breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Ουρακοτάγκοι : 97% άνθρωποι και υπό απειλή…

Η λέξη «ουρακοτάγκος» προέρχεται από τις μαλαισιανές λέξεις «οράνγκ» (άνθρωπος) και «χουτάν» (δέντρο, δάσος) δηλαδή, «άνθρωπος των δασών». Η ονομασία αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία, αν σκεφτεί κανείς ότι ο ουρακοτάγκος μοιράζεται το 97% του DNA του με τον άνθρωπο.

Ουρακοτάγκος ονομάζεται το μόνο μέλος του γένους των μεγάλων πιθήκων, που ζει σήμερα στην Ασία, δηλαδή του γένους Pongo. Αποτελεί ένα από τα πιο ευφυή πρωτεύοντα και είναι ικανό στη χρήση περίπλοκων εργαλείων. Σε γενικές γραμμές, οι ουρακοτάγκοι δεν είναι επιθετικά ζώα, αλλά ζουν κυρίως μοναχικές ζωές, αναζητώντας τροφή. Το τρίχωμά τους είναι καφέ-κόκκινο, σε αντίθεση με το τυπικό μαύρο τρίχωμα των περισσότερων άλλων πιθήκων.

Όντας ενδημικά είδη στην Ινδονησία και τη Μαλαισία, οι ουρακοτάγκοι συναντούνται σήμερα μόνο στα τροπικά δάση των νησιών Βόρνεο και Σουμάτρα, αν και απολιθώματά τους έχουν βρεθεί στην Ιάβα, στη Χερσόνησο της Μαλαισίας, το Βιετνάμ και την Κίνα. Υπάρχουν μόνο δύο σωζόμενα είδη, τα οποία είναι και υπό εξαφάνιση: ο Ουρακοτάγκος του Βόρνεο (Pongo pygmaeus) και ο Ουρακοτάγκος της Σουμάτρα (Pongo abelii), ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη απειλή.

Στα βιβλία και τους ιστότοπους είναι όλα τα παραπάνω. Στην πραγματικότητα όμως, μεταχειρίζονται από κάποιους ως άγρια ζώα, που πρέπει να είναι κλεισμένα σε κελιά. Η πολυμήχανη δράση και η ευφυΐα τους δεν σημαίνει τίποτα σε όλους όσους τα θεωρούν εκθέματα σε ζωολογικούς ή σε όσους καταστρέφουν το φυσικό τους περιβάλλον, απειλώντας την ίδια τους τη ζωή. Αν κανείς όμως σκεφτεί καλύτερα, αυτά τα «άγρια ζώα» είναι μητέρες, που τους έχουν πάρει τα παιδιά τους, είναι παιδιά φοβισμένα και ταλαιπωρημένα, είναι ζώα που απειλούνται από τους ανθρώπους, αυτούς με τους οποίους μοιράζεται το 97% του DNA τους…

Προστατεύοντας τον ουρακοτάγκο, προστατεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό…

*****

Είναι το νέο τρεντ στο Instagram και στη μαγειρική. Δείτε πώς γίνονται τα «σύννεφα αυγών», που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον στα social media.

Δεν γίνεται να ασχολείστε ώρες με το Instagram και να μην έχετε πετύχει τα «σύννεφα αυγών», που είναι η νέα τάση στη μαγειρική και έχει ξετρελάνει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η συνταγή είναι απλή και πολλοί έχουν αποπειραθεί να τα φτιάξουν. Το γεγονός ότι η παρασκευή τους είναι εύκολη και γρήγορη, έχει κάνει το Instagram να γεμίσει με αναρίθμητες φωτογραφίες από τα «σύννεφα αυγά». Για την παρασκευή τους χρειάζεστε απλά 2 αυγά και ένα μίξερ!

Αρχικά, χωρίζετε τον κρόκο από το ασπράδι του αυγού. Ύστερα, χτυπάτε το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα. Βάζετε τη μαρέγκα στο φούρνο στους 230 βαθμούς για 4 λεπτά σε ένα αντικολλητικό χαρτί, δημιουργώντας μία μικρή τρύπα στη μέση. Σε αυτήν την τρύπα τοποθετείτε ύστερα τον κρόκο και το ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα δύο λεπτά.

*****

Μογγολία : Πίνουν κοκτέιλ οξυγόνου, για να αντιμετωπίσουν τη μόλυνση του αέρα

Η Μογγολία είναι μία από τις πιο μολυσμένες χώρες ολόκληρου του κόσμου. Μόνη λύση για τους κατοίκους τα κοκτέιλ οξυγόνου...

Η βρεφική θνησιμότητα στη Μογγολία ανέρχεται σε 3,478% και η παιδική θνησιμότητα στο 4,3%. Τα επίπεδα της μόλυνσης στην πρωτεύουσα, το Ουλάν Μπατόρ, είναι υψηλότερα από εκείνα σε πόλεις, όπως το Πεκίνο και το Νέο Δελχί, προκαλώντας αναρίθμητα προβλήματα σε ολόκληρη την κοινωνία, σύμφωνα με τη UNICEF και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας στην έκθεσή τους.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι κάτοικοι έχουν τρομοκρατηθεί και η μόνη τους σωτηρία είναι τα κοκτέιλ οξυγόνου, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην αγορά. Η πωλήτρια του κοκτέιλ οξυγόνου, Amgalan Tuvshintogtoh, αναφέρει: «Η ποσότητα ενός ποτηριού κοκτέιλ οξυγόνου ισοδυναμεί με το οξυγόνο, που παίρνει ένας άνθρωπος περπατώντας σε ένα δάσος για 2-3 ώρες. Όταν πίνουμε οξυγόνο, εισχωρεί στο σώμα μας πολύ πιο εύκολα από το να το εισπνέουμε».

Ωστόσο, η εκπρόσωπος του οργανισμού παγκόσμιας υγείας, World Health Organization, Maria Neira, επισημαίνει : «Δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τα κοκτέιλ οξυγόνου. Ο σωστός τρόπος να αντιμετωπίσουμε τη μόλυνση του αέρα είναι να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις».

Οι κίνδυνοι από τη μόλυνση του αέρα περιλαμβάνουν τη γέννηση νεκρών, πρόωρων ή ελλιποβαρών εμβρύων, αλλά και την εμφάνιση πνευμονίας, βρογχίτιδας, άσθματος, ελλιπούς εγκεφαλικής ανάπτυξης και θανάτου στα βρέφη. «Η κυβέρνηση χρειάζεται να λάβει επείγοντα μέτρα, για να μειώσει τα προβλήματα υγείας, που προκύπτουν από την ατμοσφαιρική μόλυνση», αναφέρουν σε μελέτη τους η UNICEF.

Η Batbayar Munguntuul, μητέρα τριών παιδιών και κάτοικος του Ουλάν Μπατόρ, δηλώνει : «Όλα τα σπίτια χρησιμοποιούν φίλτρα αέρα σπίτι τους πια. Όταν ανοίγεις το πρωί το παράθυρο, δεν εισπνέεις οξυγόνο, μυρίζεις απλά καυσαέριο από τα αυτοκίνητα».

*****

Κάποτε ήταν δύο πολύ άτακτα κλεφτρόνια. Η μαμά τους δεν τα άντεχε άλλο και αποφάσισε να τα πάει στον παπά της εκκλησίας να τους μιλήσει.

Ο παπάς πήρε το μικρότερο αδελφό, του πρόσφερε καρέκλα και του έκανε την πρώτη ερώτηση : «Πού είναι ο Θεός ;».

Ο μικρός κοίταξε αριστερά, κοίταξε δεξιά, αλλά δεν έδωσε απάντηση.

«Πού είναι ο Θεός;» τον ξαναρώτησε ο παπάς.

Ο μικρός ξανακοίταξε γύρω του, αλλά δε μίλησε.

«Πού είναι ο Θεός; σε ρωτάω!», είπε θυμωμένος ο παπάς.

Ο μικρός σηκώθηκε, βγήκε γρήγορα από την πόρτα, πήγε κοντά στον αδελφό του και του ψιθυρίζει στο αυτί : «Άσε μεγάλε ... υπάρχει πρόβλημα ... «

«Τι πρόβλημα;» απαντά ο αδερφός.

«Να ... έχουν χάσει το Θεό και νομίζουν πως τον πήραμε εμείς!»


αυγό
κοκτέιλ οξυγόνου
κλέφτης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής