breaking news Νέο

Α.Τζιτζικώστας: "Θα είμαι ξανά υποψήφιος περιφερειάρχης ανεξάρτητα από το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών"

Α.Τζιτζικώστας:

«Θα ζητήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου για μια δεύτερη θητεία για να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να βγάλουμε τον τόπο μας μια ώρα αρχύτερα από την κρίση», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρεται στη συνέντευξή του στο χρόνο των εθνικών εκλογών, στις επιπτώσεις από την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στα σενάρια για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα «δεξιά» της ΝΔ, στην υποψηφιότητά του για την επανεκλογή του στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και στο σκοπιανό ζήτημα.

Σε ερώτηση για τα σενάρια που θέλουν την ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας Μαξίμου – Κώστα Καραμανλή, ο κ. Τζιτζικώστας απαντά: «Είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και εκείνοι που τα διακινούν έχουν την ψευδαίσθηση ότι τους εξυπηρετούν, όμως ματαιοπονούν. Ο Κώστας Καραμανλής είναι εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα και δεν μπορεί κανείς να τον εμπλέκει σε μικροπολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα είναι τα εξής:

-Για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών:

Η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές ανά πάσα στιγμή και αυτό γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει πια ούτε με λόγια, ούτε με το έργο της. Έχουμε ήδη μπει σε μία άτυπη, παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και αυτό δεν είναι καλό για τον τόπο. Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μία νέα, σταθερή κυβέρνηση που και θα θέλει και θα ξέρει να ασκήσει πολιτικές για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη μείωση των φόρων, την αντιμετώπιση της ανεργίας και των λουκέτων. Με απλά λόγια, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μία βιώσιμη, ισχυρή ανάπτυξη που θα φτάσει σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε οριστικά από την κρίση. Γι’ αυτό χρειάζεται αλλαγή πολιτικής.

-Για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές:

Ποιό από τα μεγάλα και δομικά προβλήματα της αυτοδιοίκησης λύνει η απλή αναλογική; Την έλλειψη πόρων; Τη γραφειοκρατία; Την επικάλυψη αρμοδιοτήτων; Η απάντηση είναι ότι η απλή αναλογική δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντίθετα προσθέτει ακόμα περισσότερα με πρώτο τον κίνδυνο εγκλωβισμού σε μια μόνιμη ακυβερνησία που θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία των Περιφερειών και των Δήμων και κατά συνέπεια στην καθημερινότητα των πολιτών. Αντί να κοιτάξει τα ζητήματα ουσίας, η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια εξουσίας. Επικαλείται τη συνεργασία για να κρύψει τον πραγματικό της στόχο, την σκληρή κομματικοποίηση της αυτοδιοίκησης. Οι ιδεοληπτικές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώνονται και στη «μεταρρύθμιση» του Καλλικράτη, συνεχίζουν να κοστίζουν ακριβά, καθώς χάνεται η μεγάλη ευκαιρία της μετάβασης από την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή και Τοπική Διακυβέρνηση.

-Για την υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

Θα διεκδικήσω την επανεκλογή μου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανεξάρτητα από το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε κάνει σημαντικά βήματα που βελτιώνουν τις συνθήκες στην Περιφέρειά μας, όμως μένουν πολλά ακόμα να γίνουν. Θα ζητήσω λοιπόν, την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου για μια δεύτερη θητεία για να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να βγάλουμε τον τόπο μας μια ώρα αρχύτερα από την κρίση.

-Για το σενάριο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα «δεξιά» της ΝΔ:

Η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί «ευσεβή πόθο» του ΣΥΡΙΖΑ και όχι πραγματική ανάγκη. Είναι όμως κινήσεις πανικού μπροστά στο φάσμα της επερχόμενης εκλογικής του ήττας. Η Νέα Δημοκρατία σωστά προτάσσει στο πρόγραμμά της όλα τα μείζονα ζητήματα για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να τρέξουν, για την απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από την κρατική ομηρία. Αυτό χρειάζεται ο τόπος, ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και ανθρώπους που είναι και ικανοί και έτοιμοι να το υλοποιήσουν. Οι κατακερματισμοί δεν βοηθούν, ένωση δυνάμεων χρειαζόμαστε τώρα για να αφήσουμε πίσω μας οριστικά τα αδιέξοδα.

-Για το ζήτημα των Σκοπίων:

Η κυβέρνηση έκανε διαδοχικά λάθη στο Σκοπιανό ζήτημα. Δεν επεδίωξε ποτέ την εθνική συνεννόηση ή τη διαμόρφωση μίας εθνικής γραμμής για τη διαπραγμάτευση. Δεν ενημέρωσε σε κανένα στάδιο της διαπραγμάτευσης τα πολιτικά κόμματα. Δεν εκτίμησε σωστά ούτε την αντίδραση του κόσμου, ούτε τους ενδοκυβερνητικούς συσχετισμούς, ούτε όμως και τα δεδομένα της εποχής. Με τα Σκόπια να πιέζονται χρονικά, κοινωνικά και πολιτικά, τώρα ήταν η κατάλληλή στιγμή να φέρει μια συνολική λύση για την ονομασία, τις αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων και την εξάλειψη της προπαγάνδας και της παραχάραξης της ιστορίας. Μια λύση δηλαδή, που να διασφάλιζε πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας τώρα και στο μέλλον. Ξεκάθαρα το είπα από την αρχή. Ξεκάθαρη ήταν και η στάση της Νέας Δημοκρατίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής