breaking news Νέο

Σύσκεψη για τη δράση «Κομφούζιο» διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα στο Επιμελητήριο Ημαθίας

  • Σύσκεψη για τη δράση «Κομφούζιο» διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα στο Επιμελητήριο Ημαθίας
  • Σύσκεψη για τη δράση «Κομφούζιο» διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα στο Επιμελητήριο Ημαθίας
  • Σύσκεψη για τη δράση «Κομφούζιο» διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα στο Επιμελητήριο Ημαθίας

Σύσκεψη για τη δράση «Κομφούζιο» διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας χθες το απόγευμα, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ημαθίας.

Στο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργο Μπίκα και τη Διοίκηση συνολικά, για την εξαιρετική συνεργασία, όπως είπε χαρακτηριστικά,  που υπάρχει μεταξύ των δύο θεσμών, για την ανάπτυξη της Ημαθίας, με τον πρωτογενή τομέα να είναι στην πρώτη θέση.

Όπως σημείωσε ο κ. Καλαϊτζίδης, «η 1η πρόσκληση του προγράμματος για το 2017, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 9.500.000  ευρώ για την πενταετία, είχε πανελλαδικά 1.876 αιτήσεις, από τις οποίες οι 1.220 ήταν από την Περιφερειακή μας Ενότητα.

Από το ποσό του 1.130.000 ευρώ περίπου της περασμένης χρονιάς, το 70% των παραγωγών έχει ήδη εκκαθαριστεί και πληρωθεί από τον περασμένο Δεκέμβρη και το υπόλοιπο 30% βρίσκεται στην τελική φάση της εκκαθάρισης αυτές τις μέρες.

Όλα τα παραπάνω, τη στιγμή που οι υπηρεσίες μας πάσχουν από σοβαρή έλλειψη προσωπικού και κλήθηκαν τελευταία στιγμή να αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο, φέρνοντάς το εις πέρας με τεράστια επιτυχία».

Σχετικά με τη 2η πρόσκληση του προγράμματος, ο κ. Καλαϊτζίδης ανέφερε πως έχει δημοσιευθεί από τις  8 Μαρτίου και αναμένεται, σύμφωνα με το υπουργείο, να ανοίξει εντός του Μαΐου, με εκτιμώμενο συνολικό προϋπολογισμό περίπου 20.000.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη δράση συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς μειώνεται η χρήση φυτοφαρμάκων, ο αγρότης μειώνει το κόστος παραγωγής του και προστίθεται ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα στα αγροτικά μας προϊόντα, αναδεικνύοντας την ποιότητά τους».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας υπογράμμισε ότι  ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίησή του είναι το μοναδικό παραγωγικό κλαδί του δένδρου της ελληνικής οικονομίας. Η προσπάθεια για λιγότερα φάρμακα και καλύτερα, πιστοποιημένα, αγροτικά προϊόντα, θα συνεχιστεί, προς όφελος των παραγωγών, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές στην Ημαθία.

Παρόντες στη σύσκεψη εκπρόσωποι ομάδων παραγωγών της Ημαθίας, συνεταιριστικών οργανώσεων, αγροτικών συλλόγων και ιδιώτες με αντικείμενο δραστηριότητάς τους τα αγροτικά προϊόντα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής