breaking news Νέο

"Κουτσά, στραβά και ανάποδα…"- ενός ανήσυχου πολίτη

Τα «Κουτσά –στραβά και ανάποδα» είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας, μια κραυγή οργής και πόνου για τα τόσα στραβά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας  και δεν αντιδρούμε, να πούμε το παράπονό μας ή ακόμη και τη γνώμη μας και να προσπαθήσουμε να καλυτερεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, έτσι ώστε να μην ξανασυμβούν.

 

Ελλάς το μεγαλείο σου!!! Η ιστορία του Αντωνάκη και της Δέσποινας

 

Ήταν δημόσιος υπάλληλος σε μια υπηρεσία ο Αντωνάκης. Εξαίρετος κύριος με τα όλα του, gentleman που λένε και οι Βρετανοί, εξυπηρετικός σε όλους και φόβητρο για τους παρανομούντες.

Ακέραιος και σωστός χαρακτήρας, αγαπητός σε όλους και πολύ καλός χριστιανός, με πολλά χρόνια αφιλοκερδούς εργασίας στην εκκλησία του χωριού του.

Μετά από 35 συναπτά έτη, ίσως και περισσότερα, προσφοράς προς το δημόσιο, ήρθε ο καιρός να συνταξιοδοτηθεί, να ξεκουραστεί και να απολαύσει τους καρπούς της 35πενταετούς προσφοράς του στο δημόσιο. Να πάρει τη σύνταξή του και να τη χαρεί με τη Δεσποινούλα του και τα εγγόνια του.

Και εκεί που χαίρονταν ο άνθρωπος και έκανε όνειρα, ήρθαν οι καιροί της κρίσης και των μνημονίων και έβλεπε πανικόβλητος η σύνταξή του να συρρικνώνεται από χρόνο σε χρόνο και τα μηνύματα που έρχονταν να είναι δυσοίωνα.

Η υγεία του άρχισε να επιδεινώνεται, τα έξοδα για την ικανοποιητική ιατρική περίθαλψη τεράστια και η αγανάκτηση, η θλίψη και η απελπισία κυριαρχούσαν πλέον στο είναι του Αντωνάκη.

Πέθανε πριν ακριβώς ένα χρόνο. Έκανε μια επέμβαση, που έπρεπε να γίνει ένα χρόνο πριν, που ήταν μεν επιτυχής, αλλά ο ασθενής μετά 10 μέρες απεβίωσε. Πήγε τζάμπα και βερεσέ, αλλά αυτό είναι θέμα για άλλη συζήτηση.

Ο θρήνος της συζύγου τεράστιος. Έχασε τζάμπα το στήριγμά της. Που να φαντάζονταν ότι τα χείριστα έπονταν.

Σε αυτό το αποκρουστικό και ανάλγητο κράτος, που, αν χρωστάς 500 ευρώ, σου παίρνουν το σπίτι και σε πετούν στο δρόμο, περίμενε η Δέσποινα να πάρει τη σύνταξη του Αντωνάκη, για να ζήσει αξιοπρεπώς και να τραβήξει το Γολγοθά της, χωρίς τον αγαπημένο της σύζυγο.

Η ίδια έπαιρνε σύνταξη του ΟΓΑ 350  ευρώ, που δεν έφθαναν ούτε για την επιβίωσή της. Ποιος νοιάζονταν όμως? Ποιος νομοθέτης νοιάζεται ότι, μια γριούλα τι θα πρωτοπληρώσει με 350 ευρώ σύνταξη?

Το πετρέλαιο θέρμανσης? Τα καθημερινά έξοδα επιβίωσης? Το ηλεκτρικό ρεύμα? Τον ΕΝΦΙΑ? Τους φόρους κ.α.

Και πόσες ανήμπορες γριούλες σε αυτό το τεράστιο μπορντέλο που ζούμε, έχουν φθάσει σε κατάσταση απόγνωσης και εξευτελισμού, περιμένοντας να τους δοθεί εγκαίρως η σύνταξη του αποθανόντος συζύγου. Είναι πολλές οι περιπτώσεις αυτές και οι κραυγές απόγνωσης και απελπισίας επικρατούν σε όλη την ανάλγητη χώρα.

Ύστερα αναρωτιούνται, γιατί ανεβαίνουν τα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων, γιατί οι αναρχικοί, που καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τους, πληθαίνουν, γιατί οι νέοι μας καίνε την ελληνική σημαία μας χωρίς ντροπή και οι κλοπές και οι δολοφονίες έγιναν πλέον καθημερινότητα.

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, γι΄ αυτό και δεν μπορεί να καταβληθεί εγκαίρως η σύνταξη και πρέπει να περιμένεις ακριβώς ένα χρόνο, για να την πάρεις.

Και ζήσε εσύ καταστάσεις εξαθλίωσης, επειδή σε αυτήν την ανίκανη χώρα δεν καταφέρνουν να λειτουργήσουν τα συστήματά τους!!! Ποιος τους πιστεύει πια? Είναι σίγουρο ότι το κάνουν επίτηδες και όσο οι αντιδράσεις είναι χλιαρές, το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί.

Ύστερα κατηγορούμε τους εργοδότες, που δεν καταβάλλουν εγκαίρως τους μισθούς των υπαλλήλων τους, όταν το ίδιο το κράτος δίνει το κακό παράδειγμα.

Ένας χρόνος έκλεισε από το θάνατο του Αντωνάκη και η Δέσποινα ετοιμάζονταν για ετήσιο μνημόσυνο, αντάξιο στη μνήμη του πολυαγαπημένου συζύγου της.

Και  φευ…..ήρθε η ειδοποίηση από το ΙΚΑ για τη σύνταξη του Αντωνάκη, που καλύτερα να μην έρχονταν!!!

Χίλια ευρώ είχε καταντήσει η σύνταξη του Αντωνάκη πριν πεθάνει και η κακιά μητριά Ελλάς, για να τον ανταμείψει, αποφάσισε μετά το θάνατό του, και μετά ένα χρόνο αγωνίας, στερήσεων, εξαθλίωσης, να δώσει στη χήρα του άλλο ένα 100ρικο και αυτό με το ζόρι.

Ένα μπόνους για τα 35 χρόνια δουλειάς και πληρωμής εισφορών, που κρατούσε το κράτος από το μισθό του Αντωνάκη.

Κόλπος της ήρθε της Δέσποινας. Μία από τις κατάρες που ξεστόμισε η συμπαθής και πολύ χριστιανή γυναίκα, να πιάσει… φωτιά στα μπατζάκια τους!!!

Πώς θα ζήσει η 78χρονη γυναίκα, κανείς ανάλγητος κυβερνητικός μαλάκας δεν ενδιαφέρεται. Ας κόψει το κεφάλι της.

Αυτό είναι το κράτος δικαίου που ζούμε δυστυχώς και μακάριοι αυτοί που παίρνουν το θάρρος και το εγκαταλείπουν, για να σωθούν από τους αλλεπάλληλους απάνθρωπους βιασμούς, που υφίστανται και θα υποστούν αυτοί που θα παραμείνουν.

Αιδώς Αργείοι !!!Ντροπή και πάλι ντροπή!!!!!

 

Ένα ανήσυχος και αγανακτισμένος πολίτης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής