breaking news Νέο

Στους τελικούς της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ ο ΓΑΣ "Μελίκης", σε 1-1 ισοφάρισε ο ΓΑΣ "Αλεξάνδρειας"

  • Στους τελικούς της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ ο ΓΑΣ
  • Στους τελικούς της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ ο ΓΑΣ

Με ήρωα το Βασίλη Σαζακλίδη, που σκόραρε 5,5 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, ο ΓΑΣ «Μελίκης» επικράτησε με 65-66 εκτός έδρας του Αιγινιακού και με 2-0 στις νίκες προκρίθηκε στους τελικούς της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ. Για πρώτη φορά φέτος η ομάδα της Ημαθίας βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει στο σκορ, με την απόδοση των περισσότερων παικτών να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, βρήκε όμως τον τρόπο στο φινάλε να φτάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου του αγώνα και μαζί να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ να παλέψουν και περιορίζοντας επιθετικά τους αντιπάλους τους, προηγήθηκαν με 17-12 στο πρώτο δεκάλεπτο. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στη δεύτερη περίοδο, με τους παίκτες του Λοτζανιώτη να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο +7 (35-28). Στις αρχές της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, άρχισαν να βρίσκουν ευκολότερα το δρόμο προς το καλάθι, με αποτέλεσμα να εξανεμίσουν τη διαφορά και τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες 48-48 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Στην τελευταία περίοδο ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τους δυο αντιπάλους να συμβαδίζουν στο σκορ. Με το ταμπλό να δείχνει 65-64 και τους παίκτες του Ασλανίδη να έχουν την τελευταία τους ευκαιρία, ο Μαυρίδης αστόχησε στην ελεύθερη βολή, ο Σαζακλίδης όμως ως από μηχανής θεός βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ σκόραρε και έγραψε το 65-66, 5,5'' για το φινάλε. Στην τελευταία επίθεση του ματς οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν στόχο, με αποτέλεσμα οι παίκτες της Μελίκης να πανηγυρίσουν την πρόκρισή τους στον τελικό.

Στην Αλεξάνδρεια ο τοπικός ΓΑΣ αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για την Αριδαία, την κέρδισε με 78-72, ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και έστειλε την πρόκριση σε τρίτο και τελευταίο παιχνίδι το ερχόμενο Σάββατο στην Αριδαία. Οι παίκτες του Γκένογλου πείσμωσαν μετά την εύκολη ήττα τους στο πρώτο ματς και εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο αυτή τη φορά. Με τις επιθετικές γραμμές να έχουν τον πρώτο λόγο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με βραχεία κεφαλή 22-21 στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του ΦΟΑ αντέδρασαν στη συνέχεια και παίρνοντας τον έλεγχο, απέκτησαν ένα μικρό προβάδισμα 5 πόντων, 40-45 στο ημίχρονο. Στην επανάληψη οι παίκτες της Αλεξάνδρειας έκλεισαν τους χώρους, περιόρισαν επιθετικά τους φιλοξενούμενους και πέρασαν και πάλι μπροστά 61-60 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γκένογλου δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη, με σωστές επιλογές και καθαρό μυαλό έφτασαν στη νίκη με 78-72, ισοφάρισαν σε 1-1 και έστειλαν τη σειρά σε τρίτο και τελευταίο παιχνίδι στην Αριδαία.

 

Αιγινιακός-ΓΑΣ ''Μελίκης'' 65-66

 

Δεκάλεπτα: 17-12, 35-28, 48-48, 65-66

Διαιτητές: Παπαδόπουλος-Παπαγερίδης

 

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Λοτζανιώτης): Πιπιλίκας 6, Κατσιάνος 8(1), Αργυρόπουλος 14(2), Κοίλιας, Στογιαννόπουλος 7(1), Βουλτσίδης 24(1), Εξαρχόπουλος, Μελίδης, Στάμου 2, Δεμερτζής, Κιρκιντζώτης, Παπαμιχαήλ 4.

ΓΑΣ ''ΜΕΛΙΚΗΣ'' (Ασλανίδης): Λιόλιος 11, Μαυρίδης 18(3), Κυριακού 6(1), Σαζακλίδης 10, Μαγαλιός, Στακτάρης, Παπαρόσης, Σταυρουλάκης 10, Μπούθας, Κοτζαμπάσης 9(1), Παπαδόπουλος, Ρογγότης 2.

 

ΓΑΣ ''Αλεξάνδρειας''-ΦΟ Αριδαίας 78-72

 

Δεκάλεπτα: 22-21, 40-45, 61-60, 78-72

Διαιτητές: Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ.

 

ΓΑΣ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ'' (Γκένογλου): Πουρλιοτόπουλος 8(2), Κατσανεβάκης 7, Τερζίδης, Γιοβανόπουλος 13(1), Παντοφλίδης 8, Σιτσάνης 10(1), Παπαγερίδης 10, Καρκάρας 16, Πρόιος, Καραγιάννης 6.

ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Βάτσης): Τριανταφύλλου, Βασίλογλου, Μπίνος, Τοπαλίδης 14, Αργυρός, Μπεγλόπουλος 7, Παπαβραάμ 5(1), Αβραμίδης 9(1), Τόσκας, Μακρόπουλος 25(2), Υποδηματόπουλος, Καρνάβας 12.

 

 

*Η πρώτη εικόνα είναι από το παιχνίδι Αλεξάνδρεια-Αριδαία και η δεύτερη από το Αιγινιακός-Μελίκη

 

 

- Το Πανόραμα των Ημιτελικών:

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο 05/05

Αιγινιακός-ΓΑΣ ''Μελίκης'' 65-66 (0-2)

ΓΑΣ ''Αλεξάνδρειας''-ΦΟ Αριδαίας 78-72 (1-1)

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Σάββατο 12/05

ΦΟ Αριδαίας-ΓΑΣ ''Αλεξάνδρειας''


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής