breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Οι Ιάπωνες δεν συμπαθούν τα παπούτσια! Καθόλου! Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στην ιαπωνική κουλτούρα από τα παπούτσια. Κι όμως τα «καμάρια» της ισραηλινής εθιμοτυπίας φαίνεται ότι αυτό το αγνοούσαν.

Και φάνηκε τόσο πολύ, από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια δείπνου, που παρέθεσε προς τιμήν του Ιάπωνα πρωθυπουργού ο Μπέντζαμιν Ντενανιάχου, το επιδόρπιο σερβιρίστηκε σε ένα παπούτσι! Αυτό, το οποίο θεωρήθηκε μεγάλη προσβολή, έγινε στις 2 Μαϊου. Ο Νετανιάχου είχε προσκαλέσει για δείπνο στην κατοικία του τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε και τη σύζυγό του. Και αφού ήπιαν και έφαγαν, ήρθε η ώρα του γλυκού. Και ξαφνικά έκαναν την εμφάνισή τους στο τραπέζι κάτι παπούτσια – φοντανιέρες γεμάτα σοκολατάκια πραλίνας.

«Ήταν μια ηλίθια απόφαση, που δείχνει έλλειψη ευαισθησίας», δήλωσε ανώτατος Ισραηλινός διπλωμάτης.

Ιάπωνας διπλωμάτης δήλωσε ότι δεν υπάρχει σε καμία κουλτούρα θέση πάνω στο τραπέζι για τα παπούτσια. «Αν ήθελαν να κάνουν πλάκα, εμείς δεν το βρίσκουμε αστείο. Μπορώ να σας πω ότι αισθανόμαστε βαθύτατα προσβεβλημένοι».

Ο Άμπε και η σύζυγός του δείπνησαν με το Μπέντζαμιν και τη Σάρα Νετανιάχου στις 2 Μαϊου, κατά τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη του Άμπε στο Ισραήλ. Το δείπνο είχε προετοιμάσει ο διάσημος (τρομάρα του) σεφ Σεγκέβ Μόσε. Ο ίδιος μάλιστα ανέβασε στο Instagram και φωτογραφίες, για να καμαρώσει για το επίτευγμά του. Μάλιστα, περιέγραφε και το εύρημά του, το παπούτσι, λέγοντας ότι είναι μεταλλικό και γεμάτο πραλίνες.

*****

Ποιος είπε ότι αστέρια έχει μόνο ο ουρανός... Δείτε πού βρίσκεται αυτή η παραλία, που τα βράδια λάμπει και μαγεύει τους πάντες!

Ονομάζεται «θάλασσα των αστεριών» και όχι άδικα… Είναι η παραλία στο νησί Vaadhoo και πιο συγκεκριμένα στην ατόλη Raa, στις Μαλδίβες, που είναι μοναδική στον κόσμο.

Πρόκειται για μια υπέροχη «φωτισμένη» παραλία με λευκή άμμο, που λάμπει το βράδυ. Τα πλαγκτόν, που ζουν στην παραλία, περιέχουν τη χρωστική ουσία λουσιφερίνη, η οποία αντιδρά με το οξυγόνο και το ένζυμο λουσιφεράση και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μία βιοχημική αντίδραση, που έχει ως αποτέλεσμα αυτό το μοναδικό μπλε φως της θάλασσας.

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται βιοφωτισμός και προέρχεται από ένα διαφορετικό είδος φυτοπλαγκτόν, το «bioluminesce». Βιοφωταύγεια ή βιοφωτισμός (bioluminescence) χαρακτηρίζεται η δημιουργία φωτός σε διάφορα μήκη κύματος, που εκπέμπεται από διάφορους ζώντες οργανισμούς, που συχνά καλείται εσφαλμένα φωσφορισμός. Το φαινόμενο της βιοφωταύγειας παρουσιάζεται σε πολλές βιομάδες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, όπως τα βακτήρια, οι μύκητες, οι πυγολαμπίδες, καθώς και σε διάφορους θαλάσσιους οργανισμούς.

*****

Ο Friedensreich Hundertwasser είναι ο δημιουργός της πιο ενδιαφέρουσας πολυκατοικίας σε όλον τον κόσμο. Δείτε το κτίριο της Γερμανίας, που είναι κάτι πολύ παραπάνω...

Η πολυκατοικία Green Citadel (Πράσινο Κάστρο) βρίσκεται στην πόλη της Γερμανίας, Magdeburg. Δεν είναι μία απλή πολυκατοικία, αλλά ένας πολυχώρος θα μπορούσε να πει κανείς, αφού εκτός από τα 55 διαμερίσματα που διαθέτει, περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται μία ολόκληρη γειτονιά!

Μαγαζιά, καφετέριες, ένα ξενοδοχείο και ένας παιδικός σταθμός συνθέτουν το συγκρότημα πολυκατοικιών, που ξεχωρίζει για το ροζ έντονο χρώμα του. Χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια, για να ολοκληρώσουν το κτίριο, το οποίο ήταν ένα από τα πρώτα προκατασκευασμένα κτίρια της Γερμανίας.

Δεν ξεχωρίζει μόνο για το ροζ της χρώμα και για τον πολυχώρο, που προσφέρει τα πάντα στους ενοίκους, αλλά και για την εντυπωσιακή ταράτσα, που κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και του Καλοκαιριού είναι καταπράσινη. Καμία πόρτα και καμία κολόνα δεν είναι ακριβώς η ίδια σε ολόκληρο το κτίριο. Το γεγονός ότι κάθε σημείο του κτιρίου είναι διαφορετικό, έχει το δικό του σχήμα και μωσαϊκό, είναι αυτό που κάνει το σχέδιο του συγκροτήματος τόσο ξεχωριστό.

Σχεδιάστηκε από το διάσημο Αυστριακό αρχιτέκτονα, Friedensreich Hundertwasser, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2000. Ο ίδιος παρουσίαζε το δημιούργημά του ως μία «όαση για την ανθρωπότητα και τη φύση σε μία απέραντη θάλασσα λογικών σπιτιών». Και είχε δίκιο…

*****

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε αυτό το ζευγάρι, μόλις αντιλήφθηκε ότι ένας ύποπτος που έψαχνε η Αστυνομία, κρυβόταν στο τζακούζι του σπιτιού του!

Ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια σοκαρισμένο μαθαίνει από την Αστυνομία ότι ένας καταζητούμενος είναι πιθανό να κρύβεται σπίτι του. Και όντως έτσι είχαν τα πράγματα, αφού ο ύποπτος ήταν καλά κρυμμένος στο τζακούζι του σπιτιού!

Ποιος το περίμενε ότι στην πίσω αυλή ενός μεγάλου και πολυτελούς σπιτιού θα βρεθεί ο άνδρας που έψαχνε η Αστυνομία. Οι αστυνομικοί έχασαν τα ίχνη του 29χρονου Erick Flowers μετά από μία πολύωρη καταδίωξη. Ωστόσο, κατάφεραν άμεσα να εντοπίσουν την κατεύθυνση, στην οποία κινείτο και να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι κρύβεται σε ένα από τα σπίτια μιας ήσυχης γειτονιάς.

«Όταν είδα αυτόν τον άνδρα στο τζακούζι μας, η καρδιά μου χτύπησε πολύ δυνατά. Στην αρχή νόμιζα ότι είχε πεθάνει! Ευτυχώς, βρέθηκε ζωντανός!», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Don Norell.

Ο Erick βρέθηκε ζωντανός, αλλά έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Η θερμοκρασία στο τζακούζι άγγιζε περίπου τους 38 βαθμούς Κελσίου και ήταν λογικό να επηρεάσει την υγεία του νεαρού άνδρα, που ίσα ίσα μπορούσε να βγάλει το κεφάλι του έξω από το τζακούζι και να πάρει ανάσα…

*****

Ξεχάστε τις πλαστικές συσκευασίες και τα πλαστικά μπουκάλια νερού! Βρετανική εταιρεία δημιούργησε σφαίρες νερού, που σώζουν τον πλανήτη.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσο κακό κάνουν στο περιβάλλον μας οι πλαστικές συσκευασίες και τα αναρίθμητα πλαστικά μπουκάλια, που καταναλώνονται καθημερινά; Αυτό ακριβώς το πρόβλημα προσπαθεί να περιορίσει η βρετανική εταιρεία Skipping Rock Labs.

Ποια είναι όμως η βιοδιασπώμενη εναλλακτική λύση στα πλαστικά μπουκάλια; Ονομάζεται Ooho! και πρόκειται για μία σφαίρα νερού βιοδιασπώμενη και βρώσιμη συσκευασία από εκχύλισμα φυκιών. Περιλαμβάνει στο εσωτερικό του ένα μείγμα αλγινικού νατρίου, που λαμβάνεται από καφέ φύκια και χλωριούχο ασβέστιο.

Πώς το κατάφεραν αυτό; Ακολούθησαν τη μέθοδο της ζελατινοποίησης. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται στη μαγειρική για τη μετατροπή υγρών σε gel και σε αυτήν την περίπτωση ήταν η ιδανική λύση για τη σφαιροποίηση του νερού.

Μπορεί ο καθένας να το καταναλώσει απλά αφαιρώντας το διαφανές περιτύλιγμά του και μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης γεύσεων και χρωμάτων. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι ότι είναι φθηνότερο από το πλαστικό με πέντε φορές λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και εννέα φορές λιγότερη ενέργεια.

Μια εναλλακτική λύση, που έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα 1 δισεκατομμύριο πλαστικά μπουκάλια, που καταλήγουν στον ωκεανό κάθε χρόνο…

*****

Τέσσερις άνδρες βρέθηκαν τυχαία σε ένα μπαρ και έπιασαν την κουβέντα για διάφορα θέματα. Σε μια στιγμή, ο ένας από αυτούς πηγαίνει στην τουαλέτα, ενώ οι υπόλοιποι συνέχιζαν τη συζήτησή τους, σχετικά με τα κατορθώματα των γιων τους. Ξεκινάει ο πρώτος...

 

- Εμένα ο γιος μου ξεκίνησε καθαρίζοντας πατώματα στην αντιπροσωπεία της Mercedes στην Κηφισίας. Ανέβηκε σιγά σιγά όμως θέσεις και τώρα είναι διευθυντής πωλήσεων. Μάλιστα, είναι τόσο καλός στη δουλειά του, που έχει συνεχώς μπόνους. Να φανταστείτε, χάρισε σε ένα φίλο του μια ολοκαίνουρια Mercedes.

 

- Αυτό δεν είναι τίποτα, πετάγεται ο δεύτερος, εμένα ο γιος μου ξεκίνησε καθαρίζοντας πατώματα σε ένα μεσιτικό γραφείο. Ανέβηκε θέσεις όμως και τώρα είναι τόσο πλούσιος, που αγόρασε και χάρισε σε ένα φίλο του ένα ολόκληρο σπίτι στην εξοχή.

 

- Όλα αυτά τα ακούω βερεσέ, λέει και ο τρίτος. Ο γιος μου ξεκίνησε καθαρίζοντας πατώματα στο Χρηματιστήριο. Με τον καιρό όμως ανέβηκε στην κλίμακα και πλέον είναι τόσο πλούσιος, ώστε χάρισε σε ένα φίλο του μετοχές αξίας 20 εκατομμυρίων.

 

Εκείνη τη στιγμή, γυρνάει ο τέταρτος της παρέας και οι υπόλοιποι του εξηγούν το θέμα συζήτησης.. και ρωτάνε και για το δικό του γιο.

 

Ο τύπος παίρνει περίλυπο ύφος και λέει...

 

- Τι να σας πω ρε παιδιά... μια ζωή ο γιος μου κομμωτής ήταν. Και πρόσφατα υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι είναι ομοφυλόφιλος. Και να ήταν κρυφός... να πάει στο διάολο... αλλάζει τους γκόμενους σαν τα σώβρακα... Η μόνη παρηγοριά είναι ότι έχει και τα τυχερά του. Οι τρεις τελευταίοι γκόμενοί του του χάρισαν μια Mercedes, ένα σπίτι και μετοχές αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ.


θάλασσα των αστεριών
Η πολυκατοικία Green Citadel (Πράσινο Κάστρο) βρίσκεται στην πόλη της Γερμανίας, Magdeburg
ύποπτος σε τζακούζι σπιτιού
σταγόνα νερού
κομμωτής

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής