breaking news Νέο

ΟΑΕΔ : Πρόγραμμα για 30.000 ανέργους εντός του μήνα για οκτάμηνη απασχόληση σε Δήμους και Περιφέρειες

ΟΑΕΔ : Πρόγραμμα για 30.000 ανέργους εντός του μήνα για οκτάμηνη απασχόληση σε Δήμους και Περιφέρειες

Ένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης σε Δήμους και Περιφέρειες, προς όφελος τουλάχιστον 30.000 ανέργων, πρόκειται να ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ μέσα στο Μάιο.

Από το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων του προγράμματος, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί από τη διοίκηση του οργανισμού μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι 25.000 αναμένεται να αφορούν υπηρεσίες Δήμων και οι υπόλοιπες 5.000 τις περιφέρειες της χώρας.

 

Τον Ιούνιο η διαδικασία υποβολής

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους θα ξεκινήσει το αργότερο μέσα στον Ιούνιο και οι τοποθετήσεις θα γίνουν τον Αύγουστο ή το πολύ το Σεπτέμβριο.

Τώρα, όσοι επιλεγούν να καλύψουν θέσεις τεχνικών επαγγελμάτων, όπως κηπουροί ή εργάτες, θα λάβουν και πιστοποίηση από Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ).

Όσο για τους ανέργους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στους Δήμους και στις Περιφέρειες, θα επιλεγούν με βάση τη διαδικασία αντικειμενικής μοριοδότησης του ΟΑΕΔ, όπως συνέβη και στα προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης.

 

Οι αμοιβές

Με βάση τα προηγούμενα προγράμματα, οι ωφελούμενοι, ηλικίας άνω των 25 ετών, θα δικαιούνται 495,25 ευρώ το μήνα. Οι ηλικιακά μικρότεροι θα λάβουν αμοιβή 431,75 ευρώ. Ακόμα, το αργότερο έως την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στη διαδικτυακή πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την κάλυψη 5.066 θέσεων στην Αντιπυρική προστασία – στις δασικές υπηρεσίες των 13 Περιφερειών της χώρας – με το σύστημα της μοριοδότησης.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 32.000.000 ευρώ και η διάρκειά του θα είναι οκτώ μήνες. Από τις προσφερόμενες θέσεις περίπου 300 θα αφορούν δασολόγους – δασοπόνους και τουλάχιστον 4.000 θα για εργάτες, οδηγούς και άλλες συναφές με τις ανάγκες των δασικών υπηρεσιών ειδικότητες.

Οι ωφελούμενοι θα αποκτήσουν νέα εξειδικευμένη γνώση σε θέματα δασικού περιβάλλοντος. Θα γίνουν σεμινάρια στις κατά τόπους δασικές αρχές, που θα περιλαμβάνουν και πρακτική άσκηση. Μετά την ολοκλήρωσή τους θα χορηγηθεί βεβαίωση στους ωφελούμενους για τις θεματικές της εκπαίδευσης, ενώ η επαγγελματική πείρα που θα αποκομίσουν θα αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής