breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Ένα βυτιοφόρο, που μετέφερε δώδεκα τόνους ζεστής, ρευστής... σοκολάτας, ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο της Πολωνίας, μετατρέποντας την άσφαλτο σε ένα καφετί, γλυκό ποτάμι.

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το όχημα, που ανήκει σε μια εταιρεία παρασκευής ζαχαρωτών, προσέκρουσε στα κιγκλιδώματα ασφαλείας του αυτοκινητοδρόμου Α2, μεταξύ των πόλεων Βρέσνια και Σλούπκα, στην ανατολική Πολωνία. Το βυτιοφόρο έγειρε στο πλάι, κλείνοντας και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πριν προλάβουν οι αρχές να διακόψουν την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο, η σοκολάτα, που χυνόταν στο οδόστρωμα, έφτασε σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, από τις ρόδες των άλλων αυτοκινήτων.

Το καθάρισμα του δρόμου, με σκούπες αλλά και μηχανικά μέσα, ενδέχεται να διαρκέσει πολλές ώρες, γιατί στο μεταξύ η σοκολάτα κρύωσε και σκλήρυνε. Η πυροσβεστική υπηρεσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει καθαριστικά μηχανήματα υψηλής πίεσης με ζεστό νερό, για να λύσει το πρόβλημα, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπός της, ο Μπογκντάν Κοβάλσκι.

«Η σοκολάτα που σκληραίνει, είναι χειρότερη κι από το χιόνι», σχολίασε μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι TVN 24.

Ο οδηγός του οχήματος έσπασε το χέρι του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

*****

Ο Patrick Henry Hughes γεννήθηκε χωρίς την αίσθηση της όρασης. Παρά τις αντιξοότητες, κατάφερε να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα…

Πάσχει από το σύνδρομο πολλαπλών πτερυγίων. Το σύνδρομο χαρακτηριζόμενο από πτερύγια, συγκάμψεις των αρθρώσεων, σκολίωση και σχισμή της υπερώας, έχει αναφερθεί σε αρκετές οικογένειες και συνδέεται με κακοήθη υπερθερμία. Λόγω αυτού, δεν μπορεί να κουνήσει τα πόδια του, όμως κάνει θαύματα με τα πάνω του άκρα… Μπορούσε να παίξει πιάνο, πολύ πριν μιλήσει και σήμερα είναι γνωστός για το μουσικό του ταλέντο.

Έπαιζε πιάνο από όταν ήταν ενός χρόνου και όλα έγιναν χάρη στην παρότρυνση του πατέρα του. «Μόλις μάθαμε για το σύνδρομό του σοκαριστήκαμε. Ύστερα όμως προσπάθησα να τον μεγαλώσω σαν ένα φυσιολογικό παιδί. Μπορεί να μην μπορώ να παίξω ποτέ μαζί του ποδόσφαιρο, όμως μπορούμε να παίξουμε μαζί πιάνο!», δηλώνει ο ίδιος.

Στην ηλικία των 2 χρονών ο Patrick μπορούσε να ακούσει ένα τραγούδι μία φορά και να το παίξει αμέσως στο πιάνο. Όταν άρχισε το σχολείο, προσπάθησε να πάρει μέρος στο μουσικό μάθημα και τελικά να αναπτύξει το μουσικό του ταλέντο. Χάρη στην υποστήριξη του πατέρα του, εισήχθη στο University of Louisville και έγινε μέλος της σχολικής ορχήστρας, παίζοντας τρομπέτα.

Στην ορχήστρα όμως δεν ήταν μόνος του… Συνοδευόταν πάντα με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν τα «πόδια» του παιδιού του. Όσο αυτός τραγουδούσε, εκείνος γυρνούσε το αναπηρικό καροτσάκι, όπως τα υπόλοιπα μέλη, ακολουθώντας πιστά το χορευτικό.

«Είναι ο ήρωάς μου ο γιος μου! Μου έμαθε πολλά πράγματα! Δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα παραπάνω. Η σχέση που έχω με τον Patrick, είναι μοναδική…», καταλήγει με βουρκωμένα μάτια για τον πάντα χαμογελαστό Patrick, που έκανε τα όνειρά του πραγματικότητα και συνεχίζει…

*****

Ήταν 1963, όταν κάτοικος του Νεβσεχίρ αποφάσισε να φτιάξει το σπίτι του και να ρίξει έναν τοίχο, προκειμένου να το μεγαλώσει. Αυτό όμως που ανακάλυψε, δεν το περίμενε κανείς…

Ο άνδρας μαζί με τους εργάτες του άρχισαν να χτυπούν με τα ειδικά εργαλεία τον τοίχο, όταν ξαφνικά αντίκρισαν ένα απίστευτο θέαμα. Επρόκειτο για ένα λεπτό διάδρομο σκαλισμένο και με κατηφορική κλίση, που οδηγούσε σε ένα δωμάτιο, που έμοιαζε με σπήλαιο. Όσο πιο πολύ προχωρούσαν, τόσο περισσότεροι γινόντουσαν οι διάδρομοι και τα δωμάτια.

Μέχρι που κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα, που κανείς δεν το πίστευε μέχρι να το δει με τα ίδια του τα μάτια. Ήταν μία υπόγεια πόλη συνδεδεμένη με το σπίτι του. Η πόλη ήταν τελείως εγκαταλελειμμένη, αλλά ήταν ευρύχωρη και οργανωμένη ικανή να υποστηρίξει μία ολόκληρη κοινωνία με αρκετό χώρο για 20.000 ανθρώπους.

Ο ίδιος δεν ήξερε ότι είχε τυχαία ανακαλύψει την υπόγεια κρυμμένη πόλη της Καππαδοκίας. Τα τούνελς θεωρούνται ότι βρίσκονται εκεί εδώ και 5.000 χρόνια. Ήταν καταφύγιο για τους κατοίκους, αποθήκη για τα τρόφιμά τους, αποφυγή από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και χρησιμοποιούνταν ως προστασία από τους εχθρούς. Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι χτίστηκε τη Βυζαντινή εποχή, για να προστατέψει τους κατοίκους από τους θρησκευτικούς πολέμους.

Το έδαφος της κρυφής αυτής πόλης ήταν αρχικά φτιαγμένο από σκόνη και ηφαιστειακό υλικό, ανθεκτικό υλικό, που την ίδια ώρα διευκόλυνε το σκάψιμο. Η υπόγεια πόλη αποτελείτο από 11 ορόφους και το βάθος της φτάνει τα 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 18 όροφοι, που ακόμα δεν έχουν ανακαλυφθεί.

Η πόλη συνδέεται υπογείως με άλλες κοντινές πόλεις της περιοχής, γεγονός που δείχνει ότι ήταν ικανή να φιλοξενήσει χιλιάδες ανθρώπους στους διαδρόμους της, που μοιάζουν με λαβύρινθο. Για αυτό και εικάζεται ότι οι ευρύχωροι χώροι εξυπηρετούσαν ανάγκες που έχει κάθε κοινωνία, όπως σχολεία, στάβλους, πετρελαϊκά δωμάτια, εκκλησίες, μαγαζιά και αίθουσες συγκέντρωσης, τάφους, αποθήκες ποτών και φαγητού, πηγάδια και εξόδους κινδύνου. Πάνω από 100 είσοδοι κάνουν εφικτή την εξερεύνηση της παλιάς πόλης, όμως η κάθε μία από αυτές είναι καλά κρυμμένη πίσω από τοίχους, κήπους ή πέτρες.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ποιοι ακριβώς έμεναν εκεί και για πόσο διάστημα, για αυτό οι επιστήμονες καλούνται ακόμα να ανακαλύψουν πολλά… Σήμερα, το 10% της πόλης είναι προσβάσιμο στους τουρίστες.

*****

Αυτή η νύφη τα είχε κανονίσει όλα τέλεια για τη λαμπερή τελετή του γάμου της. Το τοπίο ονειρικό, το νυφικό βγαλμένο από παραμύθι, ο γαμπρός με το χαμόγελο στα χείλη και η τελετή ιδανικά οργανωμένη. Όλα τα είχε προνοήσει, όμως ποιος να το περίμενε ότι ο κουμπάρος θα μπορούσε με μία κίνησή του να τα κάνει όλα άνω κάτω!

Η δουλειά του κουμπάρου είναι απλή… Είναι αυτός που κρατά τις βέρες και την κατάλληλη στιγμή τις παραδίδει στο ζευγάρι. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά ο κουμπάρος της φωτογραφίας απέτυχε τελείως στην αποστολή του!

«Τις βέρες παρακαλώ!», λέει ο παπάς και ο κουμπάρος κάνει το πρώτο του βήμα στο μικρό σκαλοπατάκι, παραπατά και αυτό ήταν! Ο ίδιος σωριάζεται στο πάτωμα, σπρώχνει κατά λάθος τη νύφη, η νύφη πιάνεται από τον παπά και μαζί πέφτουν στην πισίνα, που ήταν ακριβώς από πίσω και συμπλήρωνε το υπέροχο σκηνικό της τελετής.

Αποτέλεσμα; Η νύφη και ο παπάς βράχηκαν, οι βέρες χάθηκαν και η τελετή διεκόπη!

Μην ξεχάσετε να τον ξανακαλέσετε και …στην επανάληψη!

*****

2 Πολωνές καλόγριες επισκέπτονται για πρώτη φορά την Αμερική και σκέπτονται ότι πρέπει να φάνε. Πάνε εκεί κοντά σε αυτό που μοιάζει με περίπτερο και πουλάει τηγανητές πατάτες. Το λεξικό φυσικά στο χέρι και μεταφράζουν λέξη προς λέξη το μενού :

«Hot dog» δηλαδή καυτός σκύλος, «Έχεις δοκιμάσει σκύλο εσύ;»

«Όχι βέβαια, αλλά για να συνηθίσουμε τα ντόπια έθιμα, ας πάρουμε 2 μερίδες «σκύλο». Ωραία τις περιποιείται εκεί ο περιπτεράς, όλα καλά και ωραία, απομακρύνονται οι καλόγριες μέχρι το παγκάκι. Η πιο μεγάλη είναι και περίεργη, ανοίγει το σάντουιτς, για να δει το περιεχόμενο και φυσικά κοκκινίζει από ντροπή! Ρωτάει λοιπόν τη συνάδελφο;

«Ποιο κομμάτι σου έτυχε εσένα;»


Patrick Henry Hughes γεννήθηκε χωρίς την αίσθηση της όρασης
τούνελ
γάμος
hot dog

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής