breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ : Επιστροφή στην κανονικότητα

ΒΕΡΟΙΑ : Επιστροφή στην κανονικότητα

Από την στιγμή που ο Σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της, αποφάσισε να μπει μπροστάρης στην διαδικασία της επανεκκίνησης της, “το νερό μπήκε στο αυλάκι” και είναι ζήτημα χρόνου πλεον η ιστορική Βασίλισσα να βγει από την εντατική στην οποία την έχουν οδηγήσει αυτοί που την διοίκησαν τα τελευταία χρόνια.

Η άτυπη 11μελης επιτροπή που επιλέγει από την ανοιχτή συζήτηση που είχε προκαλέσει ο Σύλλογος των παλαιμάχων κατέθεσε όπως επανειλημμένα έχει γραφεί, την αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης από το πρωτοδικείο της Βέροιας που θα εκδικαστεί την προσεχή Τετάρτη 16 Μαΐου κι αν δεν παρουσιαστεί κάποιο απρόοπτο κώλυμα θα έχει γίνει το επόμενο βήμα της επανεκκίνησης της Βέροιας με τον διορισμό προσωρινής διοίκησης από την λίστα των ονομάτων που κατέθεσαν δυο από τα παλαιότερα μέλη του ΓΑΣ που υπέγραψαν και την αίτηση προς το πρωτοδικείο: Ο Δάνος, ο Φιλιππίδης και ο Φιλάρετος Καζαντζίδης.

Η προσωρινή διοικηση που θα διοριστεί από το πρωτοδικείο της Βέροιας θα έχει μια και μοναδική εντολή: Να καλέσει σε Γενική Συνέλευση τα μέλη του ΓΑΣ, που δεν είναι απαραίτητο όπως διευκρινίστηκε, να είναι ταμειακώς τακτοποιημένα προκειμένου να εκλέξουν την νέα διοίκηση.

Εκεί στην Γενική Συνέλευση θα αποφασιστεί και ο τρόπος που θα επιλεγεί για την επανεκκίνηση της ομάδας και φυσικά η κατηγορία από την οποία θα ξεκινήσει.

Το τελευταίο βέβαια - η κατηγορία από την οποία θα κάνει την επανεκκίνηση της - είναι συνάρτηση της οικονομικής δυνατότητας των ανθρώπων που θα δεχθούν να την βοηθήσουν στα πρώτα της βηματα.

Ηδη η άτυπη επιτροπή, που επιλέγει από την ανοιχτή συζήτηση που προκαλεσε ο Σύλλογος των παλαιμάχων έχει ξεκινήσει επαφές με οικονομικούς παράγοντες της πόλης στην προσπάθεια που κανει να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια και τα αποτελέσματα αυτών των επαφών θα τα μεταφέρει στην Γενική Συνέλευση που θα ακολουθήσει.

Ολα αυτά θα συμβούν εφόσον, οπως ήδη αναφέραμε, δεν υπάρξει απρόοπτο κώλυμα αφού υπάρχει το ενδεχόμενο την ημέρα που θα εξεταστεί η αίτηση για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης από το πρωτοδικείο της Βέροιας, να εμφανιστεί διοίκηση η οποία βέβαια θα πρέπει να αποδείξει την εκλογή της από την Γενική Συνέλευση του ΓΑΣ και όχι τον διορισμό της. Εμείς βέβαια όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο σχετικό σημείωμα πιστεύουμε - είμαστε βέβαιοι - οτι στα χαρτιά όλα αυτά τα χρόνια που είναι ανενεργός ο ΓΑΣ υπάρχει διοίκηση. Το ερώτημα είναι πόσο νόμιμη είναι κι αν αποφασίσει να παρουσιασθεί την επίμαχη ημέρα που θα συζητηθεί στο πρωτοδικείο της Βέροιας η αίτηση για ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Ακόμη όμως κι αν δεν υπάρξει κώλυμα και οριστεί προσωρινή διοίκηση η οποία στη συνέχεια μέσω της Γενικής Συνέλευσης που θα προκηρύξει θα εκλέξει διοίκηση και ο ΓΑΣ επιστρέψει στην κανονικότητά του το καθεστώς που ελέγχει αυτή τη στιγμή την ΠΑΕ έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή και να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Σ’ αυτήν την περίπτωση ο ΓΑΣ παρότι θα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα με εκλεγμένη διοίκηση δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και απλά θα παραμείνει θεματοφύλακας της ποδοσφαιρικής ομαδας και αυτό θα είναι το κέρδος, όλης αυτής της διαδικασίας.

Στο σημείο αυτό να επαναλάβουμε κάτι που είχαμε γράψει και στο προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ μας.

Το πρωτο διάστημα που η Βέροια είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, κάποιοι από την ΠΑΕ ζητούσαν εναγωνίως να μαθουν τι ισχύει με τους νεαρούς ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της Κ19 που ένας - ένας αποχωρούσαν από την ομάδα με προσφυγή επειδή μετά την ΠΑΕ που είχε αποχωρήσει από την Β’ Εθνική αποκλείστηκε και η Κ19 από την αντίστοιχη διοργάνωση, επειδή όπως υποστήριζαν τότε είχαν σκοπό με κάποιους παίκτες από τις υποδομες του Αρη και τους δανεικούς που είχαν μοιρασει το καλοκαίρι να δηλώσουν συμμετοχή τη νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Αυτά τις πρώτες ημέρες της αποχωρήσησης της Βέροιας από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και που φυσικά δεν γνωρίζουμε αν ισχύουν και σήμερα ή έχουν διαφοροποιήσει την στάση τους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής