισόδια του ντέρμπι

Στο κάδρο τα επεισόδια του ντέρμπι

Το παιχνίδι της χρονιάς, όπως χαρακτηρίστηκε η αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου μεταξύ του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και της Νίκης Αγκαθιάς μπορεί να ολοκληρώθηκε και να ανέδειξε νικήτρια την γηπεδούχο ομάδα άφησε όμως πίσω του εκκρεμότητες που θα πρέπει προηγουμένως να διευθετηθούν για να ξεκινήσουν τα πλεϊ οφ.

Συγκεκριμένα μετά την λήξη του αγώνα, οπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, φίλαθλοι της γηπεδούχου ομαδας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεπλάκησαν με παίκτες της Νίκης Αγκαθιάς.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, δυστυχώς θα λέγαμε εμείς η ποινή που επιβάλλεται συνήθως δεν εξαρτάται από την έκταση των επεισοδίων που έλαβαν χώρα αλλά από το τι γράφουν οι υπεύθυνοι (διαιτητής, παρατηρητής αγώνα και αστυνομία εφόσον υπάρχει) στο φύλλο αγώνα και στις εκθέσεις τους.

Στον αγώνα λοιπόν ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας - Νίκης Αγκαθιάς ο διαιτητής Καραντώνης αναφέρεται στην είσοδο του εκπροσώπου της γηπεδούχου όπως γράφει και το χαστούκι σε ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας. Ομως δεν παίρνει θέση στο θέμα των επεισοδίων μετά το τέλος του αγώνα αφου όπως υποστηρίζει βρίσκονταν μέσα στα αποδυτήρια και απλά του μεταφέρθηκε ότι έγιναν επεισόδια.

Οσον αφορά την αστυνομία στην έκθεση της αναφέρει ότι δημιουργήθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μετά την ληξη του αγώνα τα οποία σύντομα και με δική της παρέμβαση σταμάτησαν.

Με βάση λοιπόν όσα αναφέρει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής, και στην έκθεση τους ο παρατηρητής διαιτησίας και η αστυνομία η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Ημαθίας κάλεσε σε απολογία τους εμπλεκόμενους, μέσω υπομνήματος και το οποίο θα αποσταλεί το αργότερο μέχρι την προσεχή Δευτέρα 7 Μαϊου και την ιδια ημέρα κατά πάσα πιθανότητα η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Ημαθίας θα βγάλει την απόφαση της.

Ποιά θα είναι αυτή κι αν μπορεί να αλλάξει την σημερινή σειρά των ομάδων στις δυο πρώτες θέσεις και συνεπώς και τα ζευγάρια των πλεϊ οφ κανείς δεν μπορεί να ξέρει αυτή τη στιγμή όχι επειδή υπάρχει περίπτωση η πειθαρχική επιτροπή της Ενωσης μας να μην δικάσει με βάση τον ΚΑΠ αλλά επειδή κυρίως εκτός από την πειθαρχική επιτροπή και φυσικά τους ίδιους κανείς άλλος δεν γνωρίζει τι ακριβώς αναφέρουν επακριβώςε στο φύλλο αγώνα και στις εκθέσεις τους ο διαιτητής, ο παρατηρητής και η αστυνομία και τι θα υποστηρίξουν στα υπομνήματα τους η εμπλεκόμενοι που κλήθηκαν σε απολογία.

Οποια πάντως κι αν είναι η απόφαση το σίγουρο είναι οτι το θέμα δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ και η υπόθεση θα τραβήξει σε μάκρος, αφού η ομάδα που δεν θα ικανοποιηθεί από την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Ενωσης μας θα ζητήσει να εκδικαστεί το θέμα σε δεύτερο βαθμό που εδρεύει στην ΕΠΟ με προεδρεύοντα τον γνωστό πλεον ανα το πανελλήνιο από τις υποθέσεις, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ - ΑΕΚ Σκουτέρη. Και μια τέτοια εξέλιξη βέβαια θα τραβήξει σε μάκρος, όπως ακριβώς είχε συμβεί και πέρσι με την υπόθεση Τρικάλων - Αλεξάνδρειας.

Βέβαια φέτος υπάρχει και η διαδικασία των πλεϊ οφ μέσα απο την οποία όπως είναι γνωστό θα προκύψει ο πρωταθλητής και επειδή η διαδικασία των πλεϊ οφ δεν μπορεί να πάρει αναβολή, το πιο πιθανό είναι η Ενωση μας να στηριχθεί στην πρωτόδικη απόφαση και να τα ξεκινήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαϊου αρκεί η πειθαρχική επιτροπή να βγάλει έγκαιρα την απόφαση και να επικυρωθεί η βαθμολογία επίσης έγκαιρα.

Από κει και πέρα βέβαια το πρόβλημα θα παρουσιαστεί αν η δευτεροβάθμια, ο Σκουτέρης, δηλαδή με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, βγάλει διαφορετικη από αυτή της ΕΠΣ Ημαθίας απόφασης και αλλάξουν τα δεδομένα. Τότε θα υπάρξει το μεγάλο πρόβλημα για την ΕΠΣ Ημαθίας, αφου θα υπάρχει ήδη πρωταθλητής που όμως αναδείχθηκε από λανθασμένη διαδικασία.

Και φαντάζεσθε την ομάδα που προσέφυγε σε δεύτερο βαθμό επειδή δεν την ικανοποιούσε η απόφαση της ΕΠΣ Ημαθίας να δικαιωθεί και συγχρόνως να έχει κερδίσει τον τίτλο και από δική της πρωτοβουλία να χρειαστεί να ξαναπαίξει αγώνες πλεϊ οφ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής