breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Η εικόνα είναι συγκλονιστική. Ένα κοριτσάκι μόλις 4 ετών πέφτει από τον πέμπτο όροφο σε πόλη της Κίνας. Καταφέρνει και πιάνεται από ένα σχοινί στον τέταρτο όροφο και κρέμεται στο κενό. Ένα δημοτικός υπάλληλος τη βλέπει και μπαίνει τρέχοντας στο κτίριο. Ανεβαίνει στον τρίτο όροφο. Σπάει το τζάμι από το παράθυρο και βγαίνει κι εκείνος στο περβάζι. Μετά από λίγη ώρα έρχεται και ένας δεύτερος άνδρας. Ο ένας από τους δυο με απίστευτη αυτοθυσία καταφέρνει και πιάνει το παιδί και το σώζει.

*****

Ονομάζεται Hyacinth Macaw και είναι ο πιο μπλε και μεγαλύτερος παπαγάλος του κόσμου. Το εκπέτασμά του μπορεί να φτάσει έως και το ένα μέτρο, ενώ τα φτερά του έχουν το πιο βαθύ και έντονο μπλε χρώμα.

Δυστυχώς, η σπάνια και απαράμιλλη ομορφιά τους έχει λειτουργήσει και αρνητικά. Λόγω της εξωτερικής εμφάνισής τους και της αναγνωρισιμότητας που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια το είδος του, έχει γίνει πολυπόθητος στο παράνομο εμπόριο.

Τα σπάνιας ομορφιάς αυτά ζώα εντοπίζονται στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική, κυρίως σε ζούγκλες ή πυκνές δασικές εκτάσεις. Είναι ιδιαίτερα φιλικά ζώα και λατρεύουν τη στοργή και την αγάπη των ανθρώπων. Ωστόσο, το ράμφος τους είναι ικανό να καταβροχθίσει τα πάντα και να ανοίξει με μία κίνησή μία πολύ δυνατή καρύδα. Η διατροφή τους περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό καρύδια. Το γεγονός ότι είναι είδος νούμερο ένα ζήτησης στη μαύρη αγορά, τα καθιστά θύματα και για αυτό, φιλοζωικές οργανώσεις συνήθως τα απομακρύνουν από το φυσικό τους περιβάλλον, προκειμένου να ζήσουν σε φάρμες υπό την προστασία τους, έχοντας όμως λιγότερο χώρο για να πετάξουν.

*****

Εδώ και 22 ολόκληρα χρόνια ο Marcio Matolias περνάει όλη του τη μέρα σε μία παραλία του Ρίο Ντε Τζανέιρο, φτιάχνοντας εντυπωσιακά σχέδια με άμμο. Το πιο εντυπωσιακό από όλα όμως είναι το γεγονός ότι ένα από τα έργα του είναι και το σπίτι του.

Μόλις ο Marcio Matolias τελειώσει τη δουλειά του, δεν χρειάζεται να μετακινηθεί ούτε λίγο, για να πάει σπίτι του. Ένα μεγάλο κάστρο από άμμο είναι και το μέρος όπου ξυπνά το πρωί, κοιμάται το βράδυ, διαβάζει στα διαλείμματά του και τρώει το φαγητό του.

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό χώρο, που εσωτερικά δεν θυμίζει σε τίποτα σε κάστρο, όμως έχει όλα όσα εκείνος χρειάζεται. «Με τρομάζουν τα μεγάλα σπίτια, που όλα είναι τακτοποιημένα και τέλεια. Εμένα δεν με νοιάζει! Αν χαλάσει το σπίτι, το ξαναφτιάχνω, αν το βαρεθώ, φτιάχνω ένα άλλο καινούργιο, σε άλλο μέρος της παραλίας, όπου και ό,τι θέλω! Μου αρέσει αυτή η εφήμερη ιδέα των πραγμάτων, έτσι ώστε να μη γίνομαι υπερβολικός ή άπληστος», δηλώνει ο ίδιος.

Και συμπληρώνει: «Όταν βρέχει, είναι δύσκολα τα πράγματα… Όμως, όπως και να έχει, είναι επιλογή μου που ζω έτσι και είμαι ευτυχισμένος».

Ο «King Mario», όπως είναι γνωστός, δέχεται δωρεές από τουρίστες και καταφέρνει να βγάζει τα προς το ζην. Όνειρό του είναι να καταφέρει στο μέλλον να φτιάξει το δικό του καλλιτεχνικό στούντιο.

*****

Τα καγκουρό, σήμα κατατεθέν της Αυστραλίας, που βρίσκονται στην περιοχή του Νοσοκομείου Μόρισετ στην περιοχή της Λίμνης Μακουάιρ, προσελκύουν κάθε εβδομάδα χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι τα δελεάζουν με καρότα, για να τα φωτογραφίσουν. Ωστόσο πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματίσουν ή να γρατζουνίσουν κάποιον τουρίστα. Όπως λέει ο οδηγός ενός τουριστικού λεωφορείου, κάποιοι ανόητοι τους δίνουν φαγητά από ταχυφαγεία και τσιπς, τα οποία τους προκαλούν επιθετικότητα.

Πολίτες αλλά και πολιτικοί απευθύνουν έκκληση στους τοπικούς φορείς, να τοποθετήσουν πινακίδες σε πολλές γλώσσες, στις οποίες θα προειδοποιούν τους τουρίστες να μην ταΐζουν τα καγκουρό, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Sydney Morning Herald. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις, κατά τις οποίες καγκουρό έχουν κλωτσήσει ανθρώπους, τους έχουν γρατζουνίσει στο πρόσωπο, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έχουν έρθει και στα χέρια, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα, όπως η περίπτωση πρόσφατα ενός τουρίστα, ο οποίος χρειάσθηκε να κάνει 17 ράμματα στο πρόσωπο.

Τα καγκουρό, όπως οι άλλοι μαρσιποφόροι συγγενείς τους, τα κοάλα, αποτελούν αξιοθέατο στην Αυστραλία και ζουν στην άγρια φύση.

*****

Αν νομίζετε ότι η Lady Gaga, η Αριάνα Γκράντε και ο Τζόνι Ντεπ πάνε σε ένα κατάστημα παπουτσιών σαν τους… κοινούς θνητούς, για να αγοράσουν παπούτσια, κάνετε λάθος…

Το κατάστημα Andre No.1 στο Λος Άντζελες ειδικεύεται στο να ικανοποιεί τα περίεργα γούστα των celebrities, που θέλουν ένα παπούτσι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Το έχουν εμπιστευτεί πολλοί celebrities, από τραγουδιστές, μέχρι ηθοποιοί και παρουσιαστές, όπως η Fergie, η Όπρα, ο Τζόνι Ντεπ, η Dolly Parton, η Lady Gaga και το ροκ συγκρότημα Kiss. Και ο λόγος είναι προφανής…

Ο ιδιοκτήτης Gary Kazanchyan εξηγεί: «Χρησιμοποιούμε ένα 3D scanner, για να κάνουμε ένα ακριβές αντίγραφο του ποδιού του κάθε celebrity. Έτσι, το παπούτσι είναι ραμμένο, ώστε να ταιριάζει ακριβώς στο πόδι».

Ο πελάτης διαλέγει το είδος του τακουνιού, το χρώμα, το ύφασμα και το σχέδιο και μέσα σε λίγες μέρες, με πολύ κόπο και μεράκι, φτιάχνεται το ιδανικό παπούτσι για τους απαιτητικούς πελάτες, που δεν θέλουν τίποτα λιγότερο από το τέλειο.

«Συνήθως ζητούν έντονα χρώματα, υφάσματα που να γυαλίζουν και άνετους πάτους. Θέλουν να φορούν κάτι ξεχωριστό στις περιοδείες τους, για αυτό και έρχονται εδώ!», συνεχίζει.

Στο μαγαζί, εκτός από πρωτότυπα σχέδια, που φτιάχνουν εκείνοι, επιδιορθώνουν παλιά παπούτσια και αντιγράφουν πολυαγαπημένα σχέδια διάσημων σχεδιαστών. Όσο για τις τιμές… ξεκινούν από 3.500 δολάρια, οπότε αν θέλετε ένα παπούτσι από το Andre No.1 Shoes, πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη!


Hyacinth Macaw είναι ο πιο μπλε και μεγαλύτερος παπαγάλος του κόσμου
Marcio Matolias-κάστρα από άμμο
καγκουρό
Lady Gaga-παπούτσια

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής