breaking news Νέο

Συνάντηση του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ.Μητσοτάκη

  • Συνάντηση του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ.Μητσοτάκη
  • Συνάντηση του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ.Μητσοτάκη
  • Συνάντηση του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ.Μητσοτάκη
  • Συνάντηση του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ.Μητσοτάκη
  • Συνάντηση του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ.Μητσοτάκη
  • Συνάντηση του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ.Μητσοτάκη

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε χθεςο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του στην Περιφέρεια, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν από κοινού σε σύσκεψη με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Τζιτζικώστας τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του για τα θέματα της Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για μία συνάντηση εθιμοτυπική ή επικοινωνιακή, αλλά για μία συνάντηση ουσίας. «Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε θέματα, προβλήματα και προοπτικές της περιοχής μας. Έρχεστε σε μια περιφέρεια, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που, εδώ και τρία χρόνια, είναι πρωταθλήτρια και στην παραγωγή έργου και στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, η οποία είναι υπόδειγμα και πρότυπο για την καλή συνεργασία του Α’ και του Β’ βαθμού της Αυτοδιοίκησης. Εδώ έχουμε αφήσει στην άκρη οποιαδήποτε κομματική λογική και έχουμε προτάξει μόνο αυτό που μας ενώνει: την αντιμετώπιση των προβλημάτων προς όφελος των πολιτών», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Είναι η πρώτη φορά που Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πέρα από τις επισκέψεις εθιμοτυπικού χαρακτήρα, επισκέπτεται την Κεντρική Μακεδονία και ζητά μια σύσκεψη με τους εκπροσώπους του πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης, τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους. Αυτό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη όχι μόνο του προσωπικού και ουσιαστικού σας ενδιαφέροντος για όλα όσα κάνουμε στον τόπο μας, αλλά και της πεποίθησής σας ότι μόνο αν αλλάξει το μοντέλο διοίκησης της χώρας και θέσει στο επίκεντρο τις Περιφέρειες και τους Δήμους –ένα μοντέλο διοίκησης από κάτω προς τα πάνω-, θα βγει η χώρα από την κρίση», υπογράμμισε κατά την παρέμβασή του στη σύσκεψη με τους Δημάρχους ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της επικείμενης αλλαγής του εκλογικού νόμου για την ανάδειξη των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση αλλά για απορρύθμιση της αυτοδιοίκησης το νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση. Η ΕΝΠΕ και η ΚΕΔΕ συζητούσαν επί δύο χρόνια για τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης και μόλις την περασμένη εβδομάδα αντιληφθήκαμε ότι τόσα χρόνια μας κορόιδευαν, όχι μόνο εμάς, αλλά και τους πολίτες τους οποίους εκπροσωπούμε. Απορρυθμίζουν την αυτοδιοίκηση και ταυτόχρονα απορρυθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν εδώ και δύο χρόνια να έχουμε καταθέσει όλες τις προτάσεις μας και η ‘μεταρρύθμιση’ της Κυβέρνησης να μη ρυθμίζει κανένα από τα κρίσιμα θέματα της αυτοδιοίκησης, κανένα πρόβλημα των περιφερειών και των δήμων. Με την απλή αναλογική επιδιώκει να ελέγξει την αυτοδιοίκηση κομματικά», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πάρει πίσω το νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αφού εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη διατύπωσε την απόλυτη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση: «Οι πρωτοβουλίες αυτές δε λύνουν κανένα θέμα. Αντίθετα προσθέτουν ένα πολύ μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας σχετικά με το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές. Η δική μας δέσμευση είναι ξεκάθαρη: ο εκλογικός νόμος της αυτοδιοίκησης, θα αλλάξει ξανά και οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με το ίδιο εκλογικό σύστημα με αυτό που ισχύει σήμερα. Και το λέω αυτό διότι είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι εθνικές εκλογές, θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών εκλογών, και μάλιστα θέλω να επισημάνω το παράδοξο ο αρμόδιος Υπουργός να μη θέλει να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο, και να συζητά οι εθνικές εκλογές να γίνονται μαζί με τις αυτοδιοικητικές, κάτι το οποίο θα είναι πρωτοφανές, δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρόνια της Μεταπολίτευσης».

Αναφερόμενος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε συγχαρητήρια στη Διοίκηση, τόσο για το έργο όσο και για τη συνεργασία που υπάρχει με τους Δήμους. «Συγχαρητήρια για το έργο σας και για την άριστη συνεργασία που έχετε πετύχει με τους Δήμους της περιοχής σας, μια συνεργασία που αποτελεί υπόδειγμα και για τις άλλες περιφέρειες. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικά η Θεσσαλονίκη, μπορεί να συνεχίσει να είναι, πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα σημαντικά έργα που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια, έργα που βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της περιοχής. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε τις καθυστερήσεις που σημειώνονται σε οδικά έργα τα οποία υλοποιεί η Εγνατία Οδός ΑΕ και έχουν βγει εκτός χρονοδιαγράμματος (1 χλμ. στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης- Ποτίδαιας, οδικός άξονας Θέρμης- Γαλάτιστας, δυτική περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης και σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΘΕ).

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε και για τα αναγκαία έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν στην περιοχή όπως η κατασκευή του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, η μετατροπή του τμήματος του ΠΑΘΕ μέχρι τους Ευζώνους σε ένα σύγχρονο, κλειστό, ασφαλή αυτοκινητόδρομο, η σύνδεση της Νάουσας με την Εγνατία οδό στην Ημαθία και η σύνδεση του Αγίου Όρους με την Εγνατία Οδό. Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κεντρική Μακεδονία, με κύριο αυτό του υψηλού ποσοστού ανεργίας που πλήττει ειδικά τους νέους.

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και επέκτασης δικτύου του Φυσικού Αερίου στα μεγάλα αστικά κέντρα και στον ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου όλης της Περιφέρειας, καθώς και σε έργα πολιτισμού και περιβάλλοντος που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κεντρική Μακεδονία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής