breaking news Νέο

Διάχυτη ικανοποίηση στη ΝΔ μετά την εσωκομματική εκλογική διαδικασία της Κυριακής

Διάχυτη ικανοποίηση στη ΝΔ μετά την εσωκομματική εκλογική διαδικασία της Κυριακής

Δεν είναι μόνο η ικανοποίηση που επικρατεί στη ΝΔ από τη συμμετοχή των μελών του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής (13/5), για την ανάδειξη των διοικήσεων στις νομαρχιακές και τις τοπικές οργανώσεις, καθώς και των αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος το φθινόπωρο, αλλά και το υψηλό ποσοστό των νέων προσώπων που αναδείχθηκαν από την εν λόγω διαδικασία.

«Το στοίχημα της ανανέωσης κερδήθηκε», σημειώνουν με ικανοποίηση και τονίζουν ότι η ΝΔ «είναι το μόνο κόμμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, που επιβεβαιώνει τη σταθερή της σχέση με την κοινωνία».

 

Καινούργια πρόσωπα

Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία που γνωστοποίησε η «Πειραιώς», το 53% των εννεαμελών συμβουλίων που εξελέγησαν, αποτελείται από καινούργια πρόσωπα, γεγονός που στη «γαλάζια παράταξη» σηματοδοτεί την πραγμάτωση του στόχου της ανανέωσης στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ σε όλη την επικράτεια.

Ειδικότερα, το ποσοστό ανανέωσης των προέδρων ΔΗΜ.ΤΟ ανέρχεται στο 42% και των προέδρων ΝΟΔΕ στο 37%, με τη συμμετοχή στις οργανώσεις, όπου υπήρχαν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι για τις θέσεις των προέδρων, να ξεπερνά το 85%.

 

1000 νέοι σύνεδροι

Συγχρόνως, αναδείχθηκαν και 1.000 νέοι σύνεδροι, που θα συμμετάσχουν στο επόμενο συνέδριο της ΝΔ, το προσεχές φθινόπωρο. Τις 4.500 θέσεις των ΔΗΜ.ΤΟ και ΝΟΔΕ και τις 1.000 των συνέδρων διεκδίκησαν περισσότεροι από 8.000 πολίτες!

Στη ΝΔ, πάντως, εκτιμούν ότι «η τολμηρή αυτή πρωτοβουλία σηματοδοτεί το άνοιγμα, που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους. Η μεγάλη επιτυχία αυτού του εγχειρήματος αποδεικνύει ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές, είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης.

 

«Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη μεγάλη νίκη της παράταξής μας»

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης έγραψε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης : «Οι εσωκομματικές εκλογές είναι γιορτή. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη μεγάλη νίκη της παράταξής μας», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε : «155.000 πολίτες, 2.500 εθελοντές και περισσότεροι από 8.000 υποψήφιοι για τις θέσεις των εκπροσώπων μας έκαναν σήμερα πράξη τη δέσμευσή μου για μια ανοιχτή, σύγχρονη, μεγάλη Νέα Δημοκρατία. Τους ευχαριστώ από καρδιάς».

Εδώ να σημειωθεί, πάντως, ότι πληροφορίες μιλούν για πολύ χαμηλότερο αριθμό ψηφισάντων σε σχέση με αυτούς που γράφτηκαν για να ψηφίσουν.

 

«Δεν υπάρχει ζωτικός χώρος ούτε στα δεξιά της ΝΔ, ούτε στο μεταρρυθμιστικό κέντρο για νέο κόμμα»

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τη ΝΔ, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ανέφερε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι την επομένη των εκλογών να υπάρχουν αξιόπιστοι συνομιλητές, γιατί σε μια σειρά ζητήματα, πολιτειακά και πολιτικά, θα χρειασθούν ευρύτερες συναινέσεις. Για τα εσωκομματικά της ΝΔ είπε ότι «είμαι ο πρώτος αρχηγός, που δεν διέγραψε το βασικό του αντίπαλο», συμπληρώνοντας ότι «αν κάποιοι θεωρούν ότι κάνουν πολιτική παρέμβαση, πίνοντας καφέδες στην πλατεία Κολωνακίου και σχολιάζοντας τις εξελίξεις, εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω αυτό το παιχνίδι».

Τέλος, ο ίδιος εξέφρασε τη γνώμη ότι δεν υπάρχει ζωτικός χώρος ούτε στα δεξιά της ΝΔ, ούτε στο μεταρρυθμιστικό Κέντρο, για το νέο κόμμα. Μίλησε για «γραφικές ιστορίες, που ακούω και δεν δίνω σημασία», ενώ και για το «Ποτάμι» σημείωσε ότι «αν υπήρχε λόγος ύπαρξης, όταν ιδρύθηκε, αυτός δεν υπάρχει πια».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής