breaking news Νέο

1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Μνήμης και Θυσίας, την Κυριακή στην Καστανιά

1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Μνήμης και Θυσίας, την Κυριακή στην Καστανιά

1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Μνήμης και Θυσίας, την Κυριακή 13 Μαϊου, στις 11 π.μ., στην Καστανιά.

Ένα εγχείρημα, στο οποίο προβαίνει ο σύλλογος της Καλλιθέας (την πατρότητα της ιδέας γι' αυτό το δρόμο είχε ο γραμματέας του συλλόγου Βλαδίμηρος Ιασονίδης και χρειάστηκε να ζυμωθεί για 2 χρόνια!), σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας, το Σύλλογο Δρομέων Βέροιας και με συμπαραστάτες την Τροχαία και τη Μητρόπολη, το οποίο και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Είναι ένας αγώνας με διαφορετικό περιεχόμενο, για να τιμήσουμε τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας και να το θυμίζουμε στον κόσμο μ' ένα αθλητικό γεγονός. Εύχομαι να εξελιχθεί ο αγώνας αυτός σε θεσμό», τόνισε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης, με αφορμή την εκδήλωση αυτή.

«Για ένα εγχείρημα, ώστε να μπει κόσμος στη Βέροια και στην Παναγία Σουμελά και για αγώνα να καθιερωθεί ο δρόμος αυτός», έκανε λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου της Καλλιθέας Κώστας Τοπαλίδης, σημειώνοντας εξ άλλου ότι ο επί χρόνια δρόμος στη μνήμη του Φ. Τριανταφυλλίδη, τον οποίο διοργάνωνε ο βεροιώτικος σύλλογος, εξαιτίας της μικρής διαδρομής ξέφτισε, οπότε και αποφασίστηκε να γίνει ο φετινός αγώνας.

Ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Βέροιας Ιωσήφ Παρούτογλου με τη σειρά του σημείωσε πως «είναι ένας νέος αγώνας, ένα νέο εγχείρημα και γι' αυτό το λόγο θα έχουν τη συμπαράσταση και την αρωγή μας». Και ότι η υπηρεσία του θα πάρει όλα τα μέτρα, που απαιτούνται για την κυκλοφοριακή ευρυθμία, διαθέτοντας όσες δυνάμεις έχει. Ενημέρωσε ακόμα ότι τα κυκλοφοριακά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 9.30 π.μ., εφιστώντας συνάμα και την προσοχή των οδηγών, που θα κινούνται προς την Παναγία Σουμελά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας Βασίλης Τσιάρας επεσήμανε πως ο σύλλογος με την εμπειρία του θα προσπαθήσει, για να γίνει ένας επιτυχημένος αγώνας, ενώ ο πατήρ Δημήτριος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, τόνισε πως η Μητρόπολη στηρίζει τέτοιες προσπάθειες, ευχόμενος καλή επιτυχία και πως «πρόκειται για μια ιστορική μέρα σ' ένα ιστορικό μέρος».

 

Τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα

Τέλος, ο Στέφανος Ορφανίδης, μέλος του Δ.Σ. της Καλλιθέας, έκανε αναφορά στις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα. Συγκεκριμένα «αφετηρία και τερματισμός της διαδρομής ορίζεται η πλατεία και ο χώρος στάθμευσης της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά, στο όρος Βέρμιο. Οι αθλητές θα τρέξουν σε μια πανέμορφη διαδρομή, διασχίζοντας το χωριό Καστανιά, ανεβαίνοντας και φτάνοντας μέχρι την κορυφογραμμή (ανεμογεννήτριες), περνώντας μέσα από δασική έκταση πλησίον της μονής. Τα υψομετρικά της διαδρομής ανέρχονται σε 650 περίπου μέτρα και το μέγιστο υψόμετρο στα 1.480 μέτρα. Η διαδρομή έχει ως εξής: Πλατεία Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά – χωριό Καστανιά – έξοδος προς Προφήτη Ηλία (ΓΡΑ – ΓΡΟΥ) – Σαρακατσανέικα – Κορυφογραμμή (ανεμογεννήτριες) – Σκυλόβρυση – Σαρακατσανέικα – πλατεία Ι.Μ. Παναγία Σουμελά. Η δε διαδρομή – όπως είπε ο κ. Ορφανίδης – χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας.

Επίσης, παράλληλα με τον αγώνα θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου 1 χλμ. για παιδιά δημοτικών, 2 χλμ. για παιδιά γυμνασίων και λυκείων.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής